lady.and.the.end 25.10.04, 12:35 moja kolezanka stosuje ziola prawie na kazde dolegliwosci. na co powinna uwazac aby nie zaszkodzic plodowi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deczi Re: na jakie zioła trzeba uważac aby nie poronic? 26.10.04, 09:17 Może nie grożą od razu poronieniem, ale niewskazane, podobno, są: balsamowiec, olejek z dzięgla chińskiego, berberys pospolity, piołun, bylica, przywrotnik, bylica boże drzewko, ruta zwyczajna, glistnik jaskółcze ziele, serdecznik, gorzknik kanadyjski, szkarłatka, jałowiec, tasznik pospolity, jemioła, wrotycz pospolity, mięta, polej, złocień maruna, olejek z bazylii, żywotnik, olejek z rumianku Spis ten znalazłam w Internecie. Koleżanka powinna jednak konsultować z lekarzem wszystko, co przyjmuje, a najlepiej ograniczyć wszelkie środki i stosować się ściśle do zaleceń lekarza prowadzącego ją. Myślę, że jest tego świadoma. Pozdrawiam, koleżankę również;-) D. Odpowiedz Link
katarzynag Re: na jakie zioła trzeba uważac aby nie poronic? 02.12.04, 13:38 kolezanka..... n aporonienie sa skuteczniejsze sposoby a jak kolezanka chce dbac o zdrowie swoje i dziecka niech zglosi sie do lekarza Odpowiedz Link
dorota20w Re: na jakie zioła trzeba uważac aby nie poronic? 16.12.04, 20:12 wg książki R. Gladstar"Poradnik zielarski dla kobiet" należy unikac w czasie ciąży: wrotycz pospolity, ruta zwyczajna, bawełna, olejek z mięty polnej, gorzknik kanadyjski, arcydzięgiel, pluskwica groniasta, serdecznik pospolity, krwawnik pospolity Odpowiedz Link
karivrt Re: na jakie zioła trzeba uważac aby nie poronic? 29.12.04, 23:34 Nie powinna stosowac szałwi w nadmiarze! pozdrawiam krv Odpowiedz Link
ajap.1 Re: na jakie zioła trzeba uważac aby nie poronic? 29.12.04, 23:47 Z tego co wiem to w ogóle nie powinno się stosować szałwi w ciąży. Odpowiedz Link