kwiatek223 15.07.05, 20:14 Czy ktos nza jakies skuteczne zioła antygrzybicze, np czosnek?????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deczi Re: zioła na grzybice 19.07.05, 13:19 Owszem, czosnek ma działanie przeciwgrzybiczne, poza nim silnie przeciwgrzybicznie działa olejek z drzewa herbacianego i lawendowy, z ziół - liść orzecha włoskiego. pozdr. D. Odpowiedz Link
kwiatek223 Re: zioła na grzybice 19.07.05, 15:49 Dzieki bardzo- wkoncu jakas odpowiedz!!! Najgorsze jest to ze nie mam pojecia gdzie kupic olejek herbaciany, bo jest duzo sklepow oferujących ''super'' produkty i nie wiem ktory jest najlepszy- moze ty wiesz??? Odpowiedz Link
deczi Re: zioła na grzybice 20.07.05, 09:13 Sezon urlopowy się zaczął - forum się trochę wyluzowało wakacyjnie;-) Dobrej jakości olejki ma w swojej ofercie Pollena Aroma. W aptece lub zielarni też znajdziesz coś dobrego, pewną sugestią może być cena - jakość zwykle kosztuje. Niestety, nie pamiętam konkretnych nazw. Sama mam w domu olejek herbaciany wyprod. przez Thursday Plantation Lab Ltd. Dostałam go jednak dawno temu od mamy, ona kupiła go z jakiegoś katalogu. Wydaje mi się, że kiedyś w internecie mignęła mi ich strona. W logo mają drzewo. Warto się koło tego zakręcić, bo olejek jest bardzo dobry. Jeszcze mi się przypomniało, że tymianek jest antygrzybiczny. pozdrawiam, D. Odpowiedz Link
kwiatek223 Re: zioła na grzybice 20.07.05, 12:00 Dzieki bardzo, na pewno poszukam w internecie. Odpowiedz Link
lebiodka Re: zioła na grzybice 04.08.05, 07:46 Pollena Aroma ma sklep internetowy na swojej stronie. Odpowiedz Link
tatakazik Re: zioła na grzybice 08.08.05, 22:25 Napisz na priv. podam nazwy preparatów, opisy i terapie. Odpowiedz Link
7777777s Re: zioła na grzybice 04.10.05, 21:53 olejki kupowane w aptekach mają konieczne certyfikaty i są pewnym źródłem Odpowiedz Link
podyanty Re: zioła na grzybice 04.11.05, 03:14 Tea Tree Oil is a natural antiseptic, germicide, antibacterial, fungicide. Many people use tea tree oil for: athletes foot, cold and flu, oral thrush, cold sores & canker sores, tooth ache & gum infections, ringworm, candida, head lice or louse, cleanser additive, gum problems, mosquito bites, bug repellent, cockroaches, deter flees, mouth ulcers, herpes, cuts, abrasions, after shave, sunburn, anorectal or vaginal yeast infections, unwanted body odors, acne, toe nail infections, and many other uses. Jak widac z powyzszego olejek z tea tree (z rodziny Leptospermum) jest dobry na wszystko od antyseptyki przez grzybice po pchly i wszy. W Australii do nabycia w kazdym supermarkecie - znajdziesz go zawsze na polce obok olejku eukaliptusowego, ktory z kolei znakomicie nadaje sie do inhalacji. Gdy moja corka kaszle, na noc w sypialni rozstawiam mala suszarke do bielizny na niej klade, skropiony olejkiem eukaliptusowym i polany wrzatkiem, gruby recznik kapielowy. Odpowiedz Link
tatakazik Re: zioła na grzybice 04.11.05, 20:33 Sprawdź posty w Forum: www.mochnacki.pl/forum2/viewtopic.php?t=9 Odpowiedz Link
krewetka Re: zioła na grzybice 22.03.06, 20:06 Podciagam temat, bo poszukuje czegoś na grzybice skóry ( łupiez pstry) Odpowiedz Link