Dodaj do ulubionych

zioła na dobry sen

03.04.06, 23:08
witam,
znów zwracam się do Was z prośbą o poradę. jakie zioła pić, zeby mieć dobry
sen? chodzi o to, ze mój sen jest bardzo płytki, budzę sie z powodu byle
szmeru i juz nie mogę zasnąc, z kolei problemów z zasypianiem wogóle nie mam.
Będę wdzięczna za sugestie.

pozdrawiam, niewyspana pluszowa
Obserwuj wątek
    • deczi Re: zioła na dobry sen 08.04.06, 15:28
      Zatyczki do uszu:-) Sama ich używam.
      Chyba że to budzenie spowodowane jest uczuciem zdenerwowania, stresem - wtedy
      jakieś lekko uspokajające zioła moga pomóc.
      • smerf29 Re: zioła na dobry sen 22.04.06, 13:02
        Ja też mam problem ze spaniem przyczyną jest czasem zły sen wtedy budzę się
        cała roztrzęsiona,a poza tym mój mąż strasznie chrapie co też nie daje mi
        spać.Jakoś mnie zatyczki nie pomagają,a poza tym to niewygodne,chyba,że masz
        jakieś dobre czyli skuteczne to poproszę gdzie takie kupić?
        • deczi Re: zioła na dobry sen 27.04.06, 17:15
          Ja używam woskowych stoperów i te są dla mnie najlepsze.
          W Twoim przypadku może jednak lepiej opmyśleć o sposobach na odstresowanie, bo
          te złe sny na pewno o czymś świadczą.
    • nerwus6 Re: zioła na dobry sen 10.04.06, 08:25
      może cynamon,miłorzęb,wąkrotka,chrzęścicalawenda,męczennica,żeń-szeń koreański?
      Wszystkie z wymienionych zbawiennie wpływają na układ nerwowy.
      • liina Re: zioła na dobry sen 12.04.06, 14:00
        Melisa i szyszki chemilu, choc mnie osobiscie szyszki chmielu w wiekszych
        ilosciach nie sluza za bardzo,ale szyszki chmielu maja silne wlasciwosci
        antyrakowe przy okazji.
        • nerwus6 Re: zioła na dobry sen 28.04.06, 09:12
          melisa-uspokaja i relaksuje,koi nerwy,pomaga zasnąć(w tym celu używana jest od
          średniowiecza).
          Chmiel aromatyczny(uprawiany w Polsce)-zawiera aromatyczną żywicę (lupulinę), olejek lotny,gorycze i inne substancje o właściwościach uspokajających, bakteriostatycznych i moczopędnych. Napar z chmielu działa skutecznie przy zasypianiu,łagodzi nadpobudliwość,ma zastosowanie w leczeniu gruczołu krokowego (prostaty),usprawnia trawienie.Tak,że z tymi "silnmymi właściwościami
          antyrakowymi",hm.....
          Z tego co ja wiem,to wymiataczami wolnych rodników(silne właściwości antyrakowe)
          można nazwać:lucernę,aloes,sadźca,pieprzowca,cynamon,miłorzęb,wąkrotkę,skrzyp,
          koniczynę,żeń-szeń syberyjski,ale mogę się mylić.
          Generalnie warto korzystać z roślin leczniczych,to korzystniejsze od aptecznych
          specyfików
    • agatka0202 Re: zioła na dobry sen 14.03.16, 02:03
      Powód jest zupełnie inny. Organizm woła o pomoc. Poczytaj tutaj.
      ajurweda-w-biznesie.blogspot.com/2016/03/o-snie-na-zyczenie.html
    • wiseacres Re: zioła na dobry sen 21.03.16, 14:48
      youtu.be/HeQX9z4e1ng
    • normaflex Re: zioła na dobry sen 27.06.16, 22:31
      Polecam ekstrakt z szyszek chmielu i kory magnolii, a także z melissy. Pomogą one wyciszyć się po dniu pełnym emocji i stresu, a także przeciwdziałają przebudzaniu się w trakcie nocy.
      • wiseacres Re: zioła na dobry sen 10.07.16, 09:07
        Jest stary dobry przepis. Dużo seksu. Dwa numerki co dzień i spoko. Spisz jak suseł
    • agatka0202 Re: zioła na dobry sen 20.09.16, 01:59
      Ważne żeby ustaliła o jakiej porze występuja wybudzenia. To ważne. Niedomaga którys z narządów. Jeśli ustalisz godzinę, można wtedy przystapić do naprawy. Zioła nie pomogą, albo inaczej...zagłuszą problem.
      Ajurweda w biznesie.
    • odnatury Re: zioła na dobry sen 26.01.17, 17:08
      Poszukaj przyczyny takiego stanu, moze nim byc stres lub problem z któryś z organów w twoim ciele. Żeby jednak zabrac się za problem trzeba wypocząć:) przy problemach z zasypianiem polecam
      Bach Rescue Night Spray 20ml
      Rescue Noc to preparat, który pomaga zrelaksować się po dniu pełnym wrażeń i ułatwia spokojny, regenerujący sen. Znajdziesz go tutaj od-natury.pl/bach-rescue-night-spray-20ml
      Z innych preparatów mogę polecić Colfarm Dziurawiec 30 tabl. zawiera wyciąg naturalnego pochodzenia z ziela dziurawca, który korzystnie wpływa na stan psychiczny: wspiera pozytywny nastrój, pomaga utrzymać równowagę emocjonalną i ogólne dobre samopoczucie. Dziurawiec wspomaga zdolności umysłowe oraz adaptację organizmu w sytuacjach stresowych. Ułatwia osiągnięcie stanu relaksu i optymalnego odprężenia oraz pomaga utrzymać zdrowy sen. od-natury.pl/colfarm-dziurawiec-30-tabl W razie pytań zapraszam do kontaktu od-natury.pl/contactus Pozdrawiam;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka