Dodaj do ulubionych

zioła na pasożyty

04.09.03, 22:38
czy znacie jakieś zioła na pasożyty?? mam małe dzieci i znowu po sezonie
piaskowym mi strasznie marnieją ;-((( podejrzewam że to są robaki a ja nie
bardzo mogę pyrantelum przyjmować i strasznie ciężko się u dzieci to leczy,
podawłabym im coś także profilaktycznie... może potraficie mi pomóc??
Obserwuj wątek
    • puma002 Re: zioła na pasożyty 05.09.03, 09:21
      Lekarzowi warto dzieci pokazać, to niedobrze że marnieją.

Tak czy inaczej spróbuj bardzo łagodnego a skutecznego środka na różne
      pasożyty: pestek z dyni. Pestki z dyni muszą być świeżutkie, dopiero co
      wyłuskane ze świeżo rozkrojonej dyni. Najlepiej dawać dzieciom rano na czczo po
      3-15 dag nasion (obrać z łupin i zmiksować z wodą na gęstą papkę) w dwóch
      porcjach w odstępie 30 minut, a po 2-3 godzinach 1-2 łyżeczki (zależnie od
      wieku dziecka) oleju rycynowego na przeczyszczenie. Powtórzyć kurację po 2-3
      dniach.

Oprócz tego trzeba podawać dzieciom dużo czosnku, czarnych jagód, surowej
      marchwi - mają one działanie przeciwrobacze.

Pozdrawiam cieplutko
      • bezrobotna3 Re: zioła na pasożyty 05.09.03, 09:46
        a czy to mogą być takie papki z dyni (jak dla dzieci takie desery robią) czy
        nie bardzo? dzięki za odpowiedź pozdrawiam
        • puma002 Re: zioła na pasożyty 05.09.03, 10:07
          Niestety to nie mogą być papki z pomarańczowego miąższu dyni.
          Muszą to być nasiona (czyli pestki dyni) - i do tego świeżo wyłuskane. Tylko
          świeże pestki likwidują pasożyty.
          Teraz jesienią można niedrogo kupić na rynku całą wielką dynię.

Pozdrawiam:-)
          • 1szylider I kora granatu../nt 09.04.04, 23:22

• alexander_82 Re: zioła na pasożyty 15.04.04, 00:51
      ziola na pasozyty (wszystkie) to m.in. Vernikadis. do nabycia w domach
      przyparafialnych (wiem ze m.in. gdzie w W-wie i katowicach, ale nie wiem
      konkretnie w ktorym kosciele) albo tu:

nr 0 33 861 25 08

ale wysylka jest prawie 2x drozsza niz same ziola. a same ziola ponizej 10 zl/
      butelka. sa nieszkodliwe i nie rozwalaja nie"leczonych" czesci organizmu jak
      farmaceutyki. wyprobowane :) w czasie picia ziol nie zaleca sie spozywania
      cukru bialego (i prod. zaw. tenze cukier) oraz suszonych owocow. 2-3 buteleczki
      powinny zaltwic sprawe.
      • bodhi1 Re: zioła na pasożyty 30.04.04, 16:56
        alexander moglbys powiedziec cos wiecej na temat tych ziol?
        Jaki sklad , czy dziala , czy stosowales itd.

• alexander_82 Re: zioła na pasożyty 30.04.04, 21:06
          sklad nie pamietam, ale jest na butelce, ktora juz wywalilem :(
          dziala, przynajmniej na lambie, pewnikiem. i ma te zalete, ze nie rozwala
          wszystkich nie"leczonych" czesci organizmu jak metronidazol (farmaceutyk na
          lambie, ktory pamietam z podstawowki :/). stosowalem. do wybicia lambiozy sa
          potrzebne 2 butelki i po 3 mieisacach jeszcze 2. nie nalezy w czasie picia ziol
          jesc cukru i suszonych owocow. te ziola produkuje ojciec Grzegorz od
          Bonifratrow (czy jakos tak). nie daja zadnych skutkow ubocznych, przynajmniej
          u mnie.
          • alexander_82 aha... 30.04.04, 21:09
            sklad jest po lacinie, tu mozesz "przetlumaczyc":

www.lexziel.net/wziola.html
            ziola mozna kupic w domach przyparafialnych albo pod tel., gdzie podalem wyzej.
            ale pod tym tel. placi sie 2x wiecej za wysylke niz za same ziola. same ziola
            sa po ok. 10 zl / but., jak dobrze pamietam.
    • malwelka Re: zioła na pasożyty 06.04.18, 13:41
      A jak się zorientować, że dzieci maja jakieś pasożyty? Czy tak na chybił trafił kupiłaś tą herbatkę, czy może były jakieś
      • solwer Re: zioła na pasożyty 08.04.18, 21:09
        malwelka 06.04.18, 13:41 napisała; A jak się zorientować, że dzieci maja jakieś pasożyty?......
        Ależ malwelko ! Zadajesz tak nietaktowne pytanie!!!?? Zadaniem martamartakrolik nie jest szukanie robali u dzieci,czy też co nie daj Boże, kupowanie jakiś herbatek!!! Ona ma reklamować herbatkę na robale i stronę przez którą można ją kupić. Za to bierze pieniądze!! Robi to póki co, tylko w dwóch wątkach. (Trzeci w fazie redagowania?) A jak się przy tym napracowała!!By zwiększyć zasięg oddziaływania, wyszukała 2 wątki, sprzed 14 i 15 lat w które wstawia kit reklamowy: jak to reklamowana herbatka, pozwoliła pozbyć się robali u malucha, a nawet u dwóch. Tym sposobem propagowana „płucydupka” o zerowej skuteczności robi wodę z mózgu szanownym czytelnikom forum Zioła. Zniesmaczony Solwer.
      • adelcia22 Re: zioła na pasożyty 07.06.18, 19:34
        Ja mam wyprobowana nalewke z czarnego orzecha www.natura24.pl
    • dziad-borowy Re: zioła na pasożyty 11.06.18, 17:40
      Witam to mój sposób na walkę z pasożytami oraz oczyszczenie organizmu, tworzę takie mieszanki ziołowe i są skuteczne. Cała kuracja trwa około 30 dni i składa się z dwóch mieszanek ziołowych, pierwsza mieszanka ma za zadanie zabić pasożyty a druga pomóc wydalić je z organizmu. Pierwsza mieszanka ziołowa: wrotycz, piołun, goździki, tatarak, mięta, siemie lniane. Ta mieszanka jest zmielona na drobną frakcję, bierzemy zioła rano przed posiłkiem około 30 min., pół łyżeczki i popijamy wodą. Wieczorem przed posiłkiem lub godzinę po posiłku kolejne pół łyżeczki. Tak przez pięć dni, kolejne 5 dni przerwy i jeszcze dwa razy powtarzamy . W tym czasie pijemy zioła na usuwanie toksyn czyli mieszankę ziołową drugą ( pokrzywa liść i korzeń, brzoza liść, skrzyp, perz, rdest ptasi, mniszek lekarski korzeń, cykoria, nawłoć, rzepik) , dziennie wypijamy 0,5 litra naparu, można pić w ciągu dnia, jak wygodnie. Dwie łyżeczki ziół zalewamy gorącą wodą (0,5l), pod przykryciem parzymy 15 min. i są gotowe do picia. Trzeba wiedzieć że podczas kuracji odstawiamy słodycze jak jest to możliwe to całkowicie i zmniejszamy nabiał. Pijemy dużo wody tak około 2-2,5 l dzienni. Te mieszanki są bardzo skuteczne, często już po pięciu dniach pojawi się poprawa w samopoczuciu . Pozdrawiam z puszczy Białowieskiej, jeszcze namiary do mnie www.facebook.com/tomasz.onikijuk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka