Dodaj do ulubionych

Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybisa 6

22.12.11, 19:15
Ostrzegam przed serwisem Mastercooka w Warszawie przy ul.Cybisa 6.
Półtora roku temu kupiłam"srebrną"lodówkę Mastrecook.Stoi w aneksie kuchennym,prawidłowo odsunięta od ściany ,z dala od zlewu,kuchenki itd.Pół roku temu na drzwiach lodówki i zamrażarki zaczęła wychodzić rdza!!Przyszedł technik,w obecności mojego faceta zrobił zdjęcia i ponoć odesłał do Mastercooka.Przez ponad m-c nikt z firmy w żaden sposób się ze mną nie kontaktował.Dzwonię wczoraj zaniepokojona do serwisu i słyszę:reklamacja nieuznana.Sprzęt nie jest eksploatowany w odpowiednich warunkach i z tego co się orientujemy tam mieszka jakiś student więc pewnie nie dba!!!!!(mój facet owszem młodo wygląda..;-).>Żenada!!Wystosowałam dziś do nich pismo i czekam co dalej....
CO NIE ZMIENIA FAKTU:MASTERCOOK BUBEL!
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi 29.12.11, 17:30
      Sprawa się nadaje do Rzecznika Praw Konsumenta.
      Co to za argument. Pewnie mieszka student więc nie dba?
      • Gość: ja Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 10:54
        Ciekawe jak kuchenka ze stali nierdzewnej może zardzewieć?
    • Gość: Electrolux to dno Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi IP: *.pljtelecom.pl 19.05.12, 18:40
      Ciesz się,że nie masz ELECTROUXA bo po 4 latach rdza przeżarła drzwi od zamrażarki na wylot a lakier podniósł się tak na 5 cm od dołu teraz przy zakupie trzeba pytać o gwarancję na perforację blachy.
    • Gość: Bartek - Cybisa 6 Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.12, 16:22
      Witam,
      tak się akurat skalda, że jestem Właścicielem serwisu z ul. Cybisa 6. Sugeruję aby Pani chwilę zastanowiła się przed pisaniem opinii, które tak jak ta, którą komentuje może być krzywdząca. Jesteśmy serwisem zewnętrznym działającym na zlecenie producenta urządzeń takich jak Pani lodówka tj. firmy Fagor Mastercook z siedzibą we Wroclawiu. Naszym zadaniem jest, przekazać rzeczywisty i obiektywny obraz sytuacji Producentowi tak aby miał podstawę do podjęcia decyzji. W przekazanych nam kompetencjach nie ma wydawania decyzji o uznaniu bądź nieuznaniu roszczeń gwarancyjnych Klientów. My swoją cześć pracy wykonaliśmy rzetelnie i to, że Producent wydał decyzje nie satysfakcjonującą dla Pani nie powinno mieć żadnego przełożenia na ocenianie naszej pracy. Wydaje mi się, że Pani złość nie powinna być skierowana na nas. W związku z tym proszę o sprostowanie Pani wpisu i nie pisanie na nasz temat nieprawdziwych opinii. Gdyby miała Pani jeszcze jakieś wątpliwości, jestem do Pani dyspozycji. Bartosz Niewiadomski tel. 608 443 699.
      • Gość: Sylwia Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi IP: *.free.aero2.net.pl 08.01.13, 13:19
        OSTRZEGAM PAŃSTWA PRZED SERWISEM MASTERCOOK W WARSZAWIE NA UL.GÓRCZEWSKA 131/135. TO OSZUŚCI I WYŁUDZACZE. PRÓBOWALI NACIĄGNĄĆ NAS NA KOSZTY, PRZYPUSZCZAMY ŻE NAWET NIE ZAJRZELI DO SPRZĘTU. HOŁOTA W OBYCIU I BEZCZELNOŚĆ JAKICH MAŁO. SPRZĘT BYŁ NA GWARANCJI ZE WSZYSTKIMI WYMOGAMI DO BEZPŁATNEGO SERWISU. JA JUZ NIGDY NIE KUPIĘ NIC MASTERCOOKA !!!! NAJPIERW SPRAWDZĘ JAK DZIAŁĄ SERWIS A POTEM WYBIORĘ TAKĄ FIRMĘ, KTÓRA NIE TRAKTUJE KLIENTA JAK IMBECYLA.
        • Gość: egonek Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi IP: *.internetunion.pl 08.01.13, 14:05
          No to życzę powodzenia jeżeli uważasz że u innych producentów jest inaczej -ludzie zrozumcie jedną rzecz to nie jest serwis tylko Mastercooka- firma musi mieć punkty odbioru i naprawy sprzętu całej Polsce i zleca to różnym serwisantom w przeróżnych mieścinach - ten sam punkt-sklepik jest tak samo serwisantem Boscha, Whirlpoola, electroluxa itp a tu wina chamstwa już nie raczej Mastercooka ale konkretnego punktu serwisu ich bezczelności-bo im się po prostu nie chce ale Mastercooka obrywa. Sam pracowałem jako serwisant jeździłem po domach odbierałem sprzęt w jeden dzień do Boscha w inny Electroluxa, Beko jeszcze w inny Mastercooka.
          Tak więc powtarzam to nie jest tylko serwis Mastercooka. Pretnesje można mieć do konkretnego punktu serwisowego, że czegoś nie potrafi niekoniecznie do producenta.
        • Gość: Uzytkownik Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.13, 14:39
          Ja tez juz nigdy nie kupie Mastercooka. To sie nadaje na pozew zbiorowy. Kupilam 3 dni temu indukcje, ktora sie popsula od razu po podlaczeniu. Serwis nawet nie chcial przyjechac - powieidzieli, ze gwarancja przestala dzialac, bo pewnie zle podlacza (elektryk z uprawnieniami ja podlaczal). Mowia, ze maja takich przypadkow 6 na tydzien!!!! Co za bubel. W serwisie pracuje cholota. Brak mi slow.
    • Gość: R.Sz. Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi IP: *.30.6.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.01.13, 23:10
      Potwierdzam,Mastercook to złom użytkowy.Lodówko-zamrażarka rdza na obydwu drzwiach po 8 miesiącach,reklamacja nieuznana.Kuchnia gazowa z piekarnikiem ;brak dysz na propan-butan w komplecie,brak dwóch gumowych nóżek z tyłu kuchni,odpowiedź z serwisu ul.Cybisa ,mogę sobie dokupić.To tak jakby sprzedać samochód z kołami tylko z przodu.Rdza na drzwiach piekarnika wyszła po niecałym roku,reklamacja nieuznana bo butli do kuchenki nie podłączył uprawniony ;gaziarz;i nie postawił stempla w karcie gw.Co ma wspólnego złe przygotowanie powierzchni pod lakier z podłączeniem kuchenki???.Podejście serwisu i producenta do klienta wręcz chamskie.Według zasady kup i zapomnij o gwarnacji która obowiązuje tylko do drzwi sklepu.Mastercook to nie II czy III liga to ligaVII.Zecydowanie odradzam.A na marginesie ,stare lodówki Polara rdzewiały i psuły się po 20 latach.
    • linn_linn Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi 05.01.13, 07:30
      Wystarczy przed zakupem wstukac w googla "Mastercook rdza rdzewieje" i czytac. A jest tego sporo.
      • linn_linn Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Warszawa ul.Cybi 05.01.13, 07:34
        Na bardziej ogolne aslo wyskakuje nam np. to:
        jak-wybrac-lodowke.wieszwszystko.com/ranking.php?komentarze=186
    • Gość: akukaracza Re: Ostrzegam! serwis Mastercook Olsztyn IP: 80.50.127.* 07.03.13, 20:00
      W dniu 08.01.13 oddałem okap do reklamacji. Powodem było pękniecie włącznika wyciągu. Ponadto nadpaliła się obudowa w pobliżu żarówki. Do dnia 04.03.12 nie dostałem okapu. Wielokrotne kontaktowaniem się z serwisem przez sklep nie przynosiło skutku. W dniu 04.03.13 dostałem informacje z serwisu (po 55 dniach), że powstałe uszkodzenia były spowodowane z winy klienta. Koszt naprawy włącznika 60zł. Na temat nadpalonej obudowy było mi uzyskać bardzo ciężko jakieś informacje. Po drążeniu tematu dostałem odpowiedź „ żarówka musiała palić się całą noc i dlatego nadpaliła się obudowa”. Bez komentarza.
      Proszę mi wybaczyć ale jeśli są w waszych serwisach tak kompetentne osoby to współczuje. Reklamę dla Mastercook robią rewelacyjną.
      Ile może kosztowac kawałek palstiku 2zł? to z kąd koszt 60zł. Koszt okapu 218zł.
    • Gość: niedoszła klientka Gwarancja Mastercook - lodówka IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 21:07
      Chciałam kupić lodówkę Mastercook i dokupić 5- letnią gwarancję u producenta. Na wszelki wypadek nie podają jej warunków na swojej stronie. Pani z infolinii, która miała się zajmować udzielaniem odpowiedzi na pytania o warunki gwarancji, nie chciała mi ich przesłać. Nie wiedzieć czemu skierowała mnie do formularza na ich stronie. Na odpowiedź na to trudne pytanie dają sobie 48 godzin. Jeżeli takie mają podejście do klienta, który chce u nich coś kupić, to jakie mieliby mieć do kogoś, kto chce zareklamować produkt w serwisie? Nadal nie wiem jakie są te warunki, ale wiem już, że lodówki u nich nie kupię. Szczególnie po przeczytaniu tutaj uwag na temat funkcjonowaniu serwisu i nieuznawaniu reklamacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka