Dodaj do ulubionych

młynek elektryczny

28.08.12, 23:17
Witam.Mam zamiar zakupić koleżance na imieniny młynek elektryczny do soli i pieprzu.Możecie podpowiedzieć jaki i jakiej firmy kupić.Czy lepiej 2 w 1, czyli razem do soli i pieprzy, czy dwa oddzielne.Proszę o podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • joanna9629 Re: młynek elektryczny 29.08.12, 12:16
      Podpowie ktoś?
    • linn_linn Re: młynek elektryczny 29.08.12, 13:18
      A dlaczego byc elektryczny? Np. pieprz powinien byc mielony podczas przygotowywania potrawy / nie na zapas /. Sa w sprzedazy "mlynki-kreciolki": w lewo, w prawo, w lewo, w prawo i gotowe. Ja ostatnio kupilam taki jednorazowy: z mieszanka rozmych pieprzow / nazywa sie kreolska /. Wzielam bez przekonania, gdyz czarnego nie bylo. Tak mi sie spodobal, ze dzis kupilam drugi. 1,99 euro. Po co mi mlynek?
      • joanna9629 Re: młynek elektryczny 29.08.12, 14:12
        Myślałam o takich:
        allegro.pl/clatronic-2w1-elektryczny-mlynek-pieprzu-soli-3lat-i2562274084.html
        allegro.pl/mlynek-podwojny-pieprzu-soli-2w1-kinghoff-4159-i2540493271.html
        • linn_linn Re: młynek elektryczny 29.08.12, 15:49
          A to juz musisz poczekac na opinie uzytkownikow.
          • Gość: Gosc987 Re: młynek elektryczny IP: *.pools.arcor-ip.net 29.08.12, 23:16
            Koleżanka ma elektryczny na baterie i go sobie nie chwali, skarży się na koszt baterii, ich trwałość czyli jednym słowem ich zużycie. Mam alternatywne do wielu przypraw tak jak Linn, linn
    • Gość: inn Re: młynek elektryczny IP: *.centertel.pl 30.08.12, 06:02
      Z młynków na baterie najwygodniejsze w użyciu są te uruchomiane grawitacyjnie,( po odwróceniu nad talerzem silnik młynka zaczyna mleć).Obsługuje się jedną ręką bez konieczności pamiętania o naciskaniu przycisku, i wylot "dyszy" młynka po odstawieniu na stół skierowany jest ku górze. Zawsze zostają zmielone drobiny w żarnach, które w innym wypadku wypadną na podłoże.
      Lepsze są dwa młynki do różnych przypraw, niż jeden dwustronny. Sól i pieprz zużywają się w różnym tempie i napełnianie jednego zbiornika bez rozsypywania zawartości drugiego jest problemem. Wyjmowanie baterii do każdej operacji, to też kłopot.
      Pozdrawiam
    • Gość: gosciu Re: młynek elektryczny IP: 212.51.205.* 30.08.12, 09:20
      Kup najlepiej osobne młynki do soli i pieprzy z żarnami ceramicznymi. Ja mam takie jak w linku i jestem zadowolony, dzięki umieszczeniu żaren u góry nie trzeba specjalnej podstawki bo nic się nie sypie po odstawieniu młynka.
      www.coleandmason.com/our-products/ProductDetails.aspx?Id=117&CategoryId=14
      • joanna9629 Re: młynek elektryczny 30.08.12, 14:20
        Dziękuję za odpowiedzi.Czytałam własnie opinie o tych młynkach i niestety są różne, jak zwykle.
        Niestety na takie drogie z Firmy Cole Mason mnie nie stać.Myślałam raczej o takich do 50,00-60,00 zł.A może podpowiecie mi jakiś inny prezent z wyposażenia kuchni w tej cenie.
    • joanna9629 Re: młynek elektryczny 02.09.12, 19:25
      Dzisiaj znalazłam coś takiego.Z wyglądu nawet fajny, z naturalnego drewna i do tego ręczny, nie trzeba kupować baterii.Co o tym sądzicie?
      allegro.pl/galic-mlynek-sol-pieprz-bess-15-cm-60-i2532702225.html
    • klautel_michal Re: młynek elektryczny 20.12.12, 16:17
      Polecam młynki elektryczne firmy Berghoff, świetnie wyglądają a do tego mają mechanizm ceramiczny a nie z plastiku - jest nie do zatarcia.
    • izu21 Re: młynek elektryczny 04.06.13, 18:33
      podbijam temat i proszę o pomoc w wyborze:
      1. allegro.pl/ceramiczne-mlynki-elektryczne-russel-hobbs-w-wa-i3288243707.html Russel Hobbs 2 za 99 zł
      2. allegro.pl/berghoff-mlynki-elektryczne-do-soli-i-pieprzu-w-wa-i3232711623.html Berghoff 2 za 100 zł
      3. allegro.pl/elektryczny-mlynek-pieprzu-soli-inox-2szt-baterie-i3239655815.html clatronic 2 za 50
      4. allegro.pl/mlynki-soli-pieprzu-zestaw-elektryczne-eldom-zmp4-i3268611144.html eldom 2 za 51
      5. allegro.pl/mlynki-do-pieprzu-i-soli-berghoff-mlynek-tanio-i3271149345.html berghoff 2 za 56 zł
      6. allegro.pl/mlynek-do-pieprzu-grawitacyjny-elektryczny-eldom-i3268445755.html eldom 2 za 66 - grawitacyjne

Nie mam zielonego pojęcia co wybrać, żeby nie stać nad zupą 10 minut żeby ją posolić... Ma być szybko i efektywnie ;)
      • lukasz-1979 Re: młynek elektryczny 14.06.13, 17:47
        Witam serdecznie,

Chciałem tylko wypowiedzieć się, abyście kupując młynki Berghoff unikali jak ognia firmy KLAUTEL. Czy to na allegro czy w ich sklepie internetowym, gdzie jeszcze napisali "najlepszy sklep online" - tak tragicznej obsługi klienta jeszcze nie widziałem odkąd robię zakupy w internecie. Młynki wysłali już uszkodzone, i to oba, i do soli i do pieprzu. Nie wiem czy to jakieś powystawowe, czy skupują uszkodzone, bo raczej rzadko się zdarza, żeby oba nie działały chyba. W każdym bądź razie odesłałem je od razu z powrotem, oczekując, iż zostaną wymienione. Oni raczyli je sobie wysłać do serwisu a mi każą czekać aż młynki wrócą. Tak już miesiąc czekam, oni piszą, że młynków jeszcze nie ma, a ja nadal czekam bez prezentu dla żony. Napisałem prośbę o zwrot pieniędzy, gdyż mam prawo je zwrócić bez podania przyczyny - odpowiedzieli, że odesłałem uszkodzone. Na szczęście zapisałem sobie i wydrukowałem ich regulamin który zawiera klauzule niedozwolone przez UOKiK, więc chyba założę im sprawę w sądzie.

Jeszcze raz przestrzegam przed sklepem KLAUTEL.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka