jan_telecki 11.07.06, 11:38 ktorą byście wybrali, ładną włoską Ariston: maximedia.pl/?c=lodowki&p=ariston_mtm_1522v czy brzydszą (szegolnie w środku) ale niemiecką Bosch: www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=bosch_ksv_29649 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
celinka19 Re: lodówka Ariston czy Bosch? 13.07.06, 13:29 A dlaczego brzydszą? Mnie się ona podoba (lubię sprzęt w kolorze inox): www.ceneo.pl/8174 A poważnie - Bosch sprawdzona niemiecak marka, nie znam nikogo, kto nie byłby zadowolony z tego typu sprzętu! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Re: lodówka Ariston czy Bosch? 19.07.06, 11:10 obydwie są inox i z zewnątrz obydwie prezentują sie ładnie. Bosch jest w środku moim zdaniem brzydszy ale to kwestia gustu i przy eksploatacji może mieć 3ciorzędne znaczenie. dzieki za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: lodówka Ariston czy Bosch? 19.07.06, 11:52 Mnie tez się akurat Bosch bardziej podoba, ale to kwestia gustu. A widziałaś je obie w realu? Bo zdjęcia w internecie nie odzwierciedlaja dokładnie wyglądu, podobne Aristony oglądałam wczoraj, a za zdjęcia nie wiem, czy bym poznała... Popatrz czy Ci ustawienie w środku pasuje, liczba szuflad (ja np. wole na dole chłodziarki 2 małe niż jedna dużą), czy przezroczyste czy białe itp. Bosch jest pewnie bardziej godna zaufania firmą, ale jak pytałam w sklepach to nie ma modeli bezawaryjnych... Ja szukam lodówki z zamrażalnikiem na dole, troszkę wiekszej i szlag mnie trafia, bo potrezbuje w kolorze zwykłej blachy bez plastików czy bajerów i ttlko Liebherr ma takie, ale za to cena zaporowa... Dlaczego te lodówki takie udziwnione teraz są??? Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Re: lodówka Ariston czy Bosch? 19.07.06, 15:09 widzialem obydwie w realu, od tego własciwie zacząłem poszukiwania. kiedys na tym forum zle pisano o lodówkach Ariston ze firma ta robi lepsze kuchenki itp. jakis własciciel Aristona to może potwierdzi? te plastki dokręcane inoxów to rzeczywiscie obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: lodówka Ariston czy Bosch? 20.07.06, 12:03 Ja mam tylko piec Aristona, owszem psuł sie, ale trudno powiedziec, czy to wina samego pieca czy zakamienionej wody. W jednym sklepie pan powiedział, żeby nie kupowac Amicy. Więc w drugim dyplomatycznie pytam: a to prawda że Amiki sa awaryje? Facet na to: Amiki? Nie, raczej Whirlpoola trzeba unikac, to juz nie ta firma co kiedyś... Generalnie mówia, że reklamacje i z tych najlepszych firm (typu Bosch czy Siemens) sie zdarzają. To by trezba jakąś statystyke zrobic, ale jak, kto sie przyzna... A prawda jest taka że mój Polar ma ponad 25 lat i dzis z bólem serca go oddam za nowego Samsunga. Mama ma Polara chyba 4-letniego i sprawuje sie super. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Sprostowanie!!! 20.07.06, 12:36 > W jednym sklepie pan powiedział, żeby nie kupowac Amicy. Więc w drugim > dyplomatycznie pytam: a to prawda że Amiki sa awaryje? Facet na to: Amiki? Strasznie przepraszam, chodziło mi o lodówki ARDO, nie o Amikę!!! Wczoraj oglądałam kuchnie i dlatego mi sie pomyliło! Przepraszam Amikę :-) Choć prawde mówiąc w Avansie kuchenkę do zabudowy Amiki mi Pan odradzał, bo ciężko ustawic timer i że te przyciski malutkie od wyświetlacza sie urywaja. A ja mam wolnostojącą Amike od lat z takimi przyciskami i nic sie nie urywa, idealnie wszystki chodzi. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś