Dodaj do ulubionych

Zmywarka Bosch - która?

24.08.06, 09:17
Pomóżcie, dobrzy ludzie: Waham się między 2 zmywarkami Boscha - obie mają
program auto 55-65, ale jedna z nich (SGI 55M35EU) ma dodatkowo program
garnki 70, za to druga (SGI 45M35EU) ma system ochrony szkła
(GlasProtec/AquaMix) i zabezpieczenie przed otwarciem przez dzieci. Którą
wybrac? Czy macie jakies doświadczenia z tymi funkcjami zmywarek?.
Obserwuj wątek
    • Gość: artur Re: Zmywarka Bosch - która? IP: *.bialosliwie.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 13:02
      ja bym wybrał tą pierwszą. ten system ochrony szkła jest zupełnie zbędny. jak
      bedziesz uzywała nabłyszczacza to wszystko będzie ok. ta pierwsza bo te garnki
      70st. to jest intemsywny prohgram. wiesz-jak masz dużó bardzo zabrudzonych
      naczyń i garnek przypalony czy coś.ten auto to taki codzinenny-głownie jego
      właćzam.
      • milka_007 Re: Zmywarka Bosch - która? 24.08.06, 17:49
        Dzięki. A zabezpieczenie przed otwarciem przez dzieci?
        • Gość: artur Re: Zmywarka Bosch - która? IP: *.bialosliwie.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:47
          jak masz małe dzieci to ja wiem... raczje drzwi ciężko sie otwiera, trzeba
          mocno szarpnać. chyba że to jest zmywarka do zabudowy ze zintegrowanych panelem
          to wtedy jest niepotrzebne to zabezpieczenie... jaka to zmywarka jeśli
          wolnostojaca to ja wiem... jak masz dziecko starsze niz 4 lata to weź bez tylko
          ostrożnie ze środkami... mojego syna pociągaja tabletki.... ]:->
    • ladyblue Re: Zmywarka Bosch - która? 25.08.06, 13:22
      fajna jest opcja 1/2 wsadu i krótki program (30 minut).
      specjalny program do garnkow chyba malo uzyteczny - raz ze nie wiem czy
      wszystkie garnki można w tak wysokiej temperaturze, dwa - zazwyczaj się w jednym
      zmywaniu "miesza" naczynia, a jesli nei garnkom to innym sprzetom zaszkodzi.
      • Gość: aaga Re: Zmywarka Bosch - która? IP: *.chello.pl 26.08.06, 22:51
        Mnie się funkcja 1/2załadunku kompletnie nie przydaje! Mam zmywarkę od dwóch
        lat i niedawno użyłam tej funkcji po raz drugi dopiero. A nie kupiłam Boscha,
        bo wtedy wydawało mi się to bardzo ważne, a nie mogłam znależć modelu z taką
        funkcją. O ja głupia! Bardzo żałuję do dziś.
        Funcja ochrony szkła- czy to nie jakiś pic? Mam coś takiego w swojej zmywarce i
        tak samo niszczy mi szklanki jak u znajomej bez.
    • Gość: aurelka10 Re: Zmywarka Bosch - która? IP: *.telsat.wroc.pl 27.08.06, 09:56
      witam.
      Ja również wybrałam tę pierwszą.
      Po pierwsze to dla mnie zmywarka musi mieć program 70, a po drugie ten model ma
      tylko 47 dB.
      Życzę trafnego wyboru ;)
      • Gość: artur Re: Zmywarka Bosch - która? IP: *.bialosliwie.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 11:57
        niszczą ci sie szklanki w zmywarce??? jak sie używa tabletek typu 4w1 to
        jasne... ja tam używam tabletek classic czyli proszek w tabletce soli i
        nabłyszczacza. kiedys z ciekawosci kupiłem te 4w1...badziewie jakich mało.
        plamy na naczynaich, niedomyte-szajs
        • Gość: aaga Re: Zmywarka Bosch - która? IP: *.chello.pl 28.08.06, 16:41
          Nie używam i nie używałam nigdy (!!!) tabletek 4lub3w1 tylko proszku +
          soli+nabłyszczacza. I niszczy. Chociaż ślady zaczęły się pojawiać na szklankach
          dopiero niedawno, czyli po dwóch latach intensywnego mycia zmywarkowego. Takie
          białawe jakby zacieki, wyglądające jakby ktoś pił mleko i nie wypłukał
          szklanki. Być może zależy to też od jakości szkła, ja się bynajmniej nie
          przejmuję, to nie chińska porcelana, wyrzucę te i kupię nowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka