Dodaj do ulubionych

robot kuchenny Moulinex

05.11.06, 21:37
kupiłam to cudo i usiłowałam zrobić ciasto drożdżowe
efekt był taki, że łopatka mieszająca podeszła do góry, a ciasto oblepiło
'pal', na którym powinna była trzymać się łopatka..
trzeba umieć, czy zmienić urządzenie?
mam jeszcze chwilę na wymianę...
Obserwuj wątek
    • marcelina1968 Re: robot kuchenny Moulinex 05.11.06, 21:55
      spróbuj zrobic jeszcze raz, może pierogowe, będzie taniej a konsystencja
      podobna. Jeśli ponownie nic z tego nie wyjdzie to chyba oddaj. Ja osobiście mam
      fenomena zelmera i ciasta pierogowe, drożdżowe, na chleb wyrabia bez zarzutu.
      • Gość: ja Re: robot kuchenny Moulinex IP: 213.17.223.* 06.11.06, 11:53
        też mam molinexa. nie powinno podchodzić do góry. masz odacio? pewnie tego ciasta za dużo było, choć jak robię to nic sie nie dzieje... poczytaj instrukcję
        • kas9 Re: robot kuchenny Moulinex 06.11.06, 14:52
          odacio 3, ciasta bylo malo, ale twarde.. jak to do pizzy
          hym, wiec jednak 'trzeba umiec'?
          uzywalam instrukcji :)

a mozesz mi powiedziec, w jakiej kolejnosci wrzucasz skladniki na drozdzowe do
          misy? bede wdzieczna :)
          • orchid11 Re: robot kuchenny Moulinex 06.11.06, 16:03
            to ja... no więc: najpierw wrzucam sypkie, wlączam machine na nickie obroty aby mąke spulchnić i wymieszać, potem dodaję ubite jajca z cukrem, rozczyn z drożdży i troche mleka. jak sie troche pomiesza to dolewam roztopiony tłuszcz-chłodny, ew. troche mleka ciepłego. Mieszam na max. obrotach i ot co! oczywiście używam noża plastikowego. mialem kiedys podobną sytuację, ale mieszałem twarog z dodatkami (jeśi jesteś z Poznania, to wiesz ze to gzik, lub BIAŁE SZALEŃSTWO) i najpierw szatkowałem rzodkiewkę, dodałem twaróg i dopiero nóż włożyłem, i też mi nie mieszało. najpierw trzeba włożyć narzędzie zbrodni żeby sobie zeszłoo do dna misy i potem składniki. Jak coś to pisz w tym wątku :) Pozdrawiam
            PS-ciasto robię z 3 szklanek maki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka