Gość: Mariusz IP: *.pg.com 13.11.06, 14:36 proszę o Wasze opinie te dobre i te złe... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agness9999 Re: "No Frost" za i przeciw 13.11.06, 14:53 Zdecydowanie ZA!!!! Mam lodówkę LG no-frost, (nie pamiętam w tej chwili modelu) ponad pół roku. Nie ma żadnego oszraniania, wbrew temu co słyszałam wcześniej nic nie wysycha nadmiernie. Ale ja mam zwyczaj przykrywać żywność ze względu na zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: "No Frost" za i przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:09 ja mam lodówkę bez "no frost" i też jest nieźle...automatyczne odszranianie wystarczy...przynajmniej ciszej chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: "No Frost" za i przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:35 lodówki z no frost są bardziej awaryjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swistak Re: "No Frost" za i przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 07:48 przeciw: większe zużycie energii elekt. więcej automatyki=większa awaryjność/teoretycznie/ sposób przechowywania/ szbciej wysychają produkty/ za: wygoda wygoda wygoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: "No Frost" za i przeciw IP: *.pg.com 14.11.06, 08:02 no właśnie...czy produkty rzeczywiście szybciej wysychają w "no frostach" ? Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: "No Frost" za i przeciw 14.11.06, 23:06 wcale szybciej nie wysychaja, ja tez słyszałam podobne opowieści więc kupując takowa lodówke zaopatrzyłam się w kilka kompletów naczynek plastikowych zamykanych, których uzywam tylko ze względu na porządek w lodówce a nie z konieczności Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: "No Frost" za i przeciw 15.11.06, 14:15 mam LG no frost od niecalego roku i jestem bardzo zadowolona, i nić nie wysycha, to jakas falszywa propaganda:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtus-fajny Re: "No Frost" za i przeciw 15.11.06, 15:00 Miałem Whirpoola "No Frost" 10 lat i pracuje świetnie do dzisiaj. Po przeprowadzce również kupiłem noFrost tej samej marki i niech to będzie rekomendacją. Wady i zalety: - jest faktycznie głośniejsza - zupełnie bezszronowa - prawdopodobnie zużywa więcej prądu - szybciej schładza - znacznie mniej zapachów - powietrze w środku jest faktycznie wysuszone ale dzięki temu nic nie pleśnieje - znakomicie przechowują się wędliny, zwłaszcza te podsuszane Generalnie SUPER!! Odpowiedz Link Zgłoś
auxanne Re: "No Frost" za i przeciw 17.11.06, 16:05 to było odnosnie wysychania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dxtr71 Re: "No Frost" za i przeciw IP: *.equant.net 11.06.13, 11:40 Oczywiscie, ze produkty nie owiniete w folie badz bez pojemniczka szybciej wyschna. To jest podstawowa fizyka i wystarczy zrobic eksperyment typu umyc podloge i zamknac wszystkie okna a potem to samo z otwartymi i zobaczyc kiedy wilgoc szybciej zniknie. Jak dla mnie jedynym argumentem za no frostem jest dluzszy termin przechowywania, co mnie i tak nie dotyczy, poniewaz i tak nie trzymam wedlin po 2 tygodnie. Jak ktos trzyma to mu gratuluje dobrego smaku. Trzeba pamietac, ze lodowki szronowe sa tak naprawde low-frost i maja regularne cykle odszroniania wiec nawet moj 15 letni BOSCH w zyciu szronu nie wdzial. Odmrozilem go tez tylko raz, przy przeprowadzce. Moja nastepna lodowka? Tez tej samej marki, z uwagi na energooszczednosc A++ i cisze (35db) rowniez bez no frost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoczyca77 Re: "No Frost" za i przeciw IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 13:23 Jak ktoś ma potrzebę trzymania wszystkiego w pojemnikach to no-frost pewnie jest ok. Ja tam cenię sobie świeżość produktów, nie chcę by mi jedzenie wysychało a jestem zbyt leniwa by pakować je w pojemniki - dlatego dla mnie rozwiązaniem są lodówki Whirlpoola No-frost fresh control - w zamrażarce jest no-frost, za to w części chłodniczej wilgoć jest sporo wyższa niż w normalnej lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
amoure Re: "No Frost" za i przeciw 12.06.16, 14:28 No własnie. Jaki jest sens kupowania no frost skoro jego zadaniem jest eliminowanie wilgoci w lodówkach co powoduje, że jedzenie psuje sie wolniej jak i tak trzeba trzymac wszystko w pojemnikach gdzie wilgoc sie osadza a jedzenie psuje sie normalnie. Tak samo mozna trzymac w pojemnikach jedzenie w zwyklej lodowce i dzieki temu rowniez nie bedzie osadzal sie szron na sciankach. Mam racje czy jestem w bledzie? Aktualnie tez jestem przy wyboze lodowki Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: "No Frost" za i przeciw 26.07.16, 12:48 Glowna zaleta jest to, ze nie wymagaja rozmrazania. Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: "No Frost" za i przeciw 15.06.16, 19:51 mam no Frost 16 letnią whirpool -bezawaryjna. Kupiłam też 5 lat temu zamrażarkę no Frost firmy bosh - nic złego się nie dzieje. Mam jeszcze prawie nówkę -4 letnią side by side sharpa, kupioną za ponad 6 tys zł - też super. Acha i jeszcze do wynajmowanego mieszkania kupiłam dla studentów libherra- ma 6 lat i też ok. Hicior Odpowiedz Link Zgłoś
toyerowa Re: "No Frost" za i przeciw 24.08.16, 15:31 No plus jest taki, że lód się nigdzie nie zbiera, więc nie trzeba jej rozmrażać co jakiś czas. Jak kupisz energooszczędną to nie pożera aż tyle energii. Odpowiedz Link Zgłoś