Dodaj do ulubionych

piekarnik Bosch HBN 43 W 350

IP: *.chello.pl 24.03.07, 01:24
witam, mam zamiar kupic ten piekarnik i czy moze mi ktos cos powiedziec na
jego temat. Co mu brakuje, co posiada przydatnego, dodam jeszcze ze nigdy nie
korzystalem z piekarnika wiec nie wiem na co zwracac uwage. Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: kleo Re: piekarnik Bosch HBN 43 W 350 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 10:16
      ja również podłanczam się do pytania. Chyba nie ma termoobiegu?
      Wg opisu ze strony:

Cechy:
      Typ piekarnika:
      Piekarnik wielofunkcyjny
      wyświetlacz graficzny
      chowane pokrętła

Sposoby grzania:
      Grzanie górne / dolne
      Grzanie dolne
      Grill z cyrkulacją powietrza
      Duży grill o zmiennej powierzchni
      Mały grill o zmiennej powierzchni
      Rozmrażanie
      Grzanie dolne i górne z cyrkulacją powietrza
      Komfort użytkowania:
      Regulacja temperatury w zakresie 50-270°C
      Zabezpieczenie przed uruchomieniem przez dziecko
      Oświetlenie piekarnika
      Prowadnice teleskopowe 3-częściowe jako wyposażenie standardowe

Czyszczenie:
      System czyszczenia EcoClean na ścianie tylnej i ścianach bocznych dostępny jako
      wyposażenie standardowe
      Emalia GranitEmail

Wyposażenie standardowe:
      1 blacha emaliowana
      1 ruszt
      1 blacha aluminiowa
      Pojemność piekarnika: 53 l
      Moc przyłączeniowa: 2,3 kW
      Wymiary urządzenia (WxSxG): 595x595x515 (mm)

Euroetykieta:
      Efektywność energetyczna A
      • Gość: andy Re: piekarnik Bosch HBN 43 W 350 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 01:22
        ja również myśle o zakupie tego modelu i w opisach które czytałem
        jest napisane, że ma termoobieg:
        "Funkcja Termoobieg: Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie
        pierścienia (grzałka okrągła). W ten sposób można osiągnąć najlepsze efekty
        przy pieczeniu ciast i ciasteczek oraz przyrządzaniu potraw na wielu poziomach "
        • Gość: zeliczka Re: piekarnik Bosch HBN 43 W 350 IP: *.techmedia.com.pl 29.03.07, 18:55
          > "Funkcja Termoobieg: Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie
          >
          > pierścienia (grzałka okrągła). W ten sposób można osiągnąć najlepsze efekty
          > przy pieczeniu ciast i ciasteczek oraz przyrządzaniu potraw na wielu poziomach

ten model nie ma takiej funkcji,pomyłka...znaczy nie ma termoobiegu :)
      • Gość: rak 138 Re: piekarnik Bosch HBN 43 W 350 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:33
        Przeciesz określenie "cyrkulacja powietrza" to jest właśnie tzw. "termoobieg".
        Piekarnik jest bardzo dobry, chociaż jak wszystkie wyroby f-my "Bosch" jest
        stosunkowo drogi. rak138
    • eni.s Re: piekarnik Bosch HBN 43 W 350 30.03.07, 11:04
      my właśnie taki kupiliśmy, ale zamontowany będzie dopiero za miesiąc, mam
      nadzieje że nie będziemy żałować wyboru:)
    • Gość: wiem lepsze w tej cenie są nowe piekarniki electroluxa IP: *.chello.pl 03.04.07, 13:17
      w tej cenie masz lepszy piekarnik firmy Electrolux 53101X, a za 1500pln możesz
      kupić jeszcze lepszy 65100X.
      ceny na www.skapiec.pl
      • konradw Re: lepsze w tej cenie są nowe piekarniki electro 09.04.07, 19:48
        Ja tez się zastanawiamna zakupem właśnie tego modelu lub HBN 43W350E. Czy może
        ktoś wie czym się te piekarniki różnią? Znalazłem 2 różnice: HBN 43W350 ma
        termoobieg a HBN 43W350E nie ma, ma natomiast automatyczne szybkie nagrzewanie a
        HBN 43W350 manualne. Więcej różnic nie znalazłem, oczywiście poza różnicą w
        cenie: HBN 43W350E jest droższy.

Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie. Chodzi mi o sposób zabudowy. Electrolux np.
        dzieli swoje piekarniki do zabudowy w słupu i do zabudowy pod blatem.
        Przeczytawszy to zacząłem się zastanawiać czy każdy piekarnik da się zabudowac w
        stojącej szafce i umieścić nad nim płytę gazową?

• ranska Re: lepsze w tej cenie są nowe piekarniki electro 20.05.07, 20:56
          Ja rowniez zastanawiam sie nad Boshem HBN 43w 350. Mysle tez nad wyzej
          wspomnianym elektroluxem EOB 53101 X. A wlasciwie dlaczego ten drugi jest lepszy?
          • monkamaj Re: lepsze w tej cenie są nowe piekarniki electro 21.05.07, 12:08
            ja takze zastanawiam się nad tym piekarnikiem, z chęcią poczytam jakieś
            rzeczowe odpowiedzi dośiadczonych użytkowników
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka