IP: 80.50.233.* 07.05.07, 14:38
witam! co sadzicie na temat produktow firmy ardo? w najlblizszym okresie
zmieniam meble kuchenne jak i caly sprzet, jaki sie znajduje w kuchni tzn.
zmywarka, lodowka, piekarnik i plyta. firma, ktora bedzie wykonywac te usluge
zaproponowala mi wlasnie produkty tej marki...
Obserwuj wątek
    • she8 Re: ardo 08.05.07, 08:21
      Mam pralkosuszarkę Ardo, od chyba 1o lat działa bez zarzutu.Polecam.
      • aina40 Re: ardo 08.05.07, 08:36
        A ja nie mam i nie zamierzam zakupić.
        Istotną informacja dla mnie jest, czy firma coś produkuje, czy tylko składa.
        A żyjąc już blisko 50 lat, nie było mi dane słyszeć o producencie agd pod nazwą
        ardo.
        Wiem, że to firmują Włosi i to mi wystarczy.
        Fiat wyleczył mnie dożywotnio z tamtejszej produkcji.
        • Gość: slawko Re: ardo IP: *.3s.pl 08.05.07, 09:49
          a o Jan Kolbe słyszałaś? nie? to co oznacza to iż to zła firma?
          NIE TYLKO TY O NIEJ NIE SŁYSZAŁAŚ bo wybierając okap szukałas amiki wrozametu itp....
          p.s. daruj sobie ardo.....
          p.s. 2 a fiata to pewnie miałaś made in poland

hihi
          • Gość: Mateusz Re: ardo IP: 80.50.233.* 09.05.07, 19:23
            Dzięki za odpowiedzi... Myślę tak samo jak i Wy... Zdecydowałem się na firmę
            Bosch. Trochę drożej, ale w końcu to jest zakup na jakiś czas... Wracając do
            Fiata. Miałem kiedyś Punto II, ale zaczęło się bardzo szybko psuć... Może to
            akurat pech, ale nigdy więcej nie kupiłem samochodu tejże marki... Pozdrawiam...
            • Gość: xy Re: ardo IP: 212.2.101.* 11.05.07, 17:32
              Nie wierze zeby firma robiaca wiertarki zrobila dobra lodowke,sorry.
              p.s.Wiem co mowie;)
              • ewilek2 Re: ardo 11.05.07, 19:50
                myślę , że xy właśnie nie wie co mówi . Boscha sprzęt agd jest jednym z
                lepszych. Jak ktoś nie wie, to niech nie gada
        • zayzayer Re: ardo 11.05.07, 20:25
          aina40 napisał:

> A ja nie mam i nie zamierzam zakupić.
          > Istotną informacja dla mnie jest, czy firma coś produkuje, czy tylko składa.
          > A żyjąc już blisko 50 lat, nie było mi dane słyszeć o producencie agd pod
          nazwą ardo.
          Przed wojną Aristide Merloni założył fabrykę (mało związaną z AGD). Firmę po
          wojnie odziedziczyli bracia; Vittorio Merloni (obecnie Indesit Company) i
          Antonio Merloni (u nas Ardo). Oni nie składają, a produkują w _milionach_
          sztuk. Antonio robi przede wszystkim dla innych, co tylko firmują (Whirlpool,
          Polar, Servis, Brinkmann, DeLonghi, EBD, NECKERMANN, Lloyds, Viking,
          DeDietrich, Domoline, De Sina, Foron..........., a czasami Hoover, Ocean, :D
          • aina40 Re: ardo 12.05.07, 15:04
            Fakt. Masz rację, ARDO jest i to znaczącym producentem sprzętu AGD.
            Marka ta jest w zasadzie znana tylko w Europie Wschodniej. Otwarcie rynków na
            poczatku lat 90 pozwoliło jej na pewną ekspansję i próbę wyrobienia własnej
            pozycji, z wątpliwym efektem.
            Dalej jej podstawą działalności jest produkcja pod innymi szyldami - lokalnych
            krajowych zakładów wykupionych przez ARDO, lub dla innych firm.
            Mnie jak na razie niczym do siebie nie przekonała, chociaż kto wie, może z
            czasem poprawi swój wizerunek.
            • Gość: szkoda Re: ardo IP: 91.228.113.* 21.11.13, 16:30
              SZKODA....Wielka szkoda, ze marki Ardo już nie ma.
              Nie rozumiem czemu ludzie tak psioczyli na nią na tym forum, czemu oglosiła upadłośc.
              Sprzet był super nie psuł się, to serwis polski musial byc do niczego i moze wlasnie dlatego oglosili upadlosc bo malo produkowali skoro się nie nie psuło,a w to co ich polscy serwisanci robili nie wnikali za bardzo.
              Własnie kolejny raz sie przeprowadzam i musze wymienić sprzęt AGD z pralką wlącznie, a moich pralek już nie ma i nie mam zielonego pojęcia co kupić.
              Pierwsza starczyła na 10 lat po przeprowadzce nie pasowała do łazienki na poddaszu, wiec została oddana gdzie jeszcze wiele lat służyła. Kolejna, która ją zastąpiła pralko- suszarka 13 lat dzielcie całą rodzine opierała. Pierwsza naprawa po 10 latach. Koszt naprawy niecałe 120 zł. Niestety znowu przeprowadzka i została na starym mieszkaniu, a tu nowych nie ma. Nie dosc że nie ma to sprzety firm pozostałych na rynku, tyle nie wytrzymują, bez napraw, nigdy nie wytrzymywały.

Ardo nie zniklo z rynku dlatego, że bylo zle, zniklo bo nie mialo a szansy z szmelcem, ktory trzeba ciagle naprawiac, wymieniac - to i się produkuje - jak nie czesci to nowy i interes się kreci, a klienci wieczne niezadowoleni. Nie odejda bo nie mają innej alternatywy.

• Gość: behemot Re: ardo IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.15, 14:10
                Z tego co wiem to Indesit i Hotpoint-Ariston to dawne ARDO. W 1994 roku w Polsce na rynku nie bylo za wiele produktów pralniczych. Siemensy, Bosche, Miele, Electroluxy, to był prywatny import, drogi i bez serwisu. Nabyłem wtedy na gwarancji za 15 000 milionów pralkosuszarkę ARDO WD 1000. Na tamte czasy 1000 obrotów powodowało suche pranie tak, że z suszarki prawie nie korzystałem Dziś po 21 latach eksploatacji w ekstremalnych warunkach (dwójka dzieci) z żalem się z nią rozstaję i nie dam złego słowa na nią powiedzieć. Przez ten okres wymieniłem tylko pompę wody za 40 pln, węże doprowadzające i spustowe i 4 nóżki. Padło wirowanie a silnika do niej nie dostanę a używane mogą nie pasować a przezwajanie za 250 pln się nie opłaca. Zdecyduje się chyba na Indesita, bo tani i 1200 obrotów ma, wody zużywa niewiele i dla dwóch osób umiarkowanie brudzących się, wystarczy. I tak wszystkie te maszyny mają żywotność obliczoną na 5 do 10 lat(stąd można za połowę ceny gwarancję rozszerzyć na dodatkowe 5 lat) a wiekszość po piątce pada i wtedy warto kupić nowszy model, tańszy od poprzedniego i na raty a dodatkowo może jeszcze parzyć kawę podczas prania, lub z wbudowanym internetem, co by fejsbuka obsłużyć podczas prania. Nawiasem mówiąc, w tamtym czasie kupiłem również lodówkę z osobnym zamrażalnikiem ARDO i odpukać zapycha do dziś bezawaryjnie, jeno nie tyle że zardzewiała, co spod lakieru wyszły przebarwienia a moda na lodówkowe magnesy sprawiła, że dziś nie bardzo już widać jaliego koloru jest urządzenie.
    • Gość: alicja Re: ardo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.03.15, 23:23
      Ja mam pralkę ARDO od kilku lat i jestem mega zadowolona. Ludzie, nie piszcie opinii o czymś, czego sami nie znacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka