Dodaj do ulubionych

Electrolux ZCX 6200

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:07
Czy macie jakieś doświadczenia z tym typem Electroluxa? Może polecacie inne odkurzacze bezworkowe w podobnej cenie? Z góry dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzia79 Re: Electrolux ZCX 6200 IP: 80.50.201.* 03.08.07, 13:14
      Nie mam z nim doświadczenia ale oglądałam jak kupowałam swój odkurzacz.
      Ja kupiłam bezworkowy Samsunga i po korzystaniu z niego przypuszczam, że
      Electrolux jest trudniejszy do czyszczenia - pojemnik na kurz był jakiś
      strasznie skomplikowany. Ja jestem ze swojego zadowolona pod różnymi względami,
      model mojego odkurzacza to SC6571. Jeśli chcesz więcej szczegółów to pytaj -
      odpowiem.
    • Gość: Ańćka Re: Electrolux ZCX 6200 IP: *.aster.pl 03.08.07, 15:15
      Kup sobie Elekroluxa, ale akurat nie ten model.
      Każdy odkurzacz z tej firmy jest lepszy niż inne, ale bezworkowy dobry jest ten
      z linii Ergospejs bodajże ma symbol XXBOX dokładnie nie pamiętam.
      Pracowałam kiedyś w sklepie RTVAGD, więc stąd moja wiedza, ale pamięć do
      numeracji już nie ta sama.
      Jest oczywiście droższy, ale warto zainwestować, ma lepsze wykonanie, lepsze
      plastiki itp.
      Proponuję przejdź się po sklepach pooglądaj, porównaj, a zakupy zrób w sieci
      sklepy z netu są tańsze.
      Pozdrawiam

• Gość: zola Re: Electrolux ZCX 6200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 22:15
      Mam ten odkurzacz i mimo całej sypmati i zaufania do tej marki jest to
      najgorszy model odkurzacza jaki wyprodukowali. Pojemnik czysci sie
      beznadziejnie, tam jest taki trudno dostępny element w postaci podziurkowanego
      stożka, jak się owina wokól tego badziewia nici paprochy czy włosy to odkuzacz
      nie chce ciągnąć. A żeby to świństwo wyczyscic trzeba rozebrać cały pojemnik i
      pobabrać sie w tumanach kurzu. Nie wiem dlaczego tego jeszcze nie wycofali
      produkcji. Najchetniej odesłałabym to badziewie do Electroluxa, niech ten co to
      wymyslił sam sobie odkurza i czyści ten pojemnik. Nowe modele mają lepszy
      pojemnik w czyszczeniu ale choćby nie wiem jak rozwiazali sposób czyszczenia ja
      wole odkurzacz z workiem papierowym niż bezworkowy. Czekam az mój egzemplarz
      padnie i kupie sobie porzągnego ergospace,a lub ultrasilencera.
      Pozdrawiam
      Zola
      • Gość: aquarius Re: Electrolux ZCX 6200 IP: *.centertel.pl 05.08.07, 07:51
        A ja kupilam bezworkowy Samsung SC9560 i jest rewelacyjny! Pojemnik oproznia
        sie bez problemu. Co wiecej, jak wpadnie wieksza rzecz, np. kredka to wypada
        spod spodu odkurzacza. Nie musze grzebac w smieciach, zeby to wydostac. Jest
        cichy (wreszcie moje dzieciaki nie uciekaja przed odkurzaczem) i ma super
        bajer: wlaczanie i wylaczanie w raczce odkurzacza, a takze zginana rure (nie
        trzeba sie schylac, zeby odkurzyc pod meblami). Wreszcie nie boli mnie
        kregoslup przy odkurzaniu! Ja kupilam go w sklepie Agito.pl. Jest dosc drogi,
        ale naprawde warto. Ma swietne szczotki: do parkietu i do dywanu turboszczotke.
        Tylko szczotka z przelacznikiem podloga/dywan jest taka sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka