Gość: Cahul06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:07 Czy macie jakieś doświadczenia z tym typem Electroluxa? Może polecacie inne odkurzacze bezworkowe w podobnej cenie? Z góry dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Madzia79 Re: Electrolux ZCX 6200 IP: 80.50.201.* 03.08.07, 13:14 Nie mam z nim doświadczenia ale oglądałam jak kupowałam swój odkurzacz. Ja kupiłam bezworkowy Samsunga i po korzystaniu z niego przypuszczam, że Electrolux jest trudniejszy do czyszczenia - pojemnik na kurz był jakiś strasznie skomplikowany. Ja jestem ze swojego zadowolona pod różnymi względami, model mojego odkurzacza to SC6571. Jeśli chcesz więcej szczegółów to pytaj - odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ańćka Re: Electrolux ZCX 6200 IP: *.aster.pl 03.08.07, 15:15 Kup sobie Elekroluxa, ale akurat nie ten model. Każdy odkurzacz z tej firmy jest lepszy niż inne, ale bezworkowy dobry jest ten z linii Ergospejs bodajże ma symbol XXBOX dokładnie nie pamiętam. Pracowałam kiedyś w sklepie RTVAGD, więc stąd moja wiedza, ale pamięć do numeracji już nie ta sama. Jest oczywiście droższy, ale warto zainwestować, ma lepsze wykonanie, lepsze plastiki itp. Proponuję przejdź się po sklepach pooglądaj, porównaj, a zakupy zrób w sieci sklepy z netu są tańsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zola Re: Electrolux ZCX 6200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 22:15 Mam ten odkurzacz i mimo całej sypmati i zaufania do tej marki jest to najgorszy model odkurzacza jaki wyprodukowali. Pojemnik czysci sie beznadziejnie, tam jest taki trudno dostępny element w postaci podziurkowanego stożka, jak się owina wokól tego badziewia nici paprochy czy włosy to odkuzacz nie chce ciągnąć. A żeby to świństwo wyczyscic trzeba rozebrać cały pojemnik i pobabrać sie w tumanach kurzu. Nie wiem dlaczego tego jeszcze nie wycofali produkcji. Najchetniej odesłałabym to badziewie do Electroluxa, niech ten co to wymyslił sam sobie odkurza i czyści ten pojemnik. Nowe modele mają lepszy pojemnik w czyszczeniu ale choćby nie wiem jak rozwiazali sposób czyszczenia ja wole odkurzacz z workiem papierowym niż bezworkowy. Czekam az mój egzemplarz padnie i kupie sobie porzągnego ergospace,a lub ultrasilencera. Pozdrawiam Zola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aquarius Re: Electrolux ZCX 6200 IP: *.centertel.pl 05.08.07, 07:51 A ja kupilam bezworkowy Samsung SC9560 i jest rewelacyjny! Pojemnik oproznia sie bez problemu. Co wiecej, jak wpadnie wieksza rzecz, np. kredka to wypada spod spodu odkurzacza. Nie musze grzebac w smieciach, zeby to wydostac. Jest cichy (wreszcie moje dzieciaki nie uciekaja przed odkurzaczem) i ma super bajer: wlaczanie i wylaczanie w raczce odkurzacza, a takze zginana rure (nie trzeba sie schylac, zeby odkurzyc pod meblami). Wreszcie nie boli mnie kregoslup przy odkurzaniu! Ja kupilam go w sklepie Agito.pl. Jest dosc drogi, ale naprawde warto. Ma swietne szczotki: do parkietu i do dywanu turboszczotke. Tylko szczotka z przelacznikiem podloga/dywan jest taka sobie. Odpowiedz Link Zgłoś