Dodaj do ulubionych

Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0

IP: 83.168.75.* 29.11.07, 19:21
Witam...
Czy ktos posiada to urzadzenie? Czy nadaje sie do wyrabiania ciasta
drozdzowego scislej konsystencji i ciasta chlebowego? W instrukcji
jest przepis na drozdzowca ale boardzo luznego. Moze ktos ma
doswiadczenia w tej materii. A moze jakis inny model, inna marke?
Prosze o pomoc. Do poniedzialku w Makro sa w dobrej (487 zl) cenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 11:37
      zachęcająca reklama telewizyjna robi swoje.....a wyroby z Chin !!!!
      • Gość: elo Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 14:13
        jak wszystko... niezależnie od marki
    • pantera22 Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 04.12.07, 17:31
      mam Fenomena i powiem ze jest fenomenalny...wyrabia ciasto nawet bardzo
      scisle..w ogole to glownie uzywam go do wyrabiania ciast drozdzowych...i za
      kazdym razem jestem zadowolona z efektu...
      polecam zakup nie bedziesz zalowal...ponadto dodatkowe funkcje, roznorodna
      predkosc i programy sa dobrze przemyslane...
      • amica11 Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 04.12.07, 22:12
        Pantera napisz czy taki robot potrafi ubić pianę z białek na sztywno
        np do biszkoptu albo śmietanę kremówkę. Czy musi być jakieś
        specjalne mieszadło?
      • Gość: Marcys Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 IP: 81.15.233.* 05.12.07, 07:15
        Pantera... ile minut potrzebuje ten robot do wyrobienia
        ciasta "odchodzacego od reki"? w instrukcji obslugi Fenomena jest
        przepis na ciasto drozdzowe ale bardzo, bardzo luzne... czy takie
        wyrabiasz tym robotem? i ile minut w ogole jest w stanie wyrabiac
        ciasto zeby nie przegrzac sie? np. maszynka do mielenia miesa Zelmer
        Diana moze pracowac 10 minut i musi odpoczac przed nastepnym
        wlaczeniem 30 minut...
        • Gość: Majka Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 IP: 80.51.228.* 05.12.07, 17:36
          To może ja odpowiem.Ciasto drożdżowe robię z innych przepisów i nie zauważyłam
          by się przegrzewał.Pracuje mniej więcej 20 min.A kruche to zagniatam w misce
          malaksera,bo mi lepiej to pasuje.Z tarek często też korzystam.Użytkuję go
          rok,bez awarii.Pewnie są lepsze roboty ale nie w tej cenie.
          • figatka Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 06.12.07, 09:10
            a co z pianą z białek - ubija?
            • Gość: Majka Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 IP: 80.51.228.* 06.12.07, 20:50
              a zapomniałam napisać jak to z pianą z białek jest.Średnio.Uważam,że ręczny(mam
              stary z misą obrotową) robi to lepiej.Ale częściej używam
              fenomena i bezy wychodzą niezłe.
              Wkurza mnie trochę,że na tarkach zostają kawałki warzyw ale można się
              przyzwyczaić...Mięso też siekam w nim i nie muszę już wyciągać maszynki.Wogóle
              trzymam go na blacie by był dostępny i często używam do przygotowywania posiłków.
          • Gość: Marcys Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 IP: 83.168.75.* 06.12.07, 19:27
            Majka... moglabys podac tak mniej wiecej ile do ciasta dajesz
            produktow sypkich a ile plynow? albo najlepiej swoj przepis na
            ciasto drozdzowe i kruche... chce wyczuc konsystencje ciasta z jakim
            sobie radzi robot...
            • Gość: Majka Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 IP: 80.51.228.* 06.12.07, 20:41
              Wiesz,ostatnio robimy w nim pączki.Miksuję(Trzepaczką)10-12żółtek z pół
              szkl.cukru.Wlewam wyrośnięte drożdże(10 dag.)w 1szkl.mleka.No i tu daję ten hak
              do wyrabiania.Wlewam1 szkl.piwa.trochę spirytusu.Wsypuję mąkę,ma być
              kilogram,ale stopniowo,wlewam olej-pół szkl.,skórkę z pół cytryny.Wyrabiam
              długo,ale po ok.20 min robię przerwę by zobaczyć jak wchłania się mąka bo raz
              więcej,raz mniej...Ale nigdy nie zostaje więcej niż szklanka czy pół.Potem znów
              wyrabiam-wolno.Na koniec jeszcze rękoma bo drożdżowe lubi ręce.Ale roboty już z
              tym mniej.A kruche to 3 szkl.mąki,masła ,5 żółtek,1 szkl. cukru,ew.śmietany parę
              łyżek i wanilii.
              • Gość: Kasia Re: Robot kuchenny Zelmer Fenomen 880.0 IP: 193.111.144.* 10.12.07, 12:41
                Witam, jestem od niedawna posiadaczką tego modelu i mam pytanie: czy wam też
                uszczelka w tej misce do ubijania ciasta sie bardzo szybko "zużyła"? Po
                pierwszym użyciu mam ją w dwóch częściach,a ponieważ jestem w sprawach
                kuchennych zielona to nie wiem, czy coś zrobiłam źle, czy trafiłam na trefny
                model... Z góry dziękuję, gdyby ktoś zechciał mi odpowiedzieć:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka