Gość: vip_1 IP: 80.240.164.* 25.05.08, 19:42 Witam ,zastanawiam się nad kupnem w/w piekarnika i zastanawia mnie głośność tego piece w instrukcji jest podane 55dB to strasznie dużo, może ktoś się wypowie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vip_1 Re: Piekarnik Teka HA850 IP: 80.240.164.* 27.05.08, 21:35 kupiłem ten piekarnik i twierdze że w instrukcji jest chyba błąd, piekarnik jest praktycznie niesłyszalny, POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
ed28 Re: Piekarnik Teka HA850 28.05.08, 09:54 Witam, mam tez ten sam piekarnik. Rowniez przed zakupem przeczytalem o jego parametrach w instrukcji ze strony Teki. Przestraszylem sie tez poziomu glosnosci i zadzwonilem do serwisu Teki z Warszawy, tam jak im powiedzilem o tych 55dB to sie bardzo zdziwili i nie wiedzieli skad taki poziom tego parametru w instrukcji. Dodatkowo osoba, z ktora rozmawialem z serwisu tez uzywala tego piekarnika i bardzo mi go polecala mowiac ze jest bardzo cichy. Chociaz na razie go jeszcze normalnie nie uzytkuje to jednak jest jedna rzecz, ktora mnie niepokoi. Sprawdzalem go juz kilka razy i glowny wiatrak jest bardzo cichy, ale po jakims czasie slychac tez chyba drugi wiatrak (umieszczony gdzies z przodu za glownym panelem) ten od chlodzenia obudowy, ma on troszke glosniejszy dzwiek, taki jakby maly swierszczyk:-) Nie wiem czy "ten typ po prostu tak ma" czy to moze jakas wada mojego egzemplarza. Zaobserwowales cos podobnego? Pozdrawiam ed Odpowiedz Link Zgłoś
nenes22 Re: Piekarnik Teka HA850 28.05.08, 09:51 A moze każdy z nas wyobraża sobie inaczej te 55dB :) W sprzętach nie zawsze jest tak, ze 55dB w pralce będzie tak samo słyszalne, jak w piekarniku czy lodówce. Spotkałam się z takimi osobami, którym przeszkadzało 45dB, bo oni wyobrażali sobie, że nie będzie tego wcale słychać ;) No cóż, każdy z nas jest mniej lub bardziej wrażliwy ;) W końcu zwykła rozmowa ludzka to około 60dB - dużo to czy mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip_1 Re: Piekarnik Teka HA850 IP: 80.240.164.* 28.05.08, 21:24 w moim chłodzenie obudowy chodzi non stop tzn. na każdym programie pieczenia i jest niesłyszalne po włączeniu termo włącza się drugi wiatrak ale jest on minimalnie głosniejszy od tego chłodzacego piekarnik, jeżeli sprawdzałeś go przed obsadzeniem w meeble to może wydawać się głośny, ale w szafkach jest cisza Odpowiedz Link Zgłoś