karlik48 26.02.12, 20:22 Gdzie można dostać listę ws odwołania p.Dziedzic chętnie pozbieram podpisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waple Re: Lista 27.02.12, 10:09 karlik48 napisał: > Gdzie można dostać listę ws odwołania p.Dziedzic chętnie pozbieram podpisy Wniedzielę 4 03 2012r. spotkanie komitetu i oni zdecydują, czy listy będzie można ściągnąć z internetu, czy je dostaniemy, jeszcze chwila.A można już to robić, kartka A-4 lp., nazwisko adres, pesel, z dowodu i podpis.Nie ma problemu.A ja osobiście , DZIĘKUJĘ ZA INICJATYWĘ. pOZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Lista 27.02.12, 10:16 Proszę o kilka dni cierpliwości. Nie można samemu robić listy bo zgodnie z ustawą na każdej liście muszą być zawarte takie dane: Inicjator referendum, pełnomocnik inicjatora oraz wyraźnie zaznaczona informacje o braku możliwości wycofania poparcia. Wcześniej też Inicjator powinien zgłosić informacje do P. prezydent i Komisarza Wyborczego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Lista 27.02.12, 10:44 INICJATOR TU JUŻ NIY MO NIC DO GODKI, JEST KOMITET I TO RAZYM USTALĄ NASTĘPNE KROKI.TAK TO JEST W DEMOKRACJI.JO SOM SIE MOGA PALCYM POKIWAĆ W MOIM SZCZEWIKU.Jo tylko moga pomagać i tyla moga.Moje zdanie już, jako ja, może być wysłuchane a decyzje już są troszka do góry.Ja powiedziałem otwarcie, nie interesują mnie stanowiska, kasa, natomiast interesuje mnie dobro TEGO MIASTA.Honor i słowo , moje słowo są ważniejsze od pieniędzy, mam ich niewiele, renta, ale są moje i wiem jakie są drogie, dla mnie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomek_z_halemby Re: Lista 28.02.12, 09:22 no to mamy powód zwołania spotkania - mała renta to trzeba dorobić na boku ... Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc_pl Re: Lista 27.02.12, 11:11 Komitet to nie jest inicjator ,kolego Waple zwołując ludzi na spotkanie sami się wypromowaliście jako inicjator i proszę nie chować się za wybranymi, a lepiej poczytać co pisze ustawa !!! tam o żadnych wybranych nie ma nic ?Jak się chyciło za dyszel to dali trza ciągnąc a nie oglądać się na innych ,no chyba że te wielkie frazesy pisane przez Waple o "miłości do swego miasta" są puste jak wydmuszki.Miłej lektury: "Co trzeba zrobić, by zwołać referendum? inicjatorami muszą być osoby, które posiadają prawo wyborcze na terenie miasta inicjatorzy są zobowiązani powiadomić o swoim zamiarze prezydenta miasta oraz Delegaturę Krajowego Biura Wyborczego 60 dni – tyle czasu mają inicjatorzy na zebranie podpisów od czasu powiadomienia komisarza wyborczego poparcie inicjatywy – mieszkaniec musi podać imię, nazwisko, adres zamieszkania, nr PESEL oraz potwierdzić własnoręcznym podpisem liczba – konieczne jest zebranie podpisów 10% mieszkańców, uprawnionych do głosowania w poprzednich wyborach, w przypadku Rudy Śląskiej jest to liczna 11, 5 tysiąca" A tymi kartakmi o których Pan pisze idzie się podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc_pl Re: Lista 27.02.12, 11:13 No chyba że inicjatorem był ktoś ponad .........??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Lista 27.02.12, 10:31 >A można już to robić, kartka A-4 lp., nazwisko adres, pesel, z dowodu i podpis.Nie ma problemu. Bój sie Boga,waple! Dużo juz takich kartek a4 z podpisami? To na samym starcie pachnie przegraną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Lista 27.02.12, 10:47 Do hepik: Jest komitet, napisane.Oni wiedzą co robić a Ty nie zniechęcaj ludzi.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Lista 27.02.12, 11:15 Źle zostałem zrozumiany. Komitet w świetle przepisów jest Inicjatorem. Więc na liscie muszą sie znajdować nazwiska inicjatiora (czyli komitetu) oraz pełnomocnika. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś