Dodaj do ulubionych

zmywarka AMICA proszę o opinie :))))

16.06.08, 13:02
dokładnie chodzi o zmywarkę Amica ZZA 6414 I lub w ogóle amica jak
sie użytkuje czy jest dobra znaczy domywa naczynia jak głośno chodzi
itp.
Obserwuj wątek
    • panikuchnia Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) 17.06.08, 07:23
      Odradzam firmę Amicę nie ma dobrego serwisu naprawczego I CZĘŚĆI
      ZAMIĘNNYCH mam przykre doświadczenie z amicą zepsuła mi się kuchnia
      na gwarancj 6 napraw i nie działa prosze poczytac opinie na temat
      amici wszycy odradzają sam wyglad nie świadczy o jakośći też chcę
      kupić zmywarkę ale napewno nie AMICA POZDRAWIAM IZYCZĘ DOBREGO
      WYBORU
      • Gość: gość Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: *.chello.pl 27.06.10, 14:53
        A to ciekawe, Mam kuchnię ceramiczną Amica 12 lat, jest bez zarzutu.
        No chyba, że mam szczęście.
      • Gość: matrix Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.16, 21:05
        mam nienaprawialną zmywarkę Amica - brak zamówionych przez firmowy serwis części od ponad miesiąca i w dodatku arogancka obsługa na infolinii. Porażka !!! Muszę kupić nową zmywarkę ale już innej firmy
    • Gość: Asiaaaa Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 16:11
      A możesz podać konkretny model tej zmywarki ? amici sa ogólnie całkiem dobre i
      niedrogie co jest rzeczą praktycznie najważniejszą :)
    • Gość: Ola Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: *.54.169.68.tvksmp.pl 23.01.09, 19:21
      Tylko nie Amica! Mam kilka produktów tej firmy, kupione w jednym
      czasie i niestety wszystkie mają wadę. Zatem - Tylko nie Amica. A
      zmywarka wręcz zniszczyła większość moich naczyń.
      • Gość: ania Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 10:16
        ..powiem cynicznie- lepiej kupić cos chinskiego albo koreańskego,
        my Polacy z bezrobociem i kryzysem sobie poradzimy.
        • chris1970 Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) 08.08.09, 00:05
          Zmywarki firmy Amica nie są polskie. Produkowane są w Turcji. U nas
          te zmywarki można również kupić pod marką Beko.

• kaska180379 Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) 31.08.09, 12:20
            ja z tą firma mam niezbyt dobre stosunki piece są ok mam uzytkuje i jestem
            bardzo zadowolona...co do sprzętów związanych z wodą czyli zmywarki i praliki
            totalna porażka,pralkę dwa razy wymieniali bo nie szło naprawić na szczęście
            trzecia działa i nie zepsuła się,zmywarkę mieli zanjomi ciągle naprawiali aż w
            koncu po trzykrotnej wymianie sprzętu oddali im pieniądze....niestety nerwów
            nikt im nie wynagrodził....a gechenna trwała 1,5roku....
    • Gość: Tomek Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 17:20
      Zdecydowanie ODRADZAM!!!
      Mam zmywarkę ZZA 6626I i działała prze około 3 lata ze średnio zadowalającym
      efektem, teraz kilka razy w m-cu zgłaszam nowe usterki. Nigdy natomiast dobrze
      nie płukała i zawsze coś było nie tak. Serwis i "fachowcy" bezpośrednio z Amici
      tacy sami jak ich sprzęt. Długo czeka się na reakcję a jak już przyjadą to
      zawsze wszystko jest ok i sami nie wiedzą co mają robić i nigdy nie mają części.
      Pewnie przedłużają czas reakcji żeby gwarancja minęła- na szczęście robię kopie
      zgłoszeń. Miałem wcześniej Siemensa - z ręką na sercu cacko. Zero problemów.
      Teraz wiem, że następny zakup to tylko Siemens albo Bosch i to nie na Polski
      rynek. Teraz Amicki to nawet za darmo nie wezmę>
      • Gość: bob Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: 188.33.151.* 27.06.10, 00:42
        mam amice 626 od 5 lat.Sprawuje sie super. Lepiej niz rodzicow nowy
        elektrolux i jest znacznie cichsza
    • Gość: Tomek Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 17:24
      Ja też tak mówiłem przez pierwsze kilka m-cy. Poczekaj do czasu upływu gwarancji....
    • johana75 Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) 25.08.10, 18:18
      to jej nic nie dolega a pro po o niszczeniu naczyń w zmywa
      > rkach to nie zmywarki niszczą tylko proszek tanich firm rysuje naczynia przetes
      > towałem podsumowując polecam amice

Ja co prawda nie mam Amici, ale od kilkunastu lat myje naczynia w tanim proszku
      W-5 lub z niemieckiego Aldi i nic mi nie porysował, nie mam zamiaru płacić za
      reklamę Somatu lub Finischa bo mój proszek nie odbiega od nich jakością, a jest
      kilka razy tańszy :P
    • chris1970 Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) 25.08.10, 18:39
      Rozmawiałem z całkiem rozmownym sprzedawcą opiekującym się stoiskiem
      AGD w sklepie dla inteligencji.
      Powiedział mi, że teraz to trudno się opierać na opinii osób
      mających sprzęt 5 czy 7 lat. Teraz to się należy pytać, tych, co
      mają sprzęt krócej niż dwa lata. Z prostej przyczyny.
      Bosche 5 letnie produkowane w Niemczech. Bosche dwuletnie i roczne,
      produkowane w Polsce. Bosche w sklepach na półce, produkowane w
      Chinach. No i teraz sobie porównajmy dwa produkty z różnych fabryk,
      zapewne na różnych komponentach. Porównania nie ma.
    • Gość: leszek Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: 89.76.115.* 29.11.10, 20:22
      Witam i od samego początku odradzam wszystkim zainteresowanym zakupu jakiegokolwiek sprzętu tej firmy. Dlaczego, sprzęt który kupiłem był niesprawny (zdarza się), zgłosiłem do serwisu, umówiłem się na konkretną godzinę i serwisant nie przyjechał, umówiłem się ponownie ... przyjechał 3 godz później, coś wymienił, sprzęt dalej nie działał. Termin (zgodnie z gwarancją 14 dni lub 21 w szczególnych przypadkach braki części itp) na naprawę minął po którym przysługuje mi wymiana na nową a pani na infolinii mimo nagrywania rozmowy "zrobię wszystko by pan nie dostał nowej zmywarki", "zgodnie z pkt 6 gwarancji mamy 30 dni na usunięcie wady" (bzdura, nieznajomość warunków gwarancji i dobre wciskanie kitu). Mimo to złożyłem stosowne pismo o wymianę na sprzęt nowy wolny od wad (od pierwszego zgłoszenia minęło 40 dni). Przyjechał ekspert, na miejscu orzekł że zmywarka jest uszkodzona. Po kilkunastu dniach dostałem pismo że ... mam sobie zadzwonić na infolinię i się umówić na naprawę a w ostatnim piśmie pisząc na jego wstępie o zmywarce w późniejszej części wspominają o pralce, przyznali mi wydłużenie okresu gwarancji "od 19 października 2009 do wykonania naprawy" tylko że ja zmywarkę zakupiłem w 2010r, nie wspominając już o tym że nie potrafią zapamiętać tego że ktoś może mieć inny adres do korespondencji (zamieszkania) i inny adres zainstalowania sprzętu (zawsze listy polecone wysyłane są przez Pocztę Polską w ten sposób są nie do odebrania bo w dowodzie osobistym mam inny adres niż ten na który chcę odebrać list)
      Naprawdę ODRADZAM zakup jakiegokolwiek sprzętu tej firmy chyba że komuś podoba się użeranie z serwisem.
    • Gość: akolio Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.15, 23:08
      moja amica chodziła bezawaryjnie 13 lat. Niestety padła pompa i nie ma już części. Za stara. :-(
    • Gość: Tomasz Zmywarka przestała działać IP: *.kmd.dk 17.08.15, 13:38
      U mnie zmywarka na początku miała jakiś problem, potem pochodziła 2 miesiące i padła. W ogóle nie myje. Muszę zgłosić naprawę gwarancyjną. Serwisant, który próbował naprawić starą mówił, żeby nie kupować sprzętu AMICA. Jednak właściciel poleciał po cenie i już widać problemy. Ech... Nigdy więcej nie kupię niczego AMICA.
      • Gość: APD83 Re: Zmywarka przestała działać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.15, 12:27
        Witam, w chwili obecnej używam zmywarki Amica ZWM 446 IE. Odradzam!!!
        Zmywarka jest szerokości 45 cm. Po pierwsze, totalnie nieustawna. Po drugie nie domywa w rogach koszów. Z początku myślałam, że to wina tabletek. Zastosowałam chyba ze 4 różne rodzaje i nic. Przy wstawieniu wyższych talerzy w dolnym koszu z przodu nie otwiera się podczas zmywania koszyczek z tabletką!!! Jest głośna. Jest to moja druga zmywarka w urzytkowaniu, może dlatego widzę tak drastyczną zmianę na gorsze. Wcześniej używałam Beko 60 cm ale została sprzedana wraz z poprzednim mieszkaniem. Teraz wynajmuję i nie miałam wpływu na wybór sprzętu. Amika zdecydwanie nie, polecam Beko. Tęsknię za tamtą zmywarką.
    • beata70150 Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) 21.02.16, 18:31
      proszę o opinie mam problem ze zmywarką nie domywa mi garnków sól jest nabłyszczacz też nie wiem o co chodzi
      • chris1970 Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) 25.04.16, 20:47
        A środek myjący? Sól i środek nabłyszczający to jednak za mało do zmywania.
    • Gość: 666miauuuu Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.16, 01:48
      Kupiłem Amice ZIM636. Cicha, oszczędna energetycznie, jak się starannie rozłoży naczynia to ładnie myje. Działała bez zarzutu półtorej roku. Miałem roczną gwarancję. Kupiłem płytę amica i to już reklamowane 2 razy nie działają dwa palniki i iskrownik(serwisant podkładkami naprawiał). Piekarnik do zabudowy za 1800zł przestał działać zegarek sam się przestawiał albo pikał w nocy - serwisant przyjechał odłączył go i słuch po nim zaginął. Pralka Amica działała ze 2 lata i poszła grzałka - wstawiłem jakiś chiński odpowiednik i działa 6 lat do tego amorki wymienione już dwa razy i zimne luty na płycie sterownika - po przelutowaniu na stop cyna-ołów zero problemów ze sterownikiem. Jedynie lodówka działa bez zarzutu od 6 lat - jedynie zrobiła się głośniejsza niż na początku ale to i tak luksus w porównaniu do bosha brata. Okap do zabudowy amica niby takie nic miał mieć 63 dB ale jak jest włączony to sąsiedzi wiedzą że gotuje obiad. Chyba zrezygnuje z popierania "polskiego" producenta bo nie mam ochoty już tego naprawiać i się użerać z serwisem który nie ma części.
    • kazioz28 Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) 01.07.18, 22:38
      Zmywarki Amica ZIM 468 E to porażka. Cena nie jest niska. Wcześniej miałem AEG. Postanowiłem wesprzeć polskich producentów. Ostrzegam wszystkich przed zakupem sprzętu niższej klasy od tego, który używaliście wcześniej. Będziecie widzieć same niedoskonałości. Półka na sztućce wymaga dokładnego układania - strata czasu. Koszyk na sztućce jest o wiele praktyczniejszy od tego super wynalazku. W tej zmywarce w ogóle są złe rozwiązania wózków. O wiele mniej ładuje się niż do wspomnianej wcześniej zmywarki. Wyższe szklanki zupełnie przewracają się. Nie można ustawić je, ponieważ zahacza o nie wózek na sztućce. Długie cykle mycia. Naczynia nie są dosuszone. Ciągle utrzymuje się nieprzyjemny zapach gumy. Ten sprzęt mogą chwalić tylko ci, którzy nie mają porównania. Ja szczerze odradzam.
    • lootom24 Re: zmywarka AMICA proszę o opinie :)))) 27.03.21, 19:07
      Witam posiadam zmywarkę firmy amica i w pojemniku na sól pojawia się maz czarno-brązowa o takim zapachu smaru co to może być?? zmywarka raz w tygodniu puszczana na czyszczenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka