Gość: helena541 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 10:08 W jakiej sieci sklepów najlepiej opłaca sie kupowac proszki do prania t.z.n gdzie są najtańsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;) Re: proszki do prania IP: *.chello.pl 12.08.08, 11:30 naprawdę różnie ... raz Tesco, raz Real, Carrefour, Kaufland, Lidl - ostatnio Vizir w Biedronce był taniutki jak barszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: proszki do prania IP: 80.54.118.* 13.08.08, 21:16 może i ten Vizir był tani w Biedronce (reklamowali w tv) ale ciekawe jakiej jakości;) Osobiście słyszałam że markowe proszki w supermarketach j.w. są produkowane specjalnie dla nich gorszej jakości i dlatego są tańsze a te duże opakowania to same wypełniacze. Sama od kilku miesięcy stosuję Persil żel, kupuję taniej w hurtowni. Ale i on nie równa się niemieckim żelom czy proszkom Henkela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: proszki do prania IP: *.miechow.com 12.08.08, 16:23 w małych mieścinkach nie ma sieci sklepów ale za to w normalnym sklepie kupiłam dziś bryze kolor coś tam + coś tam na 10001 plam -9kg za 34zł , wiem że bryza to może nie szczyt efektywności prania ale cena nie do pogardzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość tanie proszki do prania zatkają rury IP: *.centertel.pl 05.09.08, 04:48 Tanie proszki mają tyle wapnia i innych nierozpuszczalnych minerałów, że zatykają rury kanalizacyjne czymś w rodzaju białego osadu blokującego odpływ. Dolicz 200 pln za przedmuchanie i przewiercenie rury przez specjalistyczną firmę. Wtedy może wybierzesz tzw. kompaktowe proszki(o połowę mniej wystarczy wsypać do prania). Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: tanie proszki do prania zatkają rury 05.09.08, 15:03 Kilka lat temu miejscowy producent makaronu dawal za punkty biale obrusy. Wystarczy spojrzec na te obrusy wywieszone na balkonach, aby zobaczyc kto uzywa tanich proszkow. Niektore staly sie szare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drozdek112 Re: proszki do prania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 12:09 A może zamiast proszku stosować kulę piorącą dostępną na allegro ale nie wiem czy ta kula daje efekt taki sam jak proszek,moze ktoś ma i się wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: proszki do prania 06.09.08, 14:33 Jakieś cztery lata temu dałem się namówić znajomemu na proszek Persil przywieziony z Austrii i do dnia dzisiejszego nie kupuje proszków sprzedawanych w naszych sklepach nawet najlepsze i najdroższe nie dorównują wydajnością i jakością tym zwykłym jak Dash czy Weisser Reisse, 8-9kg za około 65zł na 80-90 prań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazula Re: proszki do prania IP: *.sputnik.dialog.net.pl 07.09.08, 20:31 to tak jak ja, od ponad 2 lat nie kupuję inaczej proszków, a ostatnio żeli do prania, jak u znajomego, który systematycznie jeździ do Niemiec. Jakość bez porównania. Nawet W5, dostępny też w Lidlu jest REWELACJA!!! Poza tym mam wrażenie, że płyny lepiej się wypłukują i nie potrzebują płynów do płukania. Odpowiedz Link Zgłoś