Dodaj do ulubionych

Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 19:23
Jakie są Wasze doświadczenia z tym sprzętem. Pani w sklepie polecała
mi bardzo ekspresy tej firmy. Byłam zdziwiona, bo na forach polecane
są przede wszystkim ekspresy Delonghi, Saeco, Krups. Sprzedawczyni
zedecydowanie odradzała mi ich zakup (tanie modele są awaryjne),
chyba że myślę o ekspresie w granicach 2 tys. to wtedy jak
najbardziej tak. Proponowała mi model Maestro 13Z012 lub Piano
13Z014. Może używacie któregoś z tych ekspresów, jakie są Wasze
opinie? Zaryzykować zakup Zelmera czy wybrać zdecydowanie coś z
wyżej wymienionych marek? Szukam ekspresu max. do 650 zł. Poradżcie
coś, pytałam już na innym forum, ale tam zero odzewu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ania78p Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? 24.11.08, 21:03
      bardzo dobre opinie ma na ceneo:
      www.ceneo.pl/;0151168595-10.htm#productOpinions
    • Gość: zenek Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 19:45
      ...a może ktoś zgadnie- jakie malutkie rączki go zrobiły?
      • Gość: pan Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 21:52
        A czego te rączki nie zrobiły?!
    • Gość: JK Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: *.aster.pl 28.11.08, 23:16
      Kilka lat temu (3-4) miałam ekspres ciśnieniowy Zelmera i niestety
      to była totalna porażka. Tzn. kawa z niego wychodziła smaczna - o
      ile wychodziła:( W zasadzie po każdych kilku dniach nierobienia
      kawy, trzeba było go 'przepłukiwać', bo kawa nie chciała lecieć.
      Albo leciała, ale nie tylko właściwymi otworami, ale też po bokach.
      Tragedia. Zwróciłam go do sklepu jeszcze w okresie gwarancji. A
      szkoda, bo generalnie sprzęty Zelmera doceniam - od jakichś 12-14
      lat jestem szczęśliwą posiadaczką odkurzacza i robota kuchennego,
      które kupiłam wbrew sprzedawcom - zapewniali mnie, że Zelmer jest be
      i za parę miesięcy się popsuje:). A z tym ekspresem to może tylko ja
      trafiłam na taki egzemplarz, ale na wszelki wypadek następny kupiłam
      innej firmy.
    • Gość: Ola Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.08, 14:19
      Szczerze mówiąc nie znam się specjalnie na ekspresach, dostaliśmy z mężem taki
      www.ceneo.pl/1244901 na rocznicę ślubu i bardzo sympatycznie chodzi,
      jako, że mamy kuchnie stylu bardziej nowoczesnym (lodówka jak i reszta AGD w
      szarej obudowie) to się świetnie komponuje. Mam nadzieje, że moja opinia na coś
      się przyda :)
      • Gość: kawowy Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: *.aster.pl 12.12.08, 18:19
        na wstępie zaznaczam, że pijam kawę tylko espresso, nie słodzone,bez ulepszaczy.
        Obecnie posiadam (wcześniej AEG)Zelmera piano (13Z014),podchodziłem nieufnie do
        zakupu Zelmera,ale jestem pod wrażeniem:
        -crema wyśmienita
        Kupiłem za ok.300zł i nie żałuję
    • Gość: zenek Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 13:12
      żadnej rzetelnej opinii-tylko wyścigi tzw "niezależnych"
      użytkowników . totalna hipokryzja.
      Moderator powinien takie opinie kasować!!!
      • jola_wroc Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? 28.12.08, 17:56
        czy ten ekspres Piano robi gorącą kawę czy taką letnią ?
        • Gość: Nela Re: do jola_wroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 14:19
          Ostatnio byli u mnie znajomi , którym zaserwowałam kawę z ekspresu i
          byli bardzo zdziwieni, że kawa jest gorąca bez podgrzewania w
          mikrofali (ponoć ich znajoma ma super drogi ekspres, z którego jest
          pyszna kawa, ale chłodna i podgrzewa ją w mikrofali).
          • chris1970 Re: do jola_wroc 08.08.09, 00:10
            Czytając te wypowiedzi, dochodzę do wniosku, że Zelmer ma w ofercie
            ekspresy do kawy, które zadziwiają :)
    • Gość: Mała Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: *.play-internet.pl 28.04.13, 11:13
      Miałam wcześniej ekspres ciśnieniowy Tefala ale po kilku latach wysłużył się wiec kupiłam Zelmera i nie mam dobrej opinii o tym ekspresie. Mam wrażenie jak bym obsługiwała coś zbudowanego z klocków, co chwile coś odpada a serwis Zelmera gra na zwłokę już 5 tydzień
    • panidomu25 Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? 28.04.13, 14:09
      Ja też szukam ekspresu z tych tańszych.A co do Zelmera to mam odkurzacz :) i jest dobry
      U mnie w domu rodzinnym nie było ekspresu, bo rodzice nie pili kawy, więc dla mnie to trochę nowa rzecz:) a w prezencie ślubnym też nikt nam nie dał takiego sprzętu
    • Gość: sliwka Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: *.play-internet.pl 06.08.13, 15:23
      Odradzam w ogóle Zelmera z powodu polityki firmy, nie wymieniają sprzętu na nowy, nie oddają pieniedzy, naprawiają do konca gwarancji, a potem Twoj problem, ponadto serwis przetrzymuje sprzęt nawet po 3 mc, po czym np odsyła bez inf czy naprawił, co naprawił, ja tak miałam, probowalam przez sklep dowiedzieć się w serwisie co bylo zepsute, nie mieli inf, ze w ogole ten sprzet byl u nich, a byl, bo kurier mi go dostarczył. Burdel. Serwis potrafi przez mc trzymac sprzet, po czym uświadomić sobie, ze nie ma karty gwarancyjnej, a bez niej nie naprawią. Miałam 2 ekspresy Zelmera13z012 i 13z018, pierwszy zepsuł sie po 2 tyg, drugi po 2 mc. Odradzam
      • Gość: gostinny Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: *.lze.lodz.pl 20.09.13, 10:19
        Fakt, w moich oczach zelmer jako firma tez duzo stracił przez serwis właśnie. Do puki urządzenie pracuje to jest dobrze, ale jak zaczyna się psuć to życzę dużo zdrowia i cierpliwości do kontaktów z serwisem.
    • Gość: Lukas Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? IP: 94.42.84.* 19.09.13, 10:44
      Popieram, mam ekspres automatyczny DeLonghi już chyba z 3 lata, i do tej pory totalnie nic. Sam się czyści, czasem odkamieniam. Jakoś specjalnie o niego nie dbam. A smak kawy z rana to błogosławieństwo!
    • Gość: ivert zelmer IP: 78.10.134.* 06.02.15, 00:30
      Nigdy więcej Zelmera. Spróbujcie naprawić ich sprzęt po gwarancji. Życzę powodzenia!!!
    • Gość: gosc zelmer piano IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 14.02.15, 16:59
      gdzie kupić rączke bomi sie połamała ...gó...ana strasznie.... a sam ekspres calkiem ok jak za 250zł
      • sepiolka Re: zelmer piano 08.06.15, 08:35
        W serwisie zapytaj.
    • sepiolka Re: Ekspresy ciśnieniowe Zelmer - dobre? 08.06.15, 08:36
      Kawa pyszna, ale spieniacz do mleka ciągle się zatyka gdzieś na samej końcówce. Trzeba włączać, wyłączać, odtykać... Męczarnia. Wstaję wesoła a po zrobieniu kawy już jestem podminowana. Mam Zelmer Maestro. Właśnie piję kawę z niespienionym mlekiem, bo dzisiejszy zapas cierpliwości już wyczerpałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka