Dodaj do ulubionych

"Lokomotywa"

08.01.13, 00:58
Wydarzenia związane z Rokiem Tuwima zawitają też do pociągu Intercity "Tuwim" relacji Łódź-Warszawa-Łódź: organizatorzy zapowiadają teatr, muzykę, aktorów i piosenkarzy zaczepiających "Tuwimem", multimedialny wagon z telebimami, na których prezentowane będą filmy i informacje o Tuwimie. Na dworcu Łódź-Widzew odbędzie się happening dla dzieci - inscenizacja wiersza "Lokomotywa".
Obserwuj wątek
    • lidka449 Re: "Lokomotywa" 08.01.13, 23:34
      dla przypomnienia w mistrzowskim wykonaniu :

• wirujacypunkt Re: "Lokomotywa" 10.01.13, 13:50
        A jedak, będzie się coś ciekawego działo w związku z tym, że Tuwim jest patronem biezącego
        roku.
        Bardzo interesujący pomysł mają łodzianie smile
      • hardy1 Re: "Lokomotywa" 10.01.13, 22:39
        ...kiedy przeczytałem o "Lokomotywie", od razu przypomniałęm sobie to właśnie "mistrzowskie wykonanie". Po prostu cudo big_grin
        • lidka449 Re: "Lokomotywa" 10.01.13, 23:53
          jak dobrze myśleć podobnie big_grin
          • 1milky.way ..... :) 11.01.13, 10:32
            Jak dzieci w tym teatrze tkwią
            Na różnych kartach zdarzeń
            Weselszy namaluję świat
            Promykiem ciepła jasnym

A ciężkie dni minionych lat
            Odpłyną z wodą w niebyt
            Ubiorę strony w wiosny kwiat
            Pejzaż ogrodów, przepych

Zabarwię wschody w lekki róż
            Soczystość pomarańczy
            I rozweselę każdą z chwil
            W pasteli letni akcent
      • 1agfa Re: "Lokomotywa" 11.01.13, 20:01
        Wspaniałe, prawdziwie aktorskie wykonanie. Kiedyś dbano, aby szczególnie dla dzieci grali najlepsi.
        Warto pamiętać taką własnie wersję.
        I jacy Oni wówczas jeszcze młodzi, ech! big_grin
        Znakomita rzecz, ta Lokomotywa. I Rok Tuwima - także.
        • 1milky.way Re: "Lokomotywa" 15.01.13, 08:58
          Agfo,
          Młodość młodością, lecz to nie w tym rzecz. Z ikrą i werwą trzeba po prostu być.
          Mogę ściskać więc kto żyw w nogi lub poddać się temu przyjemnemu doznaniu smile
          Kiedyś pisaliśmy o dzieciach, wychowaniu (tam gdzieś) i oceniono mnie jako osobę młodą, niedoświadczoną, nie wiedzącą o życiu dużo. Uważano, że starszy rocznik ma monopol na to.
          Jako osoba cierpliwa, toczyłam boje o swoje racje i teraz mam z tego dużą satysfakcję.
          Najmniejsze, charakterne i to skorpionik potrafi nie tylko zadbać o siebie lecz także o innych, a dziewczynki traktuje z najwyższą kulturą walcząc o ich godność nie tylko w swojej szkole.
          Słuchanie, rozmowa, szczerość, wyrozumiałość i bezgraniczna miłość to najlepsze co można dzieciom dać smile

o uśmiech proszę smile

• 1agfa Re: "Lokomotywa" 21.01.13, 00:52
            smile Racja

Milky.way napisała:

> Słuchanie, rozmowa, szczerość, wyrozumiałość i bezgraniczna miłość to najlepsze
            > co można dzieciom dać smile
            >
            > o uśmiech proszę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka