willow_girl 01.05.04, 13:32 Niesamowicie podoba mi sie imie Lena, zdrobniale Lenka wlasnie. A moj mily sie nie zgadza Jak mam go przekonac? Nie przepadam za bardzo wymyslnymi imionami (Cirilla odpada, zreszta Livia tez), Lena jest najbardziej oryginalnym z moich pomyslow. Dopuszczam Aleksandre - bo i tak z Olenki zdrobnie ja na Lenke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziurex Re: Lenka? 01.05.04, 20:30 To jedno z moich ulubionych imion dla dziewczynek! Ładne, dziewczęce i wdzięczne, rzadkie ale nie wymyślne. Może mąż zgodzi się na Magdalenkę - będziesz zdrabniała Lenka ? Pozdrawiam -Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Lenka? 02.05.04, 11:52 Rzecz w tym, ze wlasnie Lenka podoba mi sie najbardziej. Poza tym pozniej w szkole czy na podworku wszyscy i tak mowiliby do niej Magda. No ale mam na to jeszcze sporo czasu - na razie jestesmy nie tylko przed dzieckiem, ale nawet przed slubem)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miniakoz Re: Lenka? 05.05.04, 17:29 A może daj Milena - jak ja -i możesz na nią mówić Lenka albo Magdalena -Madzia tak ładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jopiec Re: Lenka? 06.05.04, 19:00 Ja mam Mar-Lenkę i jest absolutnie cudowna!!!Właśnie tak ją ochrzciliśmy bo podobało nam się ,że to imię ma tak wiele zdrobnień i oczywiście to najpiękniejsze-LenkaA tak w ogóle to podobno zdrobnienie od MilenkiNie daj się -to piękne i oryginalne imię na przekór Juliom,Wiktorjom,Nataliom-choć te równie są ładne jak ich posiadaczki-dziewczynki,to w przedszkolach są ich dziesiątki i jak tu mówić o indywidualności dzieci-imię to podstawa! pozdrawiam,życzę wytrwałości i nieprzejednania w wyborze!asia Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Lenka? 06.05.04, 22:55 Bede twarda! Tak jest! Nie dam sie! Pozdrawiam! Tez Asia! )) P.S. Bedzie Lenka. Albo maly Milan) Albo znow wymysle cos nowego Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Lenka? 07.05.04, 12:17 Bardzo ładne imię, zdrobnienie Lenka także bardzo mi sie podoba. pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
polusiewka Re: Lenka? 07.05.04, 14:07 Lena to piękne imię, zawsze kojarzyło mi się ( wiem że to trochę infantylne)z piękną dziewczyną , sama nawet nie wiem dlaczego.Chciałam nawet tak nazwać moją córkę, jednak trochę bardziej podobało mi się Pola, ale tylko trochę. Najlepiej pokaż swojemu mężowi ten wątek, jak zobaczy tylu zwolenników tego imienia to na pewno zmieni zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Lenka? 08.05.04, 10:43 Czesc ! Mnie podoba sie bardzo imie LENA i szkoda,ze tu w Niemczech jest baaarrdzo popularne.Lenka to chyba zdrobnienie,wiec osobno nie dalabym takiego imienia.Ale bardzo duzo rodzicow nadaje dzieciom wlasnie zdrobnienia od imion.Wiec jak wam sie podoba to zostancie przy nim.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Lenka? 08.05.04, 10:53 Nie,nie, nie chodzi o sama Lenke, to zdrobnienie wlasnie, po prostu nim operuje, bo urocze jest. A imie to Lena, rzecz jasna. Podoba mi sie, bo w zdrobnieniu jest urocze i dziewczece, w pelnej formie - bardzo kobiece i nieco dumne. Cos jak Joanna) Nadal sie upieram Dzieki za wszystkie wyrazy poparcia) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jopiec Re: Lenka? 09.05.04, 17:38 A co myślisz o Marlence?Też jest ok,nieprawdaż?Moja Maleńka-tO jedno ze zdrobnieńjest przekochana,a imię jest tak barwne jak osobowość mojej córci!I ma tyle zdrobnień..no i jest mało Marlenek- przez co zyskuje na atrakcyjności i oryginalności.. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Lenka? 09.05.04, 19:19 w > zdrobnieniu jest urocze i dziewczece, w pelnej formie - bardzo kobiece i nieco > dumne. Cos jak Joanna) Czyżbyś miała na imię Joanna? ) W każdym razie jako Joanna całkowicie się pod tym podpisuję D Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Lenka? 12.05.04, 22:32 Tak jest, stwierdzam z duma) Od bardzo niedawna jestem az tak zadowolona ze swojego imienia, nota bene niecierpianego w dziecinstwie. A teraz - Joanna, ach, az milo sie przedstawiac Widac do wszystkiego trzeba dorosnac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś