Dodaj do ulubionych

Imię Paula

IP: 93.181.187.* 07.10.11, 15:23
Co myślicie o tym imieniu? Nie mylić z Pauliną.
Obserwuj wątek
    • paula.anna Re: Imię Paula 07.10.11, 15:27
      nie przepadam. niezbyt mi się podoba, choć znam oczywiście subiektywnie gorsze wink
      dość kiepsko mi się kojarzy z polskimi "gwiazdkami" o tym imieniu(?), pseudonimie (?)
    • aneladgam Re: Imię Paula 07.10.11, 15:32
      nie mylę smile
      natomiast nie przepadam za żadnym z nich, choć muszę przyznać, że Paulina brzmi dla mnie sympatyczniej
    • dalenia Re: Imię Paula 07.10.11, 15:54
      Zdaję sobie sprawę, że Paula była pierwsza i że Paulina jest tak właściwie zdrobnieniem od Pauli. Niemniej jednak nie mogę się do Pauli przekonać i niestety odbieram ją pretensjonalnie. U kogoś byłabym ją w stanie zaakceptować smile
    • szarrak Re: Imię Paula 07.10.11, 16:46
      mnie również nie przekonuje - bardziej już ta Paulina. zresztą znam dużo Paulin (modne imię wśród moich rówieśników) i każda z nich nienawidzi skrótu "Paula", gryzą i drapią, gdy się je tak nazwie... dziewczynę o tym imieniu wyobrażam sobie jako tlenioną blondynkę w różowym golfiku z rozcięciem na biuście. dodatkowo kojarzy mi się z syropami owocowymi Paola.
      • dalenia Re: Imię Paula 07.10.11, 16:50
        szarrak napisała:
        > dziewczynę o tym imieniu wyobrażam so
        > bie jako tlenioną blondynkę w różowym golfiku z rozcięciem na biuście.

Kurde, ja tak samo. Sama nie wiem, z czego to wynika. Może faktycznie przez te wszystkie pseudo-gwiazdki?

www.pajacyk.pl
        • uwierz_mirando Re: Imię Paula 07.10.11, 20:40
          A mnie się podoba smile Zdecydowanie wolę Paulę od Pauliny.
          • Gość: eMKa___86 Re: Imię Paula IP: *.toya.net.pl 16.10.11, 10:17
            Paula to bardzo ładne imię, bardzo mi się podoba, nie jest popularne a proste i polskie. No i powstało wcześniej niż Paulina. Paulina za to strasznie mi się nie podoba.
            • dalenia Re: Imię Paula 16.10.11, 15:48
              No polskie to ono jest, strasznie ...
            • aneladgam Re: Imię Paula 16.10.11, 16:33
              taaa, o jakie polskie...
    • makarcia Re: Imię Paula 07.10.11, 21:04
      Mnie się nawet podoba. Zaproponowałam kiedyś w domu dla córki w brzuchu a moja starsza zaczęła "Paula to jest krowa mleczno- orzechowa..." smile padłam
    • quasi.modo Re: Imię Paula 07.10.11, 22:17
      Mi się podoba, na pewno bardziej od Pauliny.
      Ale przekonałam się do tego imienia dopiero wyprowadziwszy się z Polski, bo na rodzimym gruncie też mam jakieś nieciekawe skojarzenia. Bez wątpienia atutem tego imienia jest jego międzynarodowość i pewnie bym je rozważała, gdyby nie to, że kompletnie nie pasuje do nazwiska.
    • abiela Re: Imię Paula 07.10.11, 22:28
      Nie podoba mi się, wolę Paulinę.
    • olianka Re: Imię Paula 08.10.11, 12:20
      Nie zachwyca mnie, ale wolę od Pauliny.
      • Gość: beata Re: Imię Paula IP: *.ists.pl 08.10.11, 13:03
        Podoba mi się, ale sama nie zdecydowałabym się na jego wybór.
        • pluskotka Re: Imię Paula 09.10.11, 23:29
          Uwielbiam, bo to moje imię.
          I nie jestem tlenioną blondynką z rozciętą bluzką na biuście. tongue_out
          • carmita80 Re: Imię Paula 16.10.11, 16:23
            Podoba mi sie.
    • lazurja1 Re: Imię Paula 18.10.11, 01:17
      Niestety to imię bardzo zle mi się kojarzy ,wszystkie Paule jakie znam pozostawiają wiele do życzenia .Mąż zaproponował nawet to imię dla naszej córki , ale ja powiedziałam że cyba po moim trupie. Kojarzy mi się z mało rozgarniętą dziewczyną która myśli że jest ósmym códem świata .
      • Gość: eMKa___86 Re: Imię Paula IP: *.toya.net.pl 18.10.11, 10:01
        To przykre, że akurat takie trafiło Ci się poznać. Ja znam 4 Paule i wszystkie bardzo mądre, rozsądne i wesołe smile Nie wierzę we wpływ imienia na charakter czy podejście do życia, ale w tym wypadku akurat tak się złożyło, że wszystkie są podobne do siebie jeśli chodzi o charakter smile No i są bardzo ładne smile Dlatego to imię kojarzy mi się bardzo miło i bardzo mi się podoba.
        • pluskotka Re: Imię Paula 18.10.11, 11:27
          Mam ochotę coś ci odpyskować Lazurja, ale na szczęście doszłam do wniosku, że równie stereotypowe podejście mam do Ewelin. Widzisz...jednak Paule są trochę rozgarnięte.
          • dalenia Re: Imię Paula 18.10.11, 13:23
            Pluskotko, ale dlaczego chciałaś odpyskować? smile Ja sama znam mało rozgarniętą i inteligentną Paulę. Poza tym, te promowane przez media też chyba intelektem nie grzeszą. No skojarzenia są, jakie są.

Naprawdę, zupełnie nie rozumiem, dlaczego ludzie są tak przewrażliwieni na punkcie swoich własnych imion. Ja też się trochę tu naczytałam na temat mojego imienia, ale mam to gdzieś tongue_out Ja swoje imię lubię, a że komuś się nie podoba/kojarzy z idiotką/brzmi wulgarnie, to co mi do tego? Ja tak mogę myśleć o innych imion, więc o moim też tak można.
            • pluskotka Re: Imię Paula 18.10.11, 21:40
              Ja tak reaguję, bo kiedyś przeczytałam, że mam imię jak dla prostytutki. Mylenie mnie z Pauliną przez wszystkich, też mnie bardzo wkurza. A to paradoksalnie wzmacnia moje uwielbienie dla własnego imienia. Ale nie spocznę, póki nie nauczę wszystkich, że to są dwa różne imiona, a ja nie mam imienia jak dla dziwki, z tlenionymi włosami i dekoltem do pępka. Jestem całkowitym zaprzeczeniem tych durnych opinii.
              • dalenia Re: Imię Paula 18.10.11, 22:15
                No dobra, jesteś, nie wątpie w to. Ale nikt Cie nie zna tak naprawdę smile Zresztą - ludzie oceniają Twoje imię, a nie Ciebie. Przecież to różnica, wyluzuj. Rozumiem, że to może wkurzać, ale każdy ma prawo do własnych opinii, tym bardziej, że nikt nie mówi, że Ty jesteś prostytutką. Mnie z prostytutką kojarzy się Samanta, ale znam jedną Samantę i jest naprawdę ok dziewczyną - nie zmienia to faktu, że jej imię kojarzy mi się tak, a nie inaczej.
                • pluskotka Re: Imię Paula 19.10.11, 19:05
                  No widocznie nie umiem nabrać dystansu do opinii o swoim imieniu. wink
                  • p.aulinka Re: Imię Paula 19.10.11, 22:46
                    Swoje imie : "Paulina" uwielbiam, natomiast gryzę i drapie jak ktoś mnie nazwie "Paulą".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.