katharina7 25.10.12, 11:30 Czy imie dla chlopca-Emil-jest smieszne?Chce nazwac tak swojego syna,ale widze dziwne usmieszki,kiedy mowie jak nazwe moje dziecko.Co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monaliss Re: Emil ??? 25.10.12, 11:59 Ja tak chcialam dac synowi, wiele wiele lat temu, ale jego ojcu się to nie podobało. Syn został Rafałem a ja do tej pory żałuję, że nie Emilem. Jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: Emil ??? 25.10.12, 12:05 Nie jest to może moje ulubione imię (w przeciwieństwie do Emilii) ale dlaczego miałoby być śmieszne? Całkiem w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Emil ??? 25.10.12, 12:48 wg mnie śmieszne nie jest, ale nie przepadam za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Emil ??? 25.10.12, 12:52 Emil to jedno z moich ulubionych imion i śmiało (nawet bardzo chętnie) nadałabym to imię swojemu synkowi. (niestety nie będzie mi to dane, gdyż mój chłopak ma na imię właśnie Emil) Spotkałam się z opiniami, że Emil to takie niemęskie imię, ale ja się z nimi kompletnie nie zgadzam. Imię się świetne, konretne, ładnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Emil ??? 25.10.12, 13:09 sama bym nie nadała, ale czemu ma być śmieszne? a uśmieszki może z powodu skojarzeń z Emilem ze Smalandii Odpowiedz Link Zgłoś
anka_gosc Re: Emil ??? 25.10.12, 14:02 Nie przepadam, dla mnie trochę infantylne, nie lubię takich "miękkich" imion, zdrobnienie nieciekawe, dookoła kilku małych Emilków (yyyy). Kojarzy się (mi się kojarzy) rzeczywiście od razu z serialowym Emilem, ale żeby ktoś się naśmiewał z tego imienia, to chyba nie... No i najważniejsze, co chciałam napisać: to Tobie ma się imię podobać! Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Emil ??? 25.10.12, 15:11 Śmieszne nie jest, ale ładne wg mnie też nieszczególnie. Jeśli jednak Tobie się podoba, to olej "uśmieszki". Chyba, że masz ambicje zadowolić "wszystkich" i liczysz na imię, które nie wywoła ŻADNYCH niepożądanych reakcji- to podpowiem od razu- nie ma takiego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Emil ??? 25.10.12, 15:42 Mi sie bardzo podoba, ale moj maz by sie w zyciu nie zgodzil, bo dla niego za malo meskie. Ogolnie imie takie jak Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
mailenstwo Re: Emil ??? 25.10.12, 15:50 No śmieszne dla niektórych, bo kojarzy się z Emilem z Lönnebergi - niezłym łobuziakiem A tak serio, to nie przejmuj się jeśli Ci się podoba, nie jest dziwne ani w żaden sposób "krzywdzące" Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Emil ??? 25.10.12, 16:14 do dziś pamiętam ten serial gdzie co chwila ktoś krzyczał 'Emil' które brzmiało jak 'Imiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil'. imię fajne i nie wydaje mi się śmieszne, jak ci się podoba to nadawaj nie słuchaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Emil ??? 25.10.12, 16:39 Bardzo lubię Emila i Emiliana w przeciwieństwie do Emilii- tego imienia wprost nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Emil ??? 25.10.12, 17:33 Wg mnie jest bardzo zniewieściałe, ale śmieszne zdecydowanie nie. Bo co w nim niby śmiesznego? Oryginalny przesadnie nie jest, wszyscy przecież o tym imieniu słyszeli choć raz w życiu - nie widzę przeciwieństw, żeby go nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Emil ??? 25.10.12, 20:17 Wolę Emila od Kamila. W sumie Emil imię ok, chociaż wolę Emiliana. W swojej rodzinie mam małego Emiliana imię nosi mu się świetnie Pamiętam taki film/serial? w którym często było ,,hasło" - ,,Emil do drewutni ka" jak się nie mylę Ja jestem za przynajmniej nie będzie miał wśród rówieśników wielu imienników. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Emil ??? 26.10.12, 12:22 Bardzo mi się nie podoba. Nie dość, że jest kompletnie niemęskie, a syn przecież kiedyś dorośnie, to jeszcze źle mi się kojarzy - tak miał na imię profesor, którego nie lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Emil ??? 27.10.12, 17:45 Z imionami nigdy wszystkim nie dogodzisz, chyba że nadasz mega popularne, wtedy większości będzie się podobało, ale też znajdą się tacy, którzy ten wybór skrytykują, bo nie lubią popularnych imion. Jeżeli chcesz tak nazwać synka - nazwij, nie oglądaj się na innych. Jeśli natomiast miałabym się wypowiadać na temat tego imienia, to wolę bardziej ostre, wyraziste imiona męskie. Zamiast Emilia wybrałabym ewentualnie Emiliana. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Emil ??? 27.10.12, 18:01 Mi sie bardzo nie podoba, nie lubie miekkich meskich imion po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Emil ??? 28.10.12, 01:28 Niestety, jak dla mnie kompletnie "niemęskie", podobnie mam z Julianem i kilkoma innymi imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_kra Re: Emil ??? 29.10.12, 11:05 Podpisuję się pod pozytywnymi opiniami o tym imieniu. Imię ładne, krótkie, z bezproblemową wymową czy odmianą, ładnymi zdrobnieniami. Nie jest to imię "twarde", ale w moim odczuciu na pewno nie jest "niemęskie" (mało "męski" jest dla mnie np. Mateusz). Imię na plus - nadawaj śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś