abiela 31.12.13, 00:27 Dziś usłyszałam o nich, choć dzieci już w lutym skończą roczek. Nazywają się Serafina, Cosima i Larin. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florianne Re: Trojaczki z Bawarii 31.12.13, 10:47 Podobają mi się Serafina i Cosima.Larin to też dziewczynka?W każdym razie nie pasuje mi do imion sióstr. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Trojaczki z Bawarii 31.12.13, 14:10 florianne napisała: > Podobają mi się Serafina i Cosima. Mnie także i też zadałam sobie to samo pytanie odnośnie Larin. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Trojaczki z Bawarii 31.12.13, 16:25 Serafina pięknie. Jaki jest polski odpowiednik Cosimy? Larina to chyba Laura, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: Trojaczki z Bawarii 03.01.14, 13:41 Cosima - męski odpowiednik po polsku to Kosma bądź Kuźma, żeńskiego nie ma. w krajach romańskojęzycznych dość popoularne. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Trojaczki z Bawarii 31.12.13, 17:32 Z tych imion podoba mi się tylko Serafina. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki z Bawarii 01.01.14, 20:03 Serafina, Cosima - ładnie. A Larin, co to za imię? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Trojaczki z Bawarii 02.01.14, 13:50 Larin to chłopak. Ja odbieram wszystkie trzy imiona jako nieco pretensjonalne. Larin to na pewno jedna z wielu wresji Wawrzyńca, spotkałam już Laurinów, Laurenców, Laurentych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Trojaczki z Bawarii 03.01.14, 13:49 Podoba mi się Serafina. Mam daleką kuzynkę, która mieszka w Niemczech, parę lat temu nazwała właśnie tak swoją córeczkę. Zbieg okoliczności albo tam to imię jest jak u nas Liliana Odpowiedz Link Zgłoś