09.10.15, 18:57
Kojarzycie mnie moze z watkow " wahajacych" pomiedzy kilkoma typami imienia dla corki.
Koniec koncow prawdopodobnie bedzie Cecylia Barbara.

Tylko jeszcze jedna wazna watpliwosc: spotykam sie z opiniami ( m.in. moj maz zglosil tutaj znak zapytania), ze Cecylia bedzie miala klopot w mlodym wieku, bo bedzie przezywana Cycek lub inaczej "cycopodobnie"....
Mnie sie tak to imie w ogole nie kojarzy, ale moze jestem w mniejszosci?
Czy sa wsrod Was Cecylie lub osoby majace Cecylie w najblizszym otoczeniu? Czy faktycznie Cecylie byly nazywane "cycopodobnie"??
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Cecylia 09.10.15, 19:17
      Miałam nauczycielkę Cecylię. Generalnie nie przepadaliśmy za nią i miała różne ksywy, ale żadnej "cycopodobnej" nie kojarzę wink a w sumie miała czym oddychać wink
    • angelina7-83 Re: Cecylia 09.10.15, 19:24
      Babci siostra ma na imię Cecylia (wiek 70+), mówimy na nią Cyla.
    • malwa51 Re: Cecylia 09.10.15, 19:41
      Cecylia super imie. Jedyna znana mi polska Cecylia nazywana byla Cesia, bez zadnych cycow (myslalam, ze jest Czeslawa). A za granica: dwie ze szkoly, w ktorej pracowalam- do pani ze stolowki mowili w oryginale, druga byla Cilla. (W tym panstwie Cecylii jest na pewno wiecej niz w Polsce wink
      • aka10 Re: Cecylia 09.10.15, 20:01
        malwa51 napisała:
        (W tym p
        > anstwie Cecylii jest na pewno wiecej niz w Polsce wink
        64435
        • gaudencja Re: Cecylia 10.10.15, 10:07
          aka10 napisała:

> malwa51 napisała:
          > (W tym p
          > > anstwie Cecylii jest na pewno wiecej niz w Polsce wink
          > 64435

W Polsce 44 684, ale parę lat wcześniej było 70 770.
    • annthonka Re: Cecylia 09.10.15, 19:54
      Znana mi Cecylia była Cesią, Celką lub Cecylką. "Cyckopodobnych" zdrobnień nie kojarzę.
      • aka10 Re: Cecylia 09.10.15, 20:25
        Cila, Cyla, Celina, tego typu zdrobnienia słyszałam w rodzinie.
    • sera.starlight Re: Cecylia 10.10.15, 10:22
      "cycopodpbne" chyba bardzo na siłębig_grin. Nie przyszłoby mi to do głowy. Cecylia to jak dla mnie Cela/Celka i Cecylka. Prześliczne imię! Gratuluję wyboru i mam nadzieję, że już nic go nie zmieni smile.
    • olianka Re: Cecylia 10.10.15, 20:24
      Siostra mojego dziadka była Celą.
      Spotkałam się z przekrecaniem Cecylii na Cycylie, ale nie przejmowalabym się tym. Piękne imię, doskonały wybór!
    • galgo Re: Cecylia 12.10.15, 16:23
      och, zazdroszcze, bardzo mi marzy Cecylia! bede trzymac kciuki za ten wybor smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.