utrzymanka 09.10.15, 18:57 Kojarzycie mnie moze z watkow " wahajacych" pomiedzy kilkoma typami imienia dla corki. Koniec koncow prawdopodobnie bedzie Cecylia Barbara. Tylko jeszcze jedna wazna watpliwosc: spotykam sie z opiniami ( m.in. moj maz zglosil tutaj znak zapytania), ze Cecylia bedzie miala klopot w mlodym wieku, bo bedzie przezywana Cycek lub inaczej "cycopodobnie".... Mnie sie tak to imie w ogole nie kojarzy, ale moze jestem w mniejszosci? Czy sa wsrod Was Cecylie lub osoby majace Cecylie w najblizszym otoczeniu? Czy faktycznie Cecylie byly nazywane "cycopodobnie"?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Cecylia 09.10.15, 19:17 Miałam nauczycielkę Cecylię. Generalnie nie przepadaliśmy za nią i miała różne ksywy, ale żadnej "cycopodobnej" nie kojarzę a w sumie miała czym oddychać Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Cecylia 09.10.15, 19:24 Babci siostra ma na imię Cecylia (wiek 70+), mówimy na nią Cyla. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: Cecylia 09.10.15, 19:41 Cecylia super imie. Jedyna znana mi polska Cecylia nazywana byla Cesia, bez zadnych cycow (myslalam, ze jest Czeslawa). A za granica: dwie ze szkoly, w ktorej pracowalam- do pani ze stolowki mowili w oryginale, druga byla Cilla. (W tym panstwie Cecylii jest na pewno wiecej niz w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Cecylia 09.10.15, 20:01 malwa51 napisała: (W tym p > anstwie Cecylii jest na pewno wiecej niz w Polsce 64435 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cecylia 10.10.15, 10:07 aka10 napisała: > malwa51 napisała: > (W tym p > > anstwie Cecylii jest na pewno wiecej niz w Polsce > 64435 W Polsce 44 684, ale parę lat wcześniej było 70 770. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Cecylia 09.10.15, 19:54 Znana mi Cecylia była Cesią, Celką lub Cecylką. "Cyckopodobnych" zdrobnień nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Cecylia 09.10.15, 20:25 Cila, Cyla, Celina, tego typu zdrobnienia słyszałam w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
sera.starlight Re: Cecylia 10.10.15, 10:22 "cycopodpbne" chyba bardzo na siłę. Nie przyszłoby mi to do głowy. Cecylia to jak dla mnie Cela/Celka i Cecylka. Prześliczne imię! Gratuluję wyboru i mam nadzieję, że już nic go nie zmieni . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Cecylia 10.10.15, 20:24 Siostra mojego dziadka była Celą. Spotkałam się z przekrecaniem Cecylii na Cycylie, ale nie przejmowalabym się tym. Piękne imię, doskonały wybór! Odpowiedz Link Zgłoś
galgo Re: Cecylia 12.10.15, 16:23 och, zazdroszcze, bardzo mi marzy Cecylia! bede trzymac kciuki za ten wybor Odpowiedz Link Zgłoś