linna-altair 10.09.05, 16:00 Niedawno kupiłam książkę Planeta Małp(czytałam ją już wcześniej 3,albo 4 razy,bo to moja ulubiona ksiażka) i w związku z tym mam pytanie.Jak wam sie podobaja te imiona?Mnie bardzo,szczególnie Ulisses.Z tego co sie orjentuję jest to tez alternatywna nazwa Odysa(Odyseusza)Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: Ulisses & Nova 18.10.05, 23:23 Ulisses to łacińska forma Odyseusza .IMO ma piękne brzmienie (podobnie jak Achilles ).W USA był prezydent Ulysses Grant i w tym kraju imię jest nadawane ,rzadko ,ale jednak .Ciekawa jestem ,przy okazji ,czy w Polsce jest jakiś Odyseusz (lub Odys ). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Odyseusz 18.10.05, 23:34 wg Rymuta: Odys 19 nadan Odyseas 3 nadania Odyseusz 34 nadania Odyslaw 1 nadanie Odysseas 2 nadania Odysseusz 1 nadanie Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Ulisses & Nova 19.10.05, 10:28 Mnie sie podobaja tak sobie, ale imie Nova juz kilkakrotnie zauwazylam w telewizji w DE. Jakas moderatorka sie tak nazywa. I jeszcze jakas aktorka chyba tez, wiec funkcjonuje juz od jakiegos czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Ulisses & Nova 19.10.05, 20:20 Ulisses, może być. Ale Nova? Jak "nowa". Przymiotnik Odpowiedz Link Zgłoś