olianka 23.07.06, 22:51 Był już wątek o Rusłanie, ale się zarchiwizował. Mnie się to imię bardzo podoba. A Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lirael Re: Rusłana 24.07.06, 08:10 Brzmi prześlicznie i szlachetnie, kojarzy mi się z rosyjską księżniczką, a także z rusałką Jednak nie bardzo widzę możliwość nadania tego imienia we współczesnej Polsce (wieloletnie, silne antyrosyjskie nastroje), ale imię jako takie fantastyczne! Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Rusłana 26.12.06, 17:58 lirael napisała: > Jednak nie bardzo widzę możliwość nadania tego imienia we współczesnej Polsce > (wieloletnie, silne antyrosyjskie nastroje), ale imię jako takie fantastyczne! A może na fali popularności Nataszy, Niny, Olgi, Nadii i Tatiany, Rusłanka znalazłaby dla siebie miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rusłana 24.07.06, 18:27 Zupełnie nie jest w moim guście, rak jak i gruzińska Rusudan. Imiona zaczynające się na "Rus" po prostu mi nie leżą, jestem dzieckiem wychowywanym w czasach stanu wojennego, kiedy wszyscy się bali, że wejdą tzw. Ruscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Rusłana IP: *.chello.pl 26.12.06, 18:09 Mi się podoba ale tylko w krajach rosyjskojęzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: Rusłana 15.05.07, 20:26 Oj nie!. Kompletnie mi się nie podoba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Rusłana 15.05.07, 19:28 Myślałam niedawno o tym imieniu, i proszę - wątek się znalazł Ja jestem dzieckiem... eee... urodzonym w czasie stanu wojennego, więc i spojarzenia trochę inne. Rusłana kojarzy mi się z ukraińską aktorką, która w "Ogniem i mieczem" grała Horpynę, a Rusłan - z poematem Puszkina, tym, co to "Jest nad zatoką dąb zielony..." się zaczyna. Rusłan i Ludmiła - jak dla mnie rewelacja Minus obu tych imion, a zwłaszcza męskiego - zdrobnienia. Raczej mało prawdopodobne, żeby małemu Rusłanowi udało się uniknąć "Ruska"... Odpowiedz Link Zgłoś