nellya 31.07.06, 15:51 Czy możecie mi doradzić, które imię jest najładniejsze. Laura jest dla mnie numerem 1 Znacie może jakieś Laury? jakie one są? Bo spotykam się z negatywnymi opiniami co do osób noszących to imię. Ja wiem, że to dziecinne sugerowac się takim czymś. Ale jednak się zastanawiam. Zuzanna - to imię mojej kochanej babci. I z wielką chęcią wybrałabym to imię ale jest chyba w ostatnich czasach dość popularne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nellya Re: Laura czy może Zuzanna 31.07.06, 15:52 Powinno być ładniejsze a nie najładniejsze. Przepraszam za błąd Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Laura czy może Zuzanna 31.07.06, 16:07 Ja proponuje Laurę Zuzannę. Drugie po babcie, a pierwsze, bo Ci sie bardziej podoba i jest mniej popularne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Laura czy może Zuzanna 31.07.06, 16:11 Podobają mi się obydwa, ale: 1. Moja babcia też ma na imię Zuzanna i absolutnie uwielbiam to imię. Rzeczywiście szkoda, że obecnie jest takie popularne. Wszystkie Zuzy, które znam (babcia też) mają zdolności artystyczne. 2. Laura już pewnie niestety zawsze bedzie mi się kojarzyć z wtulonym w butelkę piwa maleństwem śpiącym w wózeczku. Ale imię bardzo ładne, a że ja mam takie skojarzenia... W jej przypadku trudno powiedzieć, jaka jest, bo ma dopiero dwa latka i jest po prostu małą, śliczną dziewczynką. Ale niestety wychowuje się w rodzinie patologicznej. Może spodoba Ci się jeszcze Klara, Kornelka lub Aurelka? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Laura czy może Zuzanna 31.07.06, 17:59 proponuję z tych 2 imion stworzyć zestaw, na 1 Laura na 2 Zuzanna ja znam Laurę 6 letnią, ma siostrę 2 lata młodszą Anastazję Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Laura czy może Zuzanna 31.07.06, 19:52 Bardzo podoba mi się imię Zuzanna, jest fantastyczne!! proste i piekne zarazem. Niestety jest bardzo popularne. Do Laury mam stosunek obojetny. Jednak nigdy nie nazwałabym tak dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Laura czy może Zuzanna 31.07.06, 20:48 Zuzanna podoba mi się bardziej, ale niestety jego niewyobrażalna popularność zniechęciła by mnie do nadania. Jakie są Laury nie wiem, nie wierzę w to, że wszyscy noscieciele danego imienia mają podobne cechy. Samo imię jest ładne, wdzięczne, bardzo dziewczęce. Skoro tobie bardziej się podoba wybrałabym Laurę Zuzannę. Drugie imię na cześć babci wydaje mi się być świetnym roziwązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Laura czy może Zuzanna 06.08.06, 14:53 Trudna decyzja...chyba jednak Zuzanna,ale bez zdrobnień! Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Laura czy może Zuzanna 06.08.06, 14:57 Głosuję za Laurą. Proponuję zestawić oba imiona z nazwiskiem i wtedy zdecydować. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laura czy może Zuzanna 15.08.06, 13:23 Wybrałabym Laurę, skoro jest dla Ciebie numerem 1. Kojarzy mi się z aktorką Laurą Łącz i z Laurą Bush, pozytywnie. I nie jest tak częstym imieniem, jak obecnie Zuzanna. Daj znać, na co się zdecydowałaś! Odpowiedz Link Zgłoś