22.06.03, 12:32
Jak Wam sie podoba to imie? i jak uwazacie: czy czesto do dziewczynki o tym
imieniu zwracaja sie Ania????
Obserwuj wątek
    • addinka Re: Hania 22.06.03, 16:54
      A dlaczego mją mówić Ania? Hania to Hania i basta ! Ja się nie spotkałam
      osobiście, żeby ktoś na Hankę mówił Anka.
      Hania, Hanna brzmi bardzo ładnie, ale już Hanka mi się nie podoba. Ale imię
      jest ładne i wciąż przybywa małych Hań.
    • charlota Re: Hania 23.06.03, 08:28
      basia.m napisała:

> Jak Wam sie podoba to imie? i jak uwazacie: czy czesto do dziewczynki o tym
      > imieniu zwracaja sie Ania????

mnie bardzo podoba się to imię
    • itsola Re: Hania 23.06.03, 09:56
      Czesc !
      Coraz czesciej sie slyszy jak mamusie wolaja Haniu !!!! Bardzo ladnie !!! Ola
    • okri Re: Hania 23.06.03, 23:02
      Śliczne imię smile

Sama mam córeczkę Hanię i nawet parę dni temu zamieściłam post o podobnej
      treści do Twojego. Też miałam/mam obawy czy na Hanię nie będą mówić Aniu, ale
      z tego co widzę to na razie ten problem nie istnieje. Jeśli już ktoś wie, że
      to Hania, mówi "Haniu" smile
      Ważne jest żeby przy przedstawianiu dziecka wyraźnie wymawiać "H" bo mimo iż
      Hań jest coraz więcej, ciągle jeszcze jest ich stosunkowo mało smile

Iwona i 6-miesięczna Hania smile
      • basia.m Re: Hania 24.06.03, 19:52
        To milo, ze Hań przybywa smile wprawdzie jeszcze nie jestem w ciazy, ale powoli
        sie przymierzamy big_grin Hania bardzo nam sie podoba, nawet mezowi chyba bardziej,
        wiec tak juz chyba zostanie. Pozdrawiam upalnie,
        B.
        • monstr Re: Hania 25.06.03, 10:50
          jestem fanką tego imienia i moja córka na pewno będzie miała na imię Hanka;
          moja mama ma na imię Anna a całe życie dla nas wszystkich jest po prostu Hanką,
          tak naprawdę to nie wiem skąd to się wzięło, bo to przecież dwa różne imiona,
          ale wszyscy znajomi mamy, tata, rodzina mówią do niej Hania smile
          o sytuacji odwrotnej (czyli o Hankach które stały się Aniami) nie słyszałam;
          pozdrawiam smile
          • braszczyki Re: Hania 30.06.03, 11:45
            sliczne imię mam tylko jedno "ale" - to imię mojej teściowej...smile
    • diana30 Re: Hania 02.07.03, 19:41
      Hi,

Jestem mamą 5-letniej Hanusi, Haneczki, Hanini. Corcia jest cudowna i wszyscy
      mówią,że to imię do niej pasuje. A od 5-ciu tygodni Hania ma już brata Antka.
      Polecam Imię HANIA.
      Trzymaj się
    • lemur_ks Re: Hania 08.07.03, 13:32
      Mój synek Kornelek za miesiąc będzie miał prawdopodobnie koleżankę Hanię.
      Osobiście bardzo mi się to imię podoba. Niestety wśród moich znajomych często
      na Hanki mówi się Ania. Bez sensu !
      Pozdrowionka !
      • lemur_ks Re: Hania 28.07.03, 19:20
        lemur_ks napisała:

> Mój synek Kornelek za miesiąc będzie miał prawdopodobnie koleżankę Hanię.
        > Osobiście bardzo mi się to imię podoba. Niestety wśród moich znajomych często
        > na Hanki mówi się Ania. Bez sensu !
        > Pozdrowionka !

..... Kornelek ma .... kolegę Mateusza ! Hani urosły jajeczka !
        • basia.m usg tez sie myli :) 30.07.03, 18:38
          to kolejny dowod na to, ze dzidziusie nie konca maja ochote, by sie ujawniac smile)
          u mojej kolezanki mial byc na 100 % Olaf, urodzila sie Nataszka...
          smile
          pozdr.
    • brendastar Re: Hania 31.07.03, 12:08
      Dla mnie to imię jest okropne. Nie znam ani jednej sympatycznej Hani. Poza tym
      to imię mojej teściowej i również teściowej mojej siostry (obydwie są wybitnie
      niesympatyczne).
      A zdrobnienie: Hanka kojarzy mie się (nie chcę nikogo urazić) z chamką.

Brrr
    • a_nowa Re: Hania 06.08.03, 18:51
      Moja mama ma no imię Anna a wszyscy zawracają się do niej Haniu. T piękne imię,
      a przede wszystkim normalne.
    • meme1 Re: Hania 12.08.03, 21:21
      sliczne imie!!!
    • badziul Re: Hania 13.08.03, 11:46
      mama mojego męża ma na imię Joanna ale wszyscy wołają na nią Hania -a poniewaz
      mam najwspanialszą "drugą mamę" pod słońcem szalenie to imie mi sie podoba
      (choć wcześniej "pogrążyła" je w moich oczach ssssssssstraszna ciotka Hanka)
    • ferla Re: Hania 14.08.03, 14:47
      no wlasnie, dlaczego Hania nie jest po prostu Hanią? dlaczego inne
      imiona "zdrabnia" sie akurat tym???? tez chcialabym miec Hanię... smile
      • irma00 Re: Moja Hania 14.08.03, 22:56
        A ja właśnie mam małą Hanię (5 miesięcy) smilei przyznam, że choć początkowo nie
        byłam przekona, co do tego imienia (wybrał je mąż) może dlatego, że miałam
        inny "typ", to teraz jestem z niego bardzo zadowolona i nie wyobrażam sobie
        żeby moja Hańcia miała inaczej na imię. Hanka to dziewczyna z charakterem i
        moja Mała taka właśnie jest smile
        O!I bardzo duża zaleta, małych Hań jest naprawdę niewiele, a dla mnie do duży
        plus, bo ja jestem Agnieszka i np. w klasie było nas 6 smile
        Pozdrawiam, zwolenniczki "Hani"
        Aga mama Haneczki
        • kicimici Re: Moja Hania 19.08.03, 14:04
          u nas małych Hań jest za to dużo, ale nie uważam tego w przeciwieństwie do
          Ciebie za jakiś straszliwy minus. Każde dziecko jest niepowtarzalne i nie
          przekreśla tego, "oklepane" imię. Ważne, że jest ładne, podoba się rodzicom i
          pasuje do dziecka. Ja też mam popularne imię i nigdy z tego powodu nie czułam
          się gorsza czy pokrzywdzona. Jak człowiek ma poczucie własnej wartości, nie
          zmienia tego fakt, że jest szóstą Agnieszkąw klasie.Większą krzywdę robi się
          dzieciom nadając im imiona megaoryginalne (patrz lista top 10 imion dla
          dziewczynki na tym forum). Ja dałam swojemu maleństwu imię "normalne", ani
          oryginalne ani popularne. I nagle pojawiło się takich samych imion jak grzybów
          po deszczu, i co zrobić? Siąść i płakać?
          • kalamburka_89 Re: Moja Hania 23.08.03, 00:41
            Ja myślałam, że to tylko moja rodzina jest taka "inna", że na moją ciocię, Annę
            od urodzenia, wszyscy mówią Hania. A tu się okazuje, że moja biedna ciocia nie
            jest odosobniona. Chociaż z tym "biedna" to przesadziłam: mnie to chyba
            bardziej przeszkadza niż jej smile A jeśli chodzi o imię Hanna, Hania, Haneczka
            (byle nie Hanka) to podoba mi się (właśnie dzięki cioci). Pozdrawiam.
            • mamaadama4 Re: Moja Hania 23.08.03, 21:41
              Przez 5 lat miałam cudowną córkę Hanię. Teraz jest w "innym, lepszym świecie".
              To imię mozna odmieniać na wiele sposobów, pasuje do niemowlaczka, dorastającej
              panienki, kobiety i babci. Piekne imię. 10 lat temu jak rodziłam Hańcię to imię
              nosiły tylko baaardzo dojrzałe panie. Cieszę się, że teraz jest inaczej.
              Hanki są świetne.
              danka
    • ginny22 Re: Hania 23.08.03, 22:50
      Imię uważam za bardzo urocze. A co do nazywania Ani Hanią - to dość normalne. W
      końcu to jest to samo imię, tylko że Hania to w sumie przekształcenie
      regionalne. Jak ktoś nie wierzy, niech zerknie:
      bazy.hoga.pl/imion_opisy.asp?imie=Hanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.