Gość: el_ferano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:46 Witam. Mam córeczkę Natalię, w listopadzie urodzi mi się synek. Zastanawiam się nad imieniem. Mam kilka typów, ale proszę o wasze opinie. Jestem za tym aby nazwać go Nataniel, podoba mi się też Natan, Tymoteusz i Jonasz.Chciałabym aby było to imię oryginalne, wyjątkowe, mało popularne. Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
das.krokodil Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 19.07.07, 14:47 Z Twoich propozycji najbardziej podoba mi się Jonasz. Najmniej Nataniel. Może Natanael? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:48 Nataniel i Natan to pieknie biblijne imiona, ale za są za bardzo podobne to Natalii. Ja bym je odradzała. Natalia i Natan, Natalia i Nataniel - brzmi zbyt podobnie. Jonasz - slicznie, jestem za. Tymoteusz - rowniez ladnie. Wg mnie - Jonasz i Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 19.07.07, 14:50 Chyba Tymoteusz najładniejsze. Potem Jonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 19.07.07, 15:15 Zdecydowanie Nataniel(: sama mam termin porodu za 2 tygodnie, i jeśli będę miała synka to właśnie Nataniela Maksyma, jeśli córeczkę to Nadię Lise lub Noele Oliwię twoje propozycje miejsce pierwsze NATANIEL miejsce drugie Natan trzecie Jonasz czwarte Tymoteusz pozdrawiam (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:26 Ja szalenie kocham imię Nataniel, ale wydaje mi sie ,ze imie to jest zbyt podobne do Natalii, dlatego je odradzam w tym konkretnym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 19.07.07, 17:09 wszystkie imiona, które podałaś, podobają mi się zgadzam się jednak, że Natalia i Nataniel mogą się zlewać... w takim przypadku wybrałabym Jonasza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 19.07.07, 17:32 Bardzo polecam Tymoteusza!!! Natan - też ładnie, zależy, jak się komponuje z nazwiskiem. Może niekoniecznie pasuje do Natalii - zależy, czy to dla Ciebie istotne. Jonasz - OK. Nataniel - nie, za bardzo kojarzy się z... Danielem. Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 19.07.07, 17:38 Najbardziej podoba mi się Nataniel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 19.07.07, 17:44 Poza Jonaszem podobają mi się wszystkie. Ponieważ jednak rzeczywiście są bardzo podobne do Natalii proponuję jeszcze do przemyślenia Beniamina i Jeremiasza Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 19.07.07, 21:12 1. Tymoteussz 2. Jonasz Natana i Nataniela odradzam, jak moje poprzedniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:38 Jonasz albo Tymoteusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati_28 Tymoteusz lub Jonasz IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 19.07.07, 21:46 Wybrałabym Tymoteusza, Jeśli imię miałoby być bardziej oryginalne to Jonasza. Nataniel czy też Natan nie podobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 20.07.07, 00:48 Zdecydowanoe Tymoteusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Jonasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:16 Jonasz, to piękne imię, związane z piękną historią .... biblijną. Moje ukochane, jednak nie mam odwagi, żeby dać je własnemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Jonasz 20.07.07, 21:44 a może tak zamiast Nataniela ( moje ulubione imię), który bardzo podobny jest do Natalii, dać Nikodema (: a może Kasjan, który coraz bardziej chodzi mi po głowie, co prawda jako imię drugie ale jednak (: Natalia i Nikodem Natalia i Kasjan (; Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Jonasz 20.07.07, 23:56 Z podanych przez Ciebie zdecydowanie Tymoteusz lub Jonasz. Natan i Nataniel nie podobają mi się wcale. Może rozważysz Tymona( nie Tymoteusza)? Odpowiedz Link Zgłoś
spoti Re: Jonasz 21.07.07, 13:51 Dla mnie wszystkie podane imiona to katastrofa zbyt wymyślne i już! Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 21.07.07, 16:11 Zamiast Nataniela wolałabym Natanaela - ładniej brzmi. Jednak Natanael i Natan, mimo że ładne, zbyt podobne do Natalii, więc ja podpisuję się pod Tymoteuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 21.07.07, 16:15 najbardziej podoba mi się Tymoteusz, chociaż mam wrazenie, że chyba to imię ostatnio zrobiło się bardziej popularne, w kazdy razie dwoje znajomych dalo tak cłocu na imię. A Tymonów to cały wysyp. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 21.07.07, 23:08 Natan.my też zostaniemy rodzicami drugi raz tyle że miesiąc później,i też myślimy nad min.Natanem..... Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 22.07.07, 10:48 Tymoteusz. Wg mnie Natalia z Natanielem i Natanem są do siebie podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el farano Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 15:53 Dziękuję za wszystkie opinie. Tak szczerze nie zastanawiałam się nad faktem podobieństwa Natali i Nataniela czy Natana, chyba nie jest to dla mnie tak istotne, ale słusznie zauważyłyście że są bardzo podobne i nie za dobrze brzmią razemDrogą eliminacji pozostał mi Jonasz lub Tymoteusz, ale też zaczęłam rozważać Kasjana(wszystkie 3 pasują do nazwiska i równie mi się podobają). Może trochę przesadzam ale,ciężko jest mi się zdecydować. Z córcią nie miałam problemu imię na długo przed planowaną ciążą wybrał Natalce mąż. Teraz moja kolej, a im bliżej spotkania z synkiem tym większy "mętlik" w głowie Chciałabym wybrać 1 z tych 3 imion i już przy tym pozostać. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 22.07.07, 16:06 Kasjan też bardzo ciekawy, jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? 22.07.07, 23:08 Ja również; najbardziej podoba mi się Kasjan z tej trójki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonaszawbrzuchu listopadowi Jonasze:) IP: *.atol.com.pl 24.07.07, 14:29 mnie również w listopadzie urodzi sie synek i będzie miał na imie własnie JONASZ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: listopadowi Jonasze:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:34 Ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el ferano Re: Nataniel. Natan, Tymotusz czy Jonasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:42 Będzie Kasjan Natalia i Kasjan. I niech juz tak zostanie . Dziękuję Wam za wszystkie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allemande Nataniel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 11:14 Świetny wybór imienia! Nigdy wcześniej nie spotkałam się z imieniem Kasjan, ale jestem zdania, że to piękne, szlachetnie brzmiące imię. (A mój Braciszek, który się wczoraj urodził, ma na imię właśnie Nataniel. Adriana i Nataniel - czy nie piękne połączenie? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymianek21 Re: Nataniel? IP: *.chello.pl 03.09.07, 12:25 cześć! tu mama małego-22 mies-Tymka. To imię miało być mało popularne-tak było w roku 2005 a teraz gdzie nie spojrzę wyskakuje mały Tymek!!! Niestety!!! Za kilka lat bedzie popularny jak Mateusz! Ostatnio na plaży w promieniu kilku metrów bylo jeszcze 2 innych malych Tymków! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Nataniel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:52 Pieknie Nataniel to cudne imie !!! Odpowiedz Link Zgłoś