mamaemmy 12.09.08, 22:29 macie pomysły? Planujemy jeszcze jedno dziecko-za jakis czas,macie jakies pomysły? Moja Emcia ma pomysł jeden : Hugo) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokosowa_roxi Re: Brat Emmy 12.09.08, 22:32 Skad u Ciebie pomysł na imie Emma??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy kokosowa_roxi 12.09.08, 22:38 moja prabacia miała na imie Emma-była Niemka,potem to imie gdzies usłyzałam i się zakochałam w nim po uszy.Od klientki dotałam książke nt imion i tam pisało,że Emma to znaczy "niosaca dobra gwiazdę" MOja Emka urodziła sie o 3,5 miesiaca za wczesnie i potrzebowała MOCNEGO imienia..Na drugie dalismy jej Maria-po Matce Boskiej.Taki mały układ:zeby tylko była zdrowa i WIDZIAŁA(bo w 80% miała byc niewidoma). Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Brat Emmy 12.09.08, 22:35 O, Hugo jest IMO rewelacyjny . Poza tym: Eryk Leon Alan Ernest Bruno Filip Florian Karol Maksym Natan Teodor Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Iliana 12.09.08, 22:42 z Twoich propozycji podoba mi sie Bruno i Maksym. Leon odpada ze względu na jakis opis,ktory wyczytałam pare lat temu,IMO nieciekawy. Natan-Emma miała byc Natanem,ale to imie widze ze zaczyna pojawiac sie miedzy siostrami Nikolkami i bracmi Brajankami,tak,że podziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi Re: Brat Emmy 12.09.08, 22:36 Hugo--niezły pomysł, to musi byc "swiatowe" imie. a jak bedzie dziewczynka to musi byc koniecznie Melani, Geri lub Viktoria Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Brat Emmy 12.09.08, 22:39 kokosowa_roxi napisała: > Hugo--niezły pomysł, to musi byc "swiatowe" imie. > a jak bedzie dziewczynka to musi byc koniecznie Melani, Geri lub Viktoria błeee ani jedno mi się nie podoba dla dziewczynki mam Antosie-chybaWystarczajaco swiatowe? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi Re: Brat Emmy 12.09.08, 22:42 nie no przeciez zartuje))) Emma, jest słodziutka. Antosia tez;] a moze Anastazja (takie imie z bajki, podobnie jak Emma) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Brat Emmy 12.09.08, 22:45 wiem,ze i tak CI sie nie podoba Uwierz mi ze ja sie ciesz teraz bardziej jak komus sie to imie nie podoba,wydaje za "babciowe"bo miałam kilka sytuacji kiedy klientki W CIĄŻY usłyszawszy to imie mowiły -ale ładnie,a potem,jak widziały moja Emcie-ja tez będe miała Emmę!...... Anastazja-super-ale mezowi sie nie podoba-bo za długie. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi Re: Brat Emmy 12.09.08, 22:49 Wiesz poprostu miałam w oczach tą Emmę z Spice Girs (taki gersband nie wiem czy kojarzysz) A co powiesz na imie Teodozja (ja gdybym miala jeszcze Córke na 100% dalabym to imie, niestety narazie nie mam z kim Lub Aurora?? Z imieniem dla chłopca Ci nie pomogę, bo sama mam problrm (moja siostra rodzi za kilka dni, milam jej podsunac jakies propozycje) Hmmm... a Kasjan?? Deliktne, a zarazem takie meskie (chociaz boje sie ze za kilka sezonów bedzie booom na to imie) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Brat Emmy 12.09.08, 22:54 kokosowa_roxi napisała: > Wiesz poprostu miałam w oczach tą Emmę z Spice Girs (taki gersband nie wiem czy > kojarzysz) niestety nie kojarze)Spice girls mi cos swita bo to moje czasy liceum,ale imion nie znam,nie słuchałam tej muzyki > > A co powiesz na imie Teodozja (ja gdybym miala jeszcze Córke na 100% dalabym to > imie, niestety narazie nie mam z kim mojej mamy przyjaciolka ma taka ksywke,wiec nieee > Lub Aurora?? fajne,kojarzy mi sie z bajką-ale jak to zdrabniac? > > Z imieniem dla chłopca Ci nie pomogę, bo sama mam problrm (moja siostra rodzi z > a kilka dni, milam jej podsunac jakies propozycje) > Hmmm... a Kasjan?? Deliktne, a zarazem takie meskie (chociaz boje sie ze za kil > ka sezonów bedzie booom na to imie) Kasjan-to imie które miała dac moja bardzo dobra kolezanka-ale w kncu nazwała synka inaczej.Podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brat Emmy 12.09.08, 22:55 Hugo jest b. ciekawy Może Otto? Albo Herbert. Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi Re: Brat Emmy 12.09.08, 23:02 Niee Otto nie (wogole sa jakies nadania??)) Lepiej Orfeusz lub Otello Nawiasem moja kolezanka rodzi jakos za 1,5miesiaca, beda mieli Synka i rozwazaja dwa imiona Romeo i Tristan Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy kokosowa_roxi 12.09.08, 23:09 a wiedzą co znaczy Tristan?To znaczy"urodzony dla smutku"Piekne imie ,ale nie dałabym synkowi dla tego własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
montilu Re: kokosowa_roxi 13.09.08, 02:42 Tristan jest imieniem celtyckim i oznacza zamet, zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Montilu 13.09.08, 09:17 Tristan to imię wywiedzione z łacińskiego słowa tristis - smutny; tu oznacza "urodzony w smutku" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Montilu 13.09.08, 11:21 Montilu ma rację, to imię jest tylko wtórnie łączone ze słowem "tristis". Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Montilu 14.09.08, 23:21 i tak sie bdę klócic Imię Tristan pochodzi z łaciny. Oznacza ono tyle, co płaczący, smutny Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Montilu 14.09.08, 23:27 Tristan - Jest to imię celtyckie Drystan - wrzawa, zgiełk, podniecenie, niepokój, tumult, wzburzenie, które pod wpływem francuskiego triste - smutny, zostało przekształcone w imię Tristan. Fonetycznie to slowo nie tylko po francusku znaczy smutek,smutny.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Montilu 14.09.08, 23:45 Mamoemmy, nie ma pewności co do wpływu słowa triste na przekształcenie fonetyczne Tristana. Pewne jest natomiast jego celtyckie pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Brat Emmy 12.09.08, 23:08 Otto tez jest w rodzinie)Jakis prapra-dziadek Herbert za twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi Re: Brat Emmy 12.09.08, 23:20 A Ty co myslisz o Hugo?? Chyba powinnas posłuchac Coreczki. ps. wysłalm Ci wiadomosc na priv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagda11111 Re: Brat Emmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 23:34 witam moje propzycje dla synka: Augustyn Borys Bruno Błażej Dawid Daniel Eryk Ernest Filip Fabian Gracjan Hektor Herbert Hubert Igor Jaroslaw Joachim Jonatan Julian moj typ Julisz Jan Jedzej Kajetan Karol Leon Lucjan Marcel Nikodem Olaf Olgerd Piotr Roch Seweryn sergiusz Samuel Tytus Tymon Teofil Zachary Pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Brat Emmy 12.09.08, 23:53 Gość portalu: Jagda11111 napisał(a): super lista Omówie po kolei witam moje propzycje dla synka: Augustyn-nie lezy mi Borys-moja dawna miłośc-do przemyslenia Bruno-bardzo mi sie podoba Błażej-podoba sie wszystkim w rodzinie,mnie za bardzo kojazy sie ze słowem BŁAZEN Dawid -za bardzo kojarzy mi sie z patologia(osiedla Kozlówek) Daniel-nie Eryk -mój dziadziu-do przemyslenia Ernest-nie Filip-na 100% nie Fabian-jest juz w rodzinie i NIENAWIDZI swego imienia Gracjan-myslałam o nim w ciązy,ale graCJANEK..? Hektor-pies znajomych,wiec odpada Herbert-za twarde Hubert-fajne,do przemyslenia > Igor-j.w > Jaroslaw-jest w rodzinie,odpada > Joachim -nie podoba mi sie > Jonatan > Julian moj typ-Julian -baardzo do przemyslenia > Julisz-chodzi o Juliusza>jw. > Jan-tez myslałalm o Jasiu,tylko te cholerne kawały Masztalskiego,które cytowałam juz w podstawówce.. > Jedzej-oj ,za blisko Andrzeja,mój maz na pewno by sie nie zgodził > Kajetan-super,do przemyslenia > Karol-fajnie,jw > Leon-nie,ze wzgledu na znaczenie imienie,któe gdzies wyczytalam > Lucjan-nieee,mimo,ze MJM ogladałam jakies pare lat temu,wciaz mi sie kojarzy > Marcel-super,to jeden z moich typow > Nikodem-nieee to znajomy,nieciekawie mi sie kojarzy > Olaf-nie,jw > Olgerd-tez jak wyżej > Piotr-za popularne > Roch-typ mojego męża! > Seweryn-nieee > sergiusz-niee > Samuel-ynek znajomych,odpada > Tytus-baaardzo mi sie podoba > Tymon równiez baaardzo mi sie podoba! > Teofil-mój przyjaciel ma tak na drugie imie,wystarczajaco mi je obrzydził > Zachary-mój typ od lat tzn jeden z typów > > Pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Brat Emmy 12.09.08, 23:56 kokosowa_roxi napisała: > A Ty co myslisz o Hugo?? Chyba powinnas posłuchac Coreczki. podoba mi sieAle na razie traktujemy to humorystycznie > ps. wysłalm Ci wiadomosc na priv: dzieki za czas poswiecony temu tzn naszej historii Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: Brat Emmy 13.09.08, 11:20 hugo - super dodam jeszcze pod rozwage Iwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Brat Emmy IP: *.chello.pl 13.09.08, 12:59 Eryk Emma i Eryk ( taki zestaw mi się podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: Brat Emmy 13.09.08, 13:19 Hugo super imie A moze: Milan Magnus Miron Antoni Ksawery Arnold Dominik Aleksander Kornel Krystian Cyprian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini_mao Re: Brat Emmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 07:50 Hugo - ok, Zachary - okx 2 IMO Emma i Zachary Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Brat Emmy 15.09.08, 11:34 Hugo jak najbardziej za! Podoba mi sie tez Bruno i nasz 'zwykły' Jan a tak wogóle, jestem przyszłą mamą Emmy właśnie. Imię samo do mnie przyszło i spodobało mi się, ze symbolizuje osobę niezależną, ktora tworzy mocne podstawy; a mąż się zupelnie rozpłynął, kiedy je usłyszał. Potem trafiłam na to forum i przeczytałam Twoją i Emmy historię, która bardzo mnie wzruszyła. Przeszłyście długa droge, podziwiam Twój upór i ogrom miłości, jaki dla niej masz. Życzę wielu uśmiechów szczęśliwej i zdrowiej Emci. a my czekamy na naszą, polsko-francuską Emcię. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś