Gość: lawinia IP: *.mp1.dr.home.nl 02.10.08, 23:51 A takie imiona jak "Kinga" "Inga" "Jadwiga"? Czy teraz dziewczynka sie takie imiona nadaje? Czy nie sa za twarde? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minerwamcg Inia, Kinia, Jadwinia :) 03.10.08, 00:00 Według Bartka Górnego Kinga jest na 28 miejscu i to się nie zmienia, w Warszawie w tym roku około 30 nadań (oczywiście orientacyjnie). Inga jest na 87 miejscu, ale w tym roku nadano to imię tylko raz, więcej było w poprzednich. Jadwiga jest 134, w 2008 2 nadania. Osobiście małej Kingi nie znam żadnej, Ingi też, a Jadwinię jedną. I prawdę rzekłszy to ostatnie imię podoba mi się najbardziej, może z powodu jego nosicielki, która jest dzieckiem wybitnie prokoncepcyjnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaga Re: Jadzia, Inia, Kinia IP: 165.72.200.* 03.10.08, 09:02 Ja mam córkę Kingę, ale za zdrobnienie Kinia mam ochotę zabić. W przedszkolu do którego chodziła była też Inga. Jadwigi nie znam żadnej, która miałaby mniej niż 50 lat, ale mnie osobiście podoba się tylko w formie oficjalnej, wszystkie zdrobnienia są dla mnie okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Jadzia, Inia, Kinia 03.10.08, 09:18 z podanych nie podoba mi sie Kinga (nie wiem czemu kojarzy mi sie z king kongiem) - Inga ladnie, Jadwiga tez - no i ma najlpesze zdrobnienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Jadzia, Inia, Kinia 03.10.08, 09:19 Czy sie nadaje? Nie wiem, osobiscie nie znam ani jednej malej Kingi, Ingi czy Jadwigi, ale osobiscie z podanego zestawu najbardziej podoba mi sie Jadwiga i mysle, ze bylabym sklonna rozwazac nadanie tego imienia mojej ewentuaknej, przyszlej corce. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Jadzia, Inia, Kinia 03.10.08, 10:30 Bardzo podoba mi się imię Inga. Jadwiga tez jest ok (Jadzia, Jadwinia, Inia, Jadwisia, Iśka - masa świetnych zdrobnień). Kinga - nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Jadzia, Inia, Kinia 03.10.08, 10:57 Moja córka jest Ingą (ale nie Inią) i ma w grupie przedszkolnej koleżankę Jadwigę. Małej Kingi nie znam, chociaż z tych trzech jest to niewątpliwie najpopularniejsze imię Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: Jadzia, Inia, Kinia 03.10.08, 12:02 Znam pośrednio małą Ingę - mój były dyrektor nazwał tak swoją córeczkę. Jadwisię kilkuletnią spotkałam kiedyś w kinie. Imiona są może twarde ale mają mnóstwo zdrobnień. Swoją drogą nikt do mnie nigdy nie powiedział Inia (i to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmuchawiec Re: Jadzia, Inia, Kinia IP: *.mp1.dr.home.nl 03.10.08, 12:12 Mnie sie najbardziej podoba Kinga. Takie dostojne, krolewskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga19 Re: Jadzia, Inia, Kinia-Jadwiga:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 14:09 Witam serdecznie Lawio.Osobiscie mam 19 lat i mam na imie Jadwiga zdrobnien mam mase.....(Jadzia,Jadwisia,Jagda,Jaga,Jagodka) jak bylam mala to rzeczwiscie moje imie bylo jakims ewenementen ale teraz jest bardz popularne.... co do Kingi Bardzo mi siet to imie podoba,Ogolnie to pienie imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmuchawiec Re: Jadzia, Inia, Kinia-Jadwiga:) IP: *.mp1.dr.home.nl 03.10.08, 15:23 Wlasnie chcialam dodac ze Jadwiga to tez dostojne, piekne, krolewskie imie. Mialysmy dwie takie wladczynie Kinge i Jadwige, obie bardzo pozytywne babki! Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Jadzia, Inia, Kinia 03.10.08, 16:50 Podoba mi sie Inga, na drugim miejscu Jadwiga (chyba tylko w pelnej formie), Kinga zdecydowanie nie. A Jagoda? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jadzia, Inia, Kinia 03.10.08, 21:17 Znam małą Jadwinię, która jest przesympatyczna. I gorąco polecam to imię Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Jadzia, Inia, Kinia 03.10.08, 21:20 Na Jadwige mozna mowic Dziunia. Powtarzam to od lat, ale to zdrobnienie jest naprawde fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomykala Re: Jadzia, Inia, Kinia IP: *.mp1.dr.home.nl 05.10.08, 00:04 Zdecydowanie Kinga. Drugie miejsce Jadwiga. Inga, chyba raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Jadzia, Inia, Kinia 05.10.08, 00:31 Imię Jadwiga jest super. A od kiedy przeczytałam artykuł o Jadwidze Jankowskiej-Cieślak, to mam ochotę tak dać na drugie imię swojej ewentualnej córce (jeśli urodzę córkę). Imię Kinga i Inga - zupełnia nie moja bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: Jadzia, Inia, Kinia 05.10.08, 20:41 Moja Inga ma 17 miesięcy. Nie znam innej dziewczynki o tym imieniu. Ale na pewno nie uważam, że jest twarde, dla mnie jest dźwięczne, krótkie, konkretne i ma masę ślicznych zdrobnień. Nie mówimy do małej Inia, mówię Ingunia, Ingusia, Inusia, Ingulka, Ingutka... to naprawdę śliczne imię Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Jadzia, Inia, Kinia 06.10.08, 11:31 Wszystkie imiona mi się podobają. Kinga i Jadwiga wydają mi się bardziej osadzone w polskiej tradycji (choć bynajmniej nie są to imiona polskie), Inga brzmi dość niemiecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracjanna Re: Jadzia, Inia, Kinia IP: *.mp1.dr.home.nl 06.10.08, 15:49 Mnie tez najbardziej sie podobaja Kinga i Jadwiga. Odpowiedz Link Zgłoś