Dodaj do ulubionych

SEROXAT-Kto brał??

28.04.06, 15:41
Piszcie kto go brał i jak działa ja biorę 4 dzień wdl. mojego bdb gastrologa to ostatnia szansa na wyleczenie IBSu
Obserwuj wątek
    • mango19 Re: SEROXAT-Kto brał?? 29.04.06, 00:15
      hej,ja bralam,kiedys mi bardzo pomagal, niestety teraz juz nie:( za pare dni
      zmieniam lek na lexapro..zobaczymy. zycze powodzenia:)
    • merkury790 Redo mango 19 29.04.06, 12:49
      Dzieki za odp. mam pytanko dlugo to bralas? i po jakim czasie byly efekty? a po jakim czasie przestal dzialac? dzieki pozdrawiam
      Grzesiek
      • tomiis Re: Redo mango 19 29.04.06, 13:19
        a ja mam pytanko ile kosztuje ten lek? Mi lekarz przepisał sulporyd ale mam chęć
        już go zmienic- nie za bardzo mi jakoś pomaga, niby powoduje ze się mniej
        wszystkim przejmuje, troche rozluźnia ale za to strasznie usypia a mimo to i tak
        dalej w głowie pozostaje świadomosć o chorobie i biegunkach więc dalej mam obawy
        przed jakimkolwiek wyjściem poza dom.
        • merkury790 Re: Re do tomis 29.04.06, 13:49
          czesc lek jest drogi na znizke prawie 50 pln
          • tomiis Re: Re do merkury 29.04.06, 15:59
            to faktycznie drogi :( a ta zniżka to jest jako choroba przewlekła? (biorąc
            sulpiryd lekarz zaznaczał na recepcie tą opcje i płaciłem grosze za opakowanie).
            • merkury790 Re: Re zniżka 30.04.06, 14:58
              Tak to jest już po znizce na chorobę przewlekłą
              • mango19 Re: Re zniżka 30.04.06, 18:56
                bralam hmmm...dluuugo, pozniej przerwa, znow bralam... ale dziala dosc sybko:) i
                mi naprawde kiedys pomagal, rewelacja. niestety juz nie, widocznie
                przyzwyczailam sie..
    • tuburynka Re: SEROXAT-Kto brał?? 01.05.06, 12:10
      Gastrolog Ci go przepisal? Duze dawki? pozdr.
      • merkury790 Re: SEROXAT-Kto brał?? 01.05.06, 13:54
        tak gastrolog 20mg raz dziennie a czemu pytasz?
        • iso1 Re: SEROXAT-Kto brał?? 01.05.06, 15:26
          Ja brałem antydepresant Coaxil i on mi bardzo pomógł na jelita.
          Teraz biorę inny (mocniejszy) Efectin.
          Seroxatu nie brałem ale to też chyba antydepresant. Tyle że chyba uzależnia.
          Jeśli chcesz się o nim coś więcej dowiedzieć to wejdź na forum depresja i wrzuć
          w wyszukiwarke.
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=99
          Moim zdaniem efekty mogą przyjść dopiero po jakimś czasie. Mówi się że od 14 dni
          nawet do 2 miesięcy. Coaxil pomógł mi dopiero w 5 tygodniu brania ale to jest
          najsłabszy ze wszystkich leków antydepresyjnych.
          Pozdrawiam
          • mango19 Re: SEROXAT-Kto brał?? 02.05.06, 00:10
            seroxat nie uzaleznia:)
        • tuburynka Re: SEROXAT-Kto brał?? 03.05.06, 10:16
          No to mi sie wydaje to troche dziwne, ze gastrolog ordynuje lek SSRI. Poza tym
          kazdy podrecznik psychiatrii mowi, zeby nie zalecac od razu dawki 20mg tylko
          najpierw kilka dni 10 mg, a potem zwiekszac stopniowo az do tej, ktora jest
          nizebedna u danego pacjenta. W ogole z braniem takich lekow trzeba byc ostroznym
          pod wzgledem dawkowania, powoli wlaczac i delikatnie wycofywac, zeby pacjentowi
          zaoszczedzic roznych nieprzyjemnych przezyc... Wiec polecalabym konsultacje z
          psychiatra. Pozdrawiam :).
          • merkury790 Re:do tuburynka 03.05.06, 11:58
            dzieki za ostrzezenie:-) u psychiatrow bylem wielu przepisywali mi prochy jak xanax i inne wiem co to za syf oni sami potrzebuja leczenia to wariaci a psycholodzy to juz w ogole horror, jedynie wlasnie moj gastrolog podszedl do mojej osoby bardzo powaznie zrobil wszystkie badania od a do z, no i główka pracuje:-) mi za ostro;-) takze biore seroxat.
            pozdro
            • tuburynka Re:do tuburynka 03.05.06, 17:50
              Aha, no to rozumiem... Nie wiem jaki psychiatra Ci dal Xanax na dzien dobry, ale
              wiem, ze byl bardzo niedobry psychiatra ;). Mi tez glowka pracuje za ostro, ale
              powoli znajduje i na to sposoby. Mam nadzieje, ze gastrolog jest kompetentny ze
              bedzie Ci coraz lepiej po seroxacie. Pozdrawiam :).
    • hanca84 Re: SEROXAT-Kto brał?? 03.05.06, 12:10
      Witam!

Ja zaczynam niedługo brać, tylko że nie na iBS. Ciekawe czy pomoże mi też na
      jelita. Brałam już dużo psychotropów i żadne nie pomogły, ale jestem dobrej
      myśli.
    • sis72 Re: SEROXAT-Kto brał?? 05.05.06, 11:31
      ja też brałam seroxat-stosunkowo krótko bo tylko 2 m-ce, ale miałam duzo
      skutków ubocznych: zawroty głowy, trzęsiawki, problemy z akomodacją. Jednak
      zauważyłam, że po odstawieniu tego leku nasiliły mi sie problemy gastryczne, że
      tak to lekko ujmę:)więc sama nie wiem co lepsze-przetrzymać jakoś ten okres gdy
      skutki uboczne bardzo doskwierają czy męczyć się z IBS-em. powodzenia!
    • paszczak44 Up 09.07.06, 10:26
      Podnoszę wątek.

Czy moglibyście podzielić się opinią nt. leków psychotropowych (jeśli jeszcze
      odwiedzacie to forum).
      • hanca84 Re: Up 05.08.06, 20:45
        Mi nie pomogły żadne z psychotropów oprócz Seroxatu. Ten działa troszkę... A z
        tymi lekami mam duże doswiadczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka