Dodaj do ulubionych

dziwna woń

15.01.09, 12:32
Od pewnego czasu masy kałowe śmierdzą jakąś kwaśną skiślizną. Co to?
Żółć, candida, jakieś bakterie? Czy po prostu też dysfunkcja? Miał
tak ktoś?
Obserwuj wątek
    • enterol250 Re: dziwna woń 15.01.09, 14:03
      Śmierdzą przetrawionym pożywieniem, a zatem - co jadasz? Ile jadasz posiłków
      dziennie i jak obfite są? Zrób sobie kulinarny rachunek sumienia. Jeśli jadasz
      dużo chemii, półproduktów, chleba, piwa, fast foodów, a do tego mało się
      ruszasz, to niestety tak to będzie wyglądało.
      Pzdr.
      • luckyguy Re: dziwna woń 15.01.09, 14:13
        Rzecz w tym, że właśnie nie. Fast foodów nie jem wcale, mięso góra 2-
        3 razy w tygodniu i to białe: ryby lub kurczak. Chleb pieczony
        samemu w domu. Piwo około 1 góra 2 w tygodniu i mało. Słodyczy zero.
        Za to dużo kasz i warzyw. To nie wiem. Warzywa? Nawozy sztuczne w
        nich? Takim kwaśnym? Ja myślę że odżywiam się zdrowo. Chyba że soki
        z kartonów może.
    • mjtom Re: dziwna woń 22.01.09, 20:07
      To mi przypominają kupki mojego obecnie 6 letniego synka, przed diagnozą.
      Diagnoza postawiona była w listopadzie 2007 roku - mukowiscydoza. Pojawiły się
      dokładnie na rok przed diagnozą :(. Musisz dokładnie sprawdzić co ci jest, może
      masz inne objawy, o których nie mówisz a mają związek z tymi kupkami. Od razu
      mówię, że jeśli chodzi o mukowiscydozę, a nie chcę tu zaraz mówić, że taką
      chorobę masz jedynie o ludzką świadomość. Mukowiscydoza to nie tylko kaszel,
      zapalenie płuc itp. to choroba o wielu twarzach i może objawić się różnie,
      również problemami układu pokarmowego. Mój syn jest tego przykładem. Kaszel
      pojawił się bardzo późno.A zapalenie oskrzeli w sowim życiu miał tylko 2-3 razy.
      Ma jednak postać płucną. Ile zdrowych ludzi ma zapalenie oskrzeli czy płuc?
      sporo prawda, i większość przybył więcej w dzieciństwie niż moje dziecko w wieku
      5 lat. Ze względu na brak wiedzy wśród lekarzy pierwszego kontaktu, są diagnozy
      czasem zbyt późno postawione, mianowicie wieku dorosłym, nastoletnim. Nierzadko
      takie osoby są na diecie bezglutenowej, albo rzekomą astmę, czy padaczkę.
      Dlatego radze dokładnie obserwować swój organizm. zobaczyć kiedy są takie kupki
      tj. czy są tłuste czy żółte, czy towarzyszą temu bóle brzucha, wzdęcia i jak
      często się wypróżnia. Zwrócić uwagę też czy nie ma się temperatury, może zmiana
      diety, alergia na jakiś lek. Jest wiele chorób, które mogą dać każda inną
      chorobę, wcale nie mukowiscydozą. I mam nadzieję, że to jest zwykłe zatrucie :)

Podaruj 1% swego podatku dla Mikołajka www.muko.pila.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka