06.07.06, 13:23
mam okazję kupić volvo440 na gaz z 96 roku-co myślicie o tym samochodzie,warto?
Obserwuj wątek
    • wmala Re: volvo 440 07.07.06, 10:28
      WItaj,
      CO prawda nigdy nie mialem volvo wiec moja wypowiedz bedzie malo rzeczowa.
      Napisz moze bardziej szczegolowo jaie jest pochodzenie i przeszlosc tego auta
      jakie wyposazenie ile ma przebiegu (w tym ile na gazie).
      Jesli autko CI sie podoba i uwazasz, ze jest warte wolanej ceny to kupuj... ale
      ostroznie i postaraj sie aby zakup byl bez zbednych emocji :) bo te nie sluza
      takim zakupom. Jesli nie znasz sie na samochodach (mechanika, blacharka) to
      najlepiej udaj sie do jakiegos zaprzyjaznionego majstra lub jedz na sprawdzona
      stacje diagnostyczna.
      Jak dla mnie samochod zbyt egzotyczny i w takim wieku, ze moze byc kosztowny w
      utrzymaniu (zreszta jak wiekszosc uzywanych).
      :) Powodzenia!
    • barmanik Re: volvo 440 09.07.06, 22:26
      Witam, kupiłem taką 440-stkę w kwietniu. Też `96 silnik 1,8 typ B18U z firmową instalacja gazową. Decydującym argumentem byla cena i dobry stan samochodu. Po zakupie wymieniłem olej, świece, przewody wn oraz elementy zawieszenia. W sklepach raczej nie ma części, mogą sprowadzić ale wiadomo - sklep musi zarobić. Dlatego większośc części kupowałem w necie. Polecam to forum:
      www.volvoforum.pl/index.php?sid=f668739dee43f16eafcf6e8241abd871
      Dowiesz się wszystkiego o 440 i nie tylko. Są adresy sklepów internetowych oraz warsztatów.
    • barmanik Re: volvo 440 10.07.06, 10:31
      Jeszcze jedno - musisz liczyć się z ewentualną wymianą butli - koszt około 300-350 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka