Dodaj do ulubionych

gaz w hondzie

29.08.06, 20:22
ma hondę concerto i chcem założyć gaz do nie czy to sie opłaca rozmawiałm juz
z gaziarzem chce załozyć sekwencje jak to wygląda w eksploatacji prosze
podajcie swoje opinnie
Obserwuj wątek
    • kloobik Re: gaz w hondzie 30.08.06, 07:04
      Chyba "chcę" założyć? Wałęsówna?
      Jeśli dobry gaziarz - to w eksploatacji (jeżdżeniu) nie ma prawa być różnicy
      pomiędzy pracą silnika na benzynie a gazie. Zakładaj i śmigaj!!!
      • hondac Re: gaz w hondzie 01.09.06, 20:15
        Ja jestem posiadaczem HondyConcerto 1.5i z LPG sekwencyjnym.
        Poprzedni właściciel zrobił na tym autku ok.15.000 km. ja już natłukłem 23.000km.ogólny przebieg to 152.000km.Spalanie ok.7,5-8 l/100km.LPG na trasie(110-130km/h) gdybym jechał wolniej tak jak np.w zimę to na pewno zszedłbym poniżej 7l.W mieście liczę że ok.10l/100km.ale ja poruszam się żwawo przeto i gazik żwawo wyłazi:)
        Tankuję TYLKO na stacjach już sprawdzonych.Kilka razy udało się mi zatankować w Auto-Gaz i modliłem się aby dojechać jakoś do domu.Polecam Orlen na rogu Górczewskiej/Lazurowej.TESSCO przy Górczewskiej ( paliwa z ORLENU ).Jeżdżąc za warszawę czesto tankuję po drodze.I tak zdaża mi się regularnie tankowac w MiędzyrzecuPodlaskim na obwodnicy -ORLEN.Generalnie polecam założenie gazu ale trzeba przestrzegac rygorów-regularna wymiana świec,przewodów wysokiego napięcia oraz OLEJ!!! i to wszystko nie może być byle jakie.MOBIL1.Ten z najwyższej półki co ok.15.000km.
        • hondac Re: gaz w hondzie 01.09.06, 20:24
          instalacja LOVATO.sumując zrobiono km.na LPG 37.000km.i cały czas jest OK.
    • yaczka Re: gaz w hondzie 02.09.06, 11:02
      Bardzo dobrymi instalacjami są polskiej firmy "Elpigaz", która ma siedzibę w
      Gdańsku, i w każdym województwie punkty montażu. Instalacje te mają znakomite,
      elektroniczne reduktory/parowniki i bardzo dobre, oddzielne sterowanie
      gazu.Taką instalkę mam w astrze 1,6 monowtrysk benzyny; rocznik '95 i nie znam
      żadnych dziwnych zjawisk opisywanych na forach o jeździe na gazie. Zobacz:
      www.elpigaz.com - znajdziesz wszystko, co Cię interesuje.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka