jamno1 17.09.06, 15:40 własnie zamierzam zakupic Saxo i zalozyć do niego gaz. czy to dobry pomysł? czy ktos zna może koszta takiego montażu? będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi odnosnie rodzaju instalacji. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunika Re: Saxo + gaz 01.10.06, 18:51 Widzę,że nie ma chętnych... Kwestia ceny, to to, czy jest to wtrysk jednopunktowy, czy wielopunktowy? Pomysł instalacji gazowej jest dobry - zdecydowanie względy finansowe pod dystrybutorem! Polecam zdecydowanie instalację polskiej firmy "Elpigaz" z siedzibą w Gdańsku. W każdym wojwództwie znajdziesz serwis tej firmy. Oczywiście, jak zwykle nieco zależy od kwalifikacji montera, ale Elpigaz stawia bardzo wysokie wymagania. Zajrzyj na link: www.elpigaz.com i dowiesz się wszystkiego z korespondencją włącznie.Syn w astrze 1,6 i ja w fieście 1,3 mamy takie instalacje i działają bez zarzutu - właściwie nie wiesz, na czym jedziesz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
syslog Re: Saxo + gaz 06.10.06, 14:31 Mialem kiedys z P'106 z silnikiem 1,1 (monowtrysk) instalacja LandiRenzo i raczej problemow nie bylo, jesli juz to z mojej winy (zaniedbywany przeglad). Teraz mam diesel i problemow z paliwem nie znam sys Odpowiedz Link
grabon Re: Saxo + gaz 06.10.06, 19:05 Pytającego nie interesują doświadczenia z dieslem... Z pełną odpowiedzialnością mogę polecić polską instalację firmy Elpigaz, która ma siedzibę w Gdańsku. Dla jednpounktowego wtrysku koszt ok.1700zł.Zajrzyj na www.elpigaz.com... i wszystko jasne! O szczegóły zapytasz firmę. Taką instalację ma syn w astrze 1,6 i ja w fieście 1,3 - oba auta r1995. Bez zarzutu! Odpowiedz Link