asmi7 02.06.05, 17:29 Drogie mamy, czy macie orientację w których warszawskich szpitalach cesarskie cięcie może być przeprowadzane w obecności męża? Słyszałam, że chyba na Żelaznej, ale nie mam pewności. Czy jeszcze gdzieś jest to możliwe? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perse1 Re: CC z mężem 02.06.05, 18:57 nie wiem jak jest w Warszawie,ja jestem z wybrzeza i własnie za 5 dni mam miec cc z męzem,u nas w szpitalu zalezy to tylko i wyłącznie od lekarza przeprowadzajacego cc,jedni pozwalają,inni nie na szcęscie mój mi to obiecał juz dawno. Odpowiedz Link
tuskas Re: CC z mężem 03.06.05, 14:55 na Żelaznej na pewno (ja tam rodziłam przez cc). NIestety, kosztuje to 200 zł. Ale za to są tu bardzo dobrzy chirurdzy. Tną szybko i świetnie zszywają. Ja urodziłam 23 kwietnia (6 tygodni temu) i właściwie szwu nie widać. Jeśli wszystko jest w porządku, po cc wychodzi się w 4. dobie po urodzeniu. Pozdrawiam, życzę powodzenia!! Odpowiedz Link
antonina_74 Re: CC z mężem 03.06.05, 18:20 Znaoma miała 2 cc z mężem na Bródnie w szpitalu Bródnowskim. Odpowiedz Link
elza78 Re: CC z mężem 05.06.05, 17:20 jestes pewna ze chcesz aby maz byl przy samym fakcie dokonywania ciecia?? to w przeciwienstwie do porodu sn jednak operacja i to dosc konkretna, bycmoze lepiej gdyby go nie bylo, u nas robia tak (dowiaduje sie powoli bo mam miec cc ze wzgledu na polozenie posladkowe - I ciaza) ze maz jest obecny caly czas praktycznie, pozniej na samo ciecie i wydobywanie maluszka wychodzi po czym dostaje dzidzie kiedy cie zaszywaja, mysle ze to dobre wyjscie, ja nie za bardzo chce aby moj gapil mi sie w bebechy, chirurgiem nie jest do niczego tam sie nie przyda, a takie przezycie to niezly hardcore... nic przyjemnego... oczywiscie zapomnialam dodac ze placisz za rodzinny cegielke Odpowiedz Link
noshadow Re: CC z mężem 06.06.05, 13:01 ja uwazam, ze jest to kolejne zagrozenie podczas operacji. Po co ma wnosic bakterie i wirusy?! Im bardziej sterylne srodowisko tym lepiej. Poza tym - jedyne co by robil to przeszkadzal lekarzom Odpowiedz Link
asmi7 Re: CC z mężem 06.06.05, 20:41 Pisałam o tym na forum "szpitale" więc moze tylko skopiuję mój post. Na razie rozważam taką mozliwość. Gdybym rodziła naturalnie, to bez wątpienia - z mężem. Myślę, ze przy cc obecność kogoś bliskiego też bardzo by mi się przydała... Poza tym, jeśli ja (z jakichś względów) nie będę w stanie przytulić Małego zaraz po wyjęciu go, to wpadnie w ramiona taty. Jestem przekonana, że te pierwsze chwile życia dziecka i pierwszy kontakt są bardzo ważne, zarówno dla dziecka, jak i dla rodziców. "Technicznie" też chyba jest to możliwe - operowany brzuch jest chyba zasłonięty więc mąż nie musi obserwować przebiegu cc w szczegółach. Myślę, ze rozwiązanie, o którym piszesz jest też całkiem niezłe. Tak naprawdę zależy mi najbardziej na tym, aby Maluszek zaraz po urodzeniu znalazł się w jakichś kochających ramionach. Odpowiedz Link
elza78 Re: CC z mężem 06.06.05, 20:55 wiesz sa szpitale gdzie maz moze byc obecny przez caly okres trwania zabiegu, siedzi wtedy tak jak anastezjolog przy glowie i moze cie pocieszac rozmawiac i tak dalej, w niektorych wypraszaja jak mowie na czas samego wyjmowania... wiesz na pewno jest to srednio przyjemne i ja tez wolalabym aby ze mna byla w tym czasie jakas kochajaca osoba ktora wesprze na duchu, ale z drugiej strony nie chce narazac go na niepotrzebny stres zwiazany z tym z ebedzie uczestniczyl od poczatku do konca w zabiegu chirurgicznym jakim w koncu cc niestety jest... na dwoje babka wrozyla, nie ma chyba rozsadnego wyjscia w tej sytuacji, ale jedno co mnei cieszy ze malucha maz dostanie od razu po zwazeniu i badaniu takze tak jak mowisz dzidzia trafi w kochajace rece mam nadzieje ze wszystko i u mnie i u ciebei pojdzie jak najlepiej ja pewnie niedlugo przedstawie swoja relacje no chyba ze maluchowi cos sie odmieni i zapragnie ustawic sie odpowiednio w bloku startowym ale na to podobno juz male szanse... Odpowiedz Link
asmi7 Re: CC z mężem 06.06.05, 21:33 Zerknęłam na Twoj suwaczek a tam... only 10 days to go... Trzymam mooooocno kciuki! Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link
elza78 Re: CC z mężem 07.06.05, 12:00 hehe nie zauwazysz kiedy od tej studniowki szybko zleci mowie ci no ja za gora 3 tygodnie bede po postaram sie napisac jak bylo ciesze sie ze to juz koncowka za kciuki nie dziekuje Odpowiedz Link