tuniaa 06.08.05, 11:03 Dziewczyny, czy któraś z was miała cc bez cewnika-do pęcherza, albo słyszała o czymś takim??? bardzo proszę o odpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elza78 Re: cc bez cewnika 06.08.05, 21:10 chyba raczej jest to niemozliwe, zawsze cewnikuja, bo ty nie jestes w stanie przy znieczuleniu kontrolowac sikania, z reszta to chyba dobrze z tym cewnikowaniem, nie musisz kombinowac z sikaniem po zabiegu - wszystko leje sie samo do woreczka, cewnik zdejmuja na drugi dzien po cesarce, nieprzyjemny jest sam moment cewnikowania, potem wyjmowanie i pierwsze sikanie - szczypie, reszta jest looz, no klopotliwa jest jeszcze kapiel z cewnikiem da sie przezyc Odpowiedz Link
tuniaa Re: cc bez cewnika 11.08.05, 09:24 tylko, że ja miałam operacje urologiczną i wolałabym nie mieć cewnika, bo to u mnie duże ryzyko (( Odpowiedz Link
driadea Re: cc bez cewnika 11.08.05, 09:51 Musisz o wszystkim powiedzieć lekarzom, oni dobiorą Ci odpowiedni cewnik. Głowa do góry! Pozdarwiam i życzę powodzenia, Aga Odpowiedz Link
elza78 Re: cc bez cewnika 11.08.05, 21:55 wiesz tak jak doradzaja, pogadac trzeba z lekarzami oni juz znajda jakies rozsadne wyjscie z sytuacji, nie ma sie co martwic na zapas Odpowiedz Link
camilcia Re: cc bez cewnika 12.08.05, 15:20 miałam cc w znieczuleniu ogólnym, bez cewnika, jakoś tak nawet nie pomyślałam że zakładają, myślałam że nie zawsze. Odpowiedz Link
driadea Re: cc bez cewnika 12.08.05, 19:20 Pewnie założyli Ci już po podaniu narkozy i wyjęli tuż po. U mnie tak robią za każdym razem (operacje kardiologiczne). Pozdarwiam. Odpowiedz Link
olciac1 Re: cc bez cewnika 11.08.05, 13:25 Przed samym zabiegiem włożyli mi cewnik zrobiłam siusiu i wyjeli.Po zabiegu nie potrafiłam sama to znowu mi włożyli i wyjeli,a potem to już sama do basenika Odpowiedz Link