Dodaj do ulubionych

21.01 miałam cc na Klinicznej

03.02.06, 20:55
gdyby ktoś miał pytania chętnie odpowiem - w miarę możliwości czasowych, bo
mały ciągle głodny

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • elza78 Re: 21.01 miałam cc na Klinicznej 04.02.06, 23:03
      jak z opieka PO na klinicznej stoi?
      • tucik Re: 21.01 miałam cc na Klinicznej 06.02.06, 19:18
        ja jestem b. zainteresowana wszelkimi informacjami dot cc na Klinicznej m.in:
        kto Ci robił cc-bo mi bedzie prawdopodobnie dr Leszczyńska, co trzeba mieć ze
        sobą? czy jeśli planowe to na jak długo przed cc trzeba zgłosić sie do
        szpitala? jak długo trzymają po? i jak wygląda opieka personelu medycznego? i
        czy przy cc może być mąż? jakie sale, warunki osoby itp.? mam nadzieję, że nie
        za dużo chcę wiedziećsmile pozdrawiam!
      • anax5 Re: 21.01 miałam cc na Klinicznej 06.02.06, 20:25
        to zależy na którĄ ZMIANĘ TRAFISZ
        są super dziewczyny od noworodków oprócz jedenej nawiedzonej Reginy i na nią
        radze uważać bo chyba jest szurnięta
        pozostałe są bardzo fajne i chętne do pomocy
        pielęgniarki też różne: i fajne i gorsze
        ogólnie nastaw się że dzieckiem zajmujesz się sama już pierwszej nocy po cc
        chyba żebyś naprawdę fatalnie się czuła
        o srodki przeciwbólowe też raczej się dopominałam ale zawsze coś dostałam
        ogólnie nie jest źle
        gdybyś miała jeszcze jakieś pytania pisz
        pozdrawiam
    • tucik do anax 06.02.06, 19:21
      wysłałąm Ci maila na poczte gazetową
      • anax5 Re: do anax 06.02.06, 20:20
        juz odpowiedziałam
        • tucik Re: do anax 06.04.06, 13:10
          podciągam wątek-może ktoś jeszcze miał cc na Klinicznej w Gdańsku i może
          podzielić się spostrzeżeniami z przebiegu cc, warunków, opieki po itp.? ja tam
          będę miała planowo za 1,5 m-ca
          • miwa12 Re: do anax 06.04.06, 15:47
            Witam, miałam cc na Klinicznej na początku lutego, sam przebieg cc ok, jeśli
            chodzi o opieke po to juz gorzej. Miałam to szczęście że przez tydzień mojego
            pobytu tam miały praktykę trzy wspaniałe studentki, które pomagały mi przy
            wszystkim, powiedziały co i jak, były bardzo miłe czego nie mogę powiedziec o
            personelu stałym.
            • tucik Re: do anax 07.04.06, 13:46
              dzięki za odpowiedź, jeśli będziesz miała trochę czasu napisz jaki lekarz
              wykonywał Ci cc i co trzeba mieć ze soba do tego szpitala; słyszałam że nie ma
              sensu wyciągać ciuszków dla dziecka bo gina a także pieluch bo je dają; jak z
              cewnikiem -kiedy zakładają? i czy dbają o podawanie środków przeciwbólowych?
              czy dziecko jest cały czas z Tobą czy jest możliwośc opieki przez położne? i
              ostatnie pytanie- po jakim czasie wyszłaś ze szpitala od cc? pozdrawiam!!!
              • miwa12 Re: do anax 07.04.06, 15:14
                Cięcie wykonywał dr Olszewski, bardzo miły i konkretny, swoje ciuszki dla
                dziecka zakładałam dopiero gdy przeszłam na oddział położniczy, te szpitalne
                były straszne!!! ale wcześniej nie zgadzali sie na swoje-jak powiedzieli
                faktycznie by nie wróciły, pieluchy dają, lepiej nie pokazywać że ma sie swoje
                bo juz nie przyniosą, cewnik założyli mi od razu po decyzji o cięciu, środki
                przeciwbólowe dają chociaż trzeba o tym powiedziec że sie chce, synek był cały
                czas ze mną na oddziale położniczym, a gdy nie miałam siły sie nim zająć bez
                problemu brały go do siebie na kilka godz, wyszłam na 5 dobe, powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka