kari34 14.02.06, 11:59 Witajcie, czy jest szansa na poród siłami natury 18 miesięcy po cc? Dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iljana Re: Poród po cc 12.04.06, 00:16 Oczywiście, czemu nie. jesli nie ma wskazań to mozna. ale jeśli sa obawy że blizny sie rozejdą, to zaproponują ponownie cesarkę. ogólnie pierwsza cesarka moze być wskazaniem do drugiej. Odpowiedz Link
earl.grey Re: Poród po cc 12.04.06, 09:40 krajowy konsultant ds położnictwa powiedział, że cesarka sama w sobie nie jest wskazaniem do kolejnej, ale może być takim wskazaniem zły stan (rozchodzenie się ) blizny. Odpowiedz Link
anita.anita80 Re: Poród po cc 12.04.06, 13:49 witaj ! piersze dziecko urodziłam przez cc nie planowane ( poród wywoływany okxytocyna rezultat spadanie tętna u dzidzi natychmiast cc znieczulenie ogólne) następna ciąża brak przeciw wskazan do cc poród zaczyna się ok po 6 godzinach i 6 cm rozwarcia zaczyna spadac tętno i znowu cc) tym razem znieczulenie pp mama MARTYNKI (14.01.2004) i ROZALKI (6.02.2006) POZDRAWIAM Odpowiedz Link
anna_sla Re: Poród po cc 13.04.06, 22:41 ja bym powiedziała, że marne masz szanse.. Niby zawsze owa szansa jest, ale w praktyce najczęściej jednak wypada drugie cc Odpowiedz Link
zabajka Re: Poród po cc 19.04.06, 22:53 Ja po CC, urodzilam syna naturalnie (rozniac 2 lata). 11 miesiecy temu rodzilam trojaczki, mialam miec planowane CC, ale maluchy tak sie strasznie pospieszyly, ze gdy dojechalam do szpitala, byl czas tylko na rozebranie sie, a po 20 minutach mialam cala 3 w objeciach . Boze, jak ja sie ciesze ze nie mialam tego CC! Mam cudownej 5! PS. MOj ginekolog, twierdzi ze po wczesniejszym CC raczej nie ma szans na znieczulenie ZZO w czasie porodu naturalnego. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Poród po cc 30.04.06, 01:10 Pierwsza CC, po 2 latach i 8 miesiacach urodzilam SN ze znieczuleniem zewnatrzoponowym. Bylo o niebo lepiej i latwiej niz przy cesarce. Pozdr Kinga Odpowiedz Link