24.04.06, 21:32
Witam.
21 kwietnia minął rok po operacji Kamilka (całkowity rozszczep podniebienia).
A dzisiaj byliśmy na kontroli, ale już w Bydgoszczy a nie jechaliśmy do
Warszawy (operacja była w IMID). Z podniebieniem wszystko w porzadku. Jeszcze
nas tylko czeka wizyta kontrolna u foniatry i logopedy,aby ocenili czy
potrzebna jest ich pomoc.
Pozdrawiam
Arleta
Obserwuj wątek
    • annya11 Re: Witam :) 25.04.06, 10:46
      Bardzo się cieszę, że wszystko przebiega prawidłowo. Mam nadzieję, że teraz
      przed Kamilkiem wszystko co najlepsze!!!
      Mam pytanie, gdzie byłaś na kontroli- w Juraszu czy Bizielu?
    • ania-bor Re: Witam :) 25.04.06, 11:38
      Moja córeczka też ma całkowity rozszczep podniebienia. W piątek skończyła m-c
      więc narazie je tylko mleko, ale często to mleko wypływa nosem mimo, że karmimy
      ją niemal w pionie, a później długo nosimy. Zastanawiam się czy nie będzie
      problemu gdy trzeba będzie włączyć do diety inne pokarmy. Jak Twój synek radził
      sobie z jedzeniem?
    • agnieszka.rzeznik Re: Witam :) 27.04.06, 13:13
      Bardzo Wam gratulujemy, pozdrawiamy i zazdrościmy, że już tyle macie za sobą
      Agnieszka z Patrykiem (operacja w lipcu)
      • arleta.kamilek Re: Witam :) 27.04.06, 20:10
        Na kontroli byłam w Juraszu. Miała tam przyjmować dr Czternastek, ale był jakiś
        inny lekarz. Dokładnie obejrzał podniebienie, tak że wiem że napewno niczego
        nie przegapił.

Kamil miał operację jak miał 8 miesięcy. Pokarmy inne niż mleko miksowałam mu
        na papkę (to wyglądało jak zagęszczone soki) i dawalam łyżeczką. Z pokarmami
        stałymi podanymi łyżeczką radził sobie lepiej niż z mlekiem z butelki, które
        musiałam mu wciskać smoczkiem, bo nie ssał. Kamilek może trochę mnie zmusił do
        karmienia (a nawet pojenia łzeczką) bo w lutym (na 2 miesiace przed operacjĄ)
        odmówił picia z butelki czegokolwiek.

Życze Wam wszystkim udanej operacji i szybkiego powrotu do zdrowia.
        Pozdrawiam
        Arleta
    • aaagnieszka27 Re: Witam :) 28.04.06, 14:33
      Miło czytac dobre wiadomości, cieszymy się z Wami ze wszystko w porządeczku, my
      na kontrole jeżdzimy caly czas do w-wy, teraz 12 maja znów kolejna kotrola tym
      razem tylko u logopedy.
      Pozdrowionka serdeczne..

agnieszka z weroniką
      • arleta.kamilek Re: Witam :) 28.04.06, 16:53
        My świadomie zrezygnowaliśmy z kontroli w Wawie. Mieszkamy w Bydgoszczy, do
        Warszawy jedziemy 3,5 godz. w jedną stronę, czyli 7 godzin jazdy łącznie.
        Długie czekanie przed gabinetem i 5 minut wizyty. I dlatego pozostaliśmy w
        Bydgoszczy i tu bedziemy kontrolować to podniebienie. I też wybieramy się do
        foniatry i logopedy aby ocenili czy Kamil wymaga ich pomocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka