Dodaj do ulubionych

Styczniowa NF

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 17:49
Się redakcja pospieszyła i już mam.Zauważyłem,że ostatnio redakcja lekce
sobie waży sprawę autorskich notek.Wskutek tego nie wiem czy Janusz Stasik to
ten sam Janusz Stasik,który pod koniec lat 70-tych albo na pocz.80-tych
opublikował w Mlodym Techniku opowiadanie bodajże pt."W nieskończoność".Darzę
ten krótki tekścik pewnym sentymentem gdyż był to chyba pierwszy MT jaki
kupiłem,a kupowałem dla opowiadań właśnie.No więc,jest to ta sama osoba czy
nie?
Obserwuj wątek
    • meteor2017 Re: Styczniowa NF 25.12.04, 22:41
      > Się redakcja pospieszyła i już mam.

Ja wyjalem wczoraj ze skrzynki i wlozylem mamie pod choinke :) Oznacza to, ze
      bede NF czytal jako drugi...

> Zauważyłem,że ostatnio redakcja lekce
      > sobie waży sprawę autorskich notek.

Niestety. I mnie to boli... To byl dobry zwyczaj i niedobrze ze redakcja od
      tego odchodzi. Najpierw w F-WS nie dawali informacji o autorach, teaz w NF.
      • Gość: Andre Re: Styczniowa NF IP: *.ajd.czest.pl 27.12.04, 09:09
        Dział polski mnie zadowolił.Stasik uwiódł niespieszną narracją i ładnymi
        zdaniami,Kańtoch również łyknąłem bez zgrzytu choć spodziewałem się jakichś
        większych fajerwerków w końcówce.Szorcik debiutantki także poszedł
        bezboleśnie.Chociaż u Stasika zauważyłem "boeningi"i "dwóch człowieków",nie
        wiem czy to było zamierzone (te człowieki znaczy się)czy lapsus.Teraz trzeba
        się wziąść za Williamsa (pozdro dla tj).
        • taki.jeden.tetrix Re: Styczniowa NF 27.12.04, 17:36
          Mam nadzieję, Andre, że Williams będzie ci się czytał równie dobrze, jak mi się
          "przepisywał" :)
          A numer przeczytam dopiero po tym, jak wreszcie dostanę z Winkowskiego zaległe
          (GRRRRRRRRRRRR).
          Pozdrowienia

tj
          • Gość: byszbysz Re: Styczniowa NF IP: *.lublin.ws 04.01.05, 18:35
            Ja wciąż na NF czekam...
            Skrzynka pusta i pusta...:)
            pozdrawiam
            bb
            • taki.jeden.tetrix Re: Styczniowa NF 04.01.05, 22:03
              Gość portalu: byszbysz napisał(a):

> Ja wciąż na NF czekam...
              > Skrzynka pusta i pusta...:)
              > pozdrawiam
              > bb

Ale mam, kurna, schadenfreude :D - "pociesz" się, bb, że grudniowy numer (tzn.
              ten z listopada :) ) lazł do mnie miesiąc... I już nie wiem, komu nawrzucać,
              Winkowskiemu czy Poczcie Polskiej, ale raczej podejrzewam tych pierwszych. Dzwoń
              i monituj - w końcu zadziała, miejmy nadzieję. W końcu zapłaciłeś za ten towar!
              • Gość: Andre Re: Styczniowa NF IP: *.ajd.czest.pl 05.01.05, 08:45
                Ludzie,to skandal!Może bomardirowka mailowa albo Winkowskiego albo redakcji coś
                pomoże?Przecież redakcji też powinno zależeć żeby wszystko w
                dystrybucji "grało".Żli forumowicze to krytyczni forumowicze...:).
    • Gość: Sineira Re: Styczniowa NF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 17:44
      Nowy numer dobry, poziom sie podnosi - powoli, ale stale. Oprócz
      owych "człowieków" w karczmie u Stasika (trzy razy przeczytałam to zdanie,
      zanim uwierzyłam własnym oczom) jedyna wpadka to (tredycyjnie) pokłosie
      konkursu BC. Błagam, starczy już!!! Dość!
      • taki.jeden.tetrix Re: Styczniowa NF 06.01.05, 21:44
        A jeszcze walnę parę słów o recenzjach:
        1. "Eragon". Lektura fragmentów w SF skutecznie mnie do zakupu zniechęciła - ale
        przejrzę w empiku :), żeby zobaczyć, czy recenzentka faktycznie pisała o tej
        samej książce :D
        2. Parowski o Dukaju. Po lekturze recenzji empa z "Bożych bojowników" z
        poprzedniego numeru (i mając w pamięci recencję z Packowego "Września", grrr)
        mogłem się spodziewać cudów, ale tym razem człowiek z wąsem przeszedł sam
        siebie, szczególnie w tym "audiotele" dotyczącym Angeliki :)
        3. Dukaj o Mary Gentle. YEEEES! To świetna powieść jest, niniejszem czynię jej
        reklamę bezczelnie i bez skrępowania nijakiego, bo warto i tyle. Mam tylko
        nadzieję, że Zysk nie wytnie takiego numeru, jak z cyklem o Konfluencji McAuleya
        i nie skończy rzeczy po tomie pierwszym. Zresztą książka chyba się jeszcze nie
        ukazała, więc znowu Dukajowi wyszło jak z "Horror Show" Orbitoszczaka :D

Na razie tyle.

Pozdrowienia

tj
        • Gość: Andre A w lutowej... IP: *.ajd.czest.pl 10.01.05, 14:16
          ...NF aż 7 (!) opowiadań.Przegapiłem jakieś info o zwiększeniu objętości?....
          • taki.jeden.tetrix Re: A w lutowej... 10.01.05, 14:39
            No co ty, jak każde będzie takie, jak w ostatnim numerze tekst pani Marciniak
            bodajże, to dostaniesz jeszcze 12 czystych stron formatu A4 na notatki :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka