Gość: czesc IP: 209.234.157.* 10.04.03, 21:32 THE FARSEER TRYLOGY: Assassin`s Apprentice Royal Assassin Assassin`s Quest THE TAWNY MAN: Fool`s Errand cdn. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Illain Re: Robin Hobb IP: *.riz.pl 11.04.03, 09:54 Xtra, tylko o co wlasciwie chodzi? Popisujesz sie znajomoscia angielskiego, czy umiejetnoscia czytania? A tak bez zartow, tlumaczenie wydaje mi sie lepsze od orginalu, ktory sprawil na mnie wrazenie belkotliwego, choc przyznam, ze przebrnalem tylko przez kawalek, bo bylo trudno i nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesc Re: Robin Hobb IP: 209.234.166.* 12.04.03, 14:15 Pozwol, ze wytlumacze: tytul forum jest jaki jest. Moje wtracenie jest propozycja - twoje czepianie sie jest infantylne. Nie trzeba znajomosci angielskiego, zeby przepisac tytul i autora. Trzeba sie jednak troche poduczyc, zeby ksiazke przeczytac i zrozumiec. Ahoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Illain Re: Robin Hobb IP: *.energis.pl 14.04.03, 10:13 Pozwol, ze tez wytlumacze - zazartowalem sobie z podawania tytulow bez chocby jednego slowa komentarza (no chyba, ze uznamy za takie "cdn.", choc zgodnie z konwencja posta powinno byc raczej "tbc." ;)) Uznalem, byc moze pochopnie, ze Twoim celem bylo polecenie tej ksiazki akurat w wersji orginalnej i wypowiedzialem swoja opinie, ze lepsza jest w tlumaczeniu. Jezeli pzyjalem bledne zalozenie, to sam(a) jestes sobie winien(winna), nie piszac o co chodzi z gory zgadzasz sie na dowolne interpretacje. A kto byl bardziej infantylny pozostawie bez komentarza... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesc Re: Robin Hobb IP: *.gen.twtelecom.net 14.04.03, 17:17 No, to czesc. Odpowiedz Link Zgłoś