Dodaj do ulubionych

Piekny film widzialem ...

13.03.04, 12:35
Przepiekna propagande Wloch i Tuscany.
Film "Under Tuscany Sun" ...czyli "Pod sloncem Tuskany".
Piekne zdjecia. piekny temat ...milosci i wiernosci, rodziny.
I niespodzianka...mila polski temat....
Polecam
Obserwuj wątek
    • starypierdola Re: Piekny film widzialem ... 13.03.04, 12:40
      No wiesz, Czlowieku! Zamiast wychwalac Australie to zajmujesz sie
      makaraniorzami!!! Jaki Ty patriota?
      Chyba ze kochasz sie w jakiej Wloszce??
      SP
      • ozpol Ja czlowiek swiatowy...i wszystkich kocham 13.03.04, 12:45
        Choc jestem w OZ to jednak Europa ponosi moje cisnienie.
        A jak ze lubie Wlochy to coz...
        A piekno Australii tez zauwazam i polecam.
        Nie bylem, nie jestem i chyab nie bede szowinista "slepym" czegokolwiek.
        • starypierdola Re: Ja czlowiek swiatowy...i wszystkich kocham 13.03.04, 12:52
          E, Ty zaraz tak gornolotnie i pryncypialnie ... Pozno juz. Wypij kieliszek Wolf
          Blass chardonnay i do lozka! Jutro niedziela.
          SP
          • starypierdola Luiza 13.03.04, 12:55
            Sluchaj, jak ty "lokalny" to moze wiesz co stalo sie z Luiza? Od czasu jak
            radzilismy jej do jakiego zawodu sie przyuczyc zginela na Amen. Jak kamien w
            wode!
            SP
            • ozpol Re: Luiza 13.03.04, 12:58
              starypierdola napisał:

> Sluchaj, jak ty "lokalny" to moze wiesz co stalo sie z Luiza? Od czasu jak
              > radzilismy jej do jakiego zawodu sie przyuczyc zginela na Amen. Jak kamien w
              > wode!
              > SP
              Ma sie dobrze i dalej walczy w starej pracy.
              Ja jestem dopiero 1 tydzien w Sydney i nadrabiam zaleglosci
          • ozpol Ja wole dobra whisky ..i wiele innych atrakcji.. 13.03.04, 12:56
            starypierdola napisał:

> E, Ty zaraz tak gornolotnie i pryncypialnie ... Pozno juz. Wypij kieliszek
            Wolf
            >
            > Blass chardonnay i do lozka! Jutro niedziela.
            > SP
            SP ..cos zycie w Kargoolie jest malo interesujace...ja dopiero zaczynam zyc...a
            Ty mnie do lozka...Szklaneczka wiszkacza, Internet ...Fox Sport i Liga
            Angielska ..kochany nocka w Sydney to nie ..lozko w Kargoolie
            • starypierdola Re: Ja wole dobra whisky ..i wiele innych atrakcj 13.03.04, 13:08
              Man, lozko na Hay Street z czyms cieplym pod reka tez nie najgorsze!!
              :-)))
              SP
              • ozpol I tak jest za cieplo...ochlodzic sie warto.. 13.03.04, 13:33
                starypierdola napisał:

> Man, lozko na Hay Street z czyms cieplym pod reka tez nie najgorsze!!
                > :-)))
                > SP

SP...co mi ty Hay Street....czasami werto sie ochlodzic i zobaczy swiat niz
                tylko sufit...czy sciane czy.....
    • basia553 Re: Piekny film widzialem ... 13.03.04, 13:28
      Filmu nie widzialam, ale czytalam ksiazke, ktöra naprawde pieknie Toscane
      opisuje, bo niezupelnie od strony turystycznej. Poniewaz ta para Amerykanöw
      urzadza sie tam na zawsze, to ma inne spojrzenie na wszystko, jak turysci. I
      poznaja to zycie tam od podszewki. Polecam ksiazke! Mam ja nawet po polsku.
      • ozpol Ja chyba tez ksiazke przeczytam..ale.. 13.03.04, 13:36
        w filmie jest mowa o 1 (jednej) Amerykance ...a pozniej dopiero reszta
        dojezdza.
        A jak wyglada watek polski w ksziazce?
        No i nie sadze, zeby ksiazka przekazala piekno Positano.
        • basia553 Re: Ja chyba tez ksiazke przeczytam..ale.. 13.03.04, 14:03
          Tak, ona jest sama, jej facet dojezdza pözniej a reszta tez doskakuje.
          Nie wiem czy nieuwaznie przeczytalam, ale watek polski mnie zdziwil(mile),
          zaradni panowie, tak jak to my wiemy ze Polacy potrafia. Ale nie pamietam
          aby ten watek byl tak rozbudowany jak to w jakiejs recenzji czytalam, Nie
          pamietam kompletnie, aby pan czytal Milosza. Ale moze przeoczylam?
          Co do piekna okolic to pozwalam sobie zauwazyc, ze jestem wielka, naprawde
          wielka wielbicielka Toscany, ktörej wprawdzie calej nie widzialam, ale bylam
          tam tak czesto, ze mam rözne pejzarze przed oczyma i bedac osoba o wybujalej
          nawet fantazji, daje sobie rade z opisami. Wiesz to jest tak: ktos powie haslo,
          tylko jakies slowo, ktöre mi sie kojarzy odpowiednio i ja wszystko widze jak na
          filmie. Ale nieprzecze, ze obejrzenie tego filmu sprawi na pewno przyjemnosc. A
          jeszcze wieksza przyjemnosc sprawi mi w maju möj kolejny toscanski urlop.,
          ktörego juz sie doczekac nie moge. Nie chce sie robic smieszna, ale ja juz
          czuje te zapachy toscanskie. Pamietam taka wedröwke dwa lata temu w okolicach
          Montecatini Terme. Zywej duszy, tylko my. Maj, cieplo bardzo, wszystko kwitnie,
          zielen jeszcze taka swieza. I wzdluz sciezki w görkach orchidee. Pierwszy raz
          widzialam takie ilosci i tyle gatunköw zyjacych zwyczajnie w naturalnych
          warunkach orchidee. Nie te wymuskane, na pokaz wychodowane z kwiaciarni, tylko
          cudownie naturalne, ale i tak dumnie wygladajace we wszystkim mozliwych
          kolorach ot tak, wsröd trawy rosnace. Chce tam wröcic!!!!!
          • ozpol A czy bylas w Positano? 13.03.04, 14:06
            bo to cos zapierajacego dech, ale znowu z filmu wynika ze to bylo tak blisko do
            Tuscany a toz to przeciez kilkast km.
            No ale to film i do tego amerykanski..wszystko jest proste
            • basia553 Re: A czy bylas w Positano? 13.03.04, 14:16
              Nie, w Positano nie bylam niestety. Jak wygram w lotto, to pojade pomalutku od
              miejsca do miejsca, az zwiedze cale Wlochy tak, jak bym chciala.
              Lubie sobie pomarzyc:)))))
          • starypierdola Re: Ja chyba tez ksiazke przeczytam..ale.. 13.03.04, 14:12
            Basia, ales sie rozpisala! Zaspokoj ciekawosc, wyjansnij kto to >>Zywej duszy,
            tylko my.<<.
            Twoj Ziutek wzmocniiony kilkoma kieliszkami Chianti.
            SP
            • basia553 Re: Ja chyba tez ksiazke przeczytam..ale.. 13.03.04, 14:17
              To Ty miales sie po wielu kieliszkach zwierzac, a nie ja. Cos Ci sie pokrecilo,
              bo za malo sypiasz:)))))
              • starypierdola Re: Ja chyba tez ksiazke przeczytam..ale.. 13.03.04, 14:29
                Ja Ci powiem! Te glupie chlopy!!! Wszystko sie im p....
                No ale Swiety Patrick czuwa!
                A zaczekaj az sie Ertes obudzi!!!!!
                Ziutek
                • maria421 Gdzie Rzym, gdzie Krym? 13.03.04, 16:29
                  Gdzie Toscana a gdzie Positano?

Jezeli chodzi o TO Positano, to wcale nie lezy ono w Toscanii tylko na Wybrzezu
                  Amalfitanskim, miedzy Sorrento a Salerno.
                  A jeszcze ladniejsze, w moim odczuciu, niz Positano jest lezace ponad nim
                  Ravello.

Ozpol, ciesze sie, ze ciagle jeszcze doceniasz uroki Europy...
                  • ozpol Ja uroki Europy mam we krwii... 14.03.04, 14:14
                    ...i jakos nie chce mi sie to wytrocic po tylu latach w OZ.
                    No ale piekno jest wszedzie, zalezy od gustu o oka.
                    Nie mowiac o towarzystwie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka