ertes 06.12.03, 18:45 "A po burzy przychodzi dzien" Pamieta ktos taki song? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Piosenka 06.12.03, 18:47 ertes napisał: > "A po burzy przychodzi dzien" > > Pamieta ktos taki song? ********* budka suflera Odpowiedz Link
jutka1 Re: Piosenka 06.12.03, 18:48 i to idzie a po nocy przychodzi dzien a po burzy spokoj Odpowiedz Link
ertes Re: Piosenka 06.12.03, 18:49 Zgadza sie. Zle mi sie panietalo: Uderzył deszcz, wybuchła noc, przy drodze pusty dwór e D a h W katedrach drzew, w przyłbicach gór wagnerowski ton a D a H Za witraża dziwnym szkłem pustych komnat chłód e D a h W szary pył rozbity czas, martwy, pusty dwór a D a H Dorzucam drew, bo ogień zgasł, ciągle burza trwa e h7 a7 h Nagle feeria barw i mnóstwo świec, ktoś na skrzypcach gra a D a H Gotyckie odrzwia chylą się i skrzypiąc suną w bok e h7 a7 h I biała pani płynie z nich, w brylantowej mgle e h7 a7 H Zawirował z nami dwór, rudych włosów płomień e h7 a7 h Nad górami lecę, lecę z nią, różę trzyma w dłoni e h7 a7 h (A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój h D e G D e D e Nagle ptaki budzą mnie, tłukąc się do okien) h D e G D e D e (A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój) Znowu szary, pusty dom, gdzie schroniłem się (Nagle ptaki budzą mnie, tłukąc się do okien) I najmilsza z wszystkich, wszystkich mi, na witraża szkle (A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój) Znowu w drogę, w drogę trzeba iść, w życie się zanurzyć (Nagle ptaki budzą mnie, tłukąc się do okien) Chociaż w ręce jeszcze tkwi lekko zwiędła róża (A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój) Lecz po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój (Nagle ptaki budzą mnie, tłukąc się do okien) Nagle ptaki budzą mnie, tłukąc się do okien Odpowiedz Link
jutka1 Re: Piosenka --- slowa 06.12.03, 18:49 Uderzył deszcz, wybuchła noc Przy drodze pusty dwór W katedrach drzew, w przyłbicach gór Wagnerowski ton Za witraża dziwnym szkłem Pustych komnat chłód Szary pył rozbity czas Martwy, pusty dwór Dorzucam drew, bo ogień zgasł Ciągle burza trwa Nagle feria barw i mnóstwo świec Ktoś na skrzypcach gra Gotyckie odrzwia chylą się I skrzypiąc suną w bok I biała pani płynie z nich W brylantowej mgle Zawirował z nami dwór Rudych włosów płomień Nad górami lecę, lecę z nią Róże trzyma w dłoni A po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój Nagle ptaki budzą mnie tłukąc się do okien Znowu szary, pusty dom gdzie schroniłem się I najmilsza z wszystkich, z wszystkich mi Na witraża szkle Znowu w drogę, w drogę trzeba iść W życie się zanużyć Chociaż w ręce jeszcze tkwi Lekko zwiedła róża A po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój Nagle ptaki budzą mnie tłukąc się do okien A po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój Nagle ptaki budzą mnie tłukąc się do okien Odpowiedz Link
szfedka Re: Piosenka 06.12.03, 18:50 ertes napisał: > "A po burzy przychodzi dzien" > > Pamieta ktos taki song? A po burzy przychodzi spokoj Budka - moi faworyci Odpowiedz Link
szfedka Re: albo 06.12.03, 19:04 ertes napisał: > Dozwolone od lat 18. to Czerwone Gitary Odpowiedz Link
szfedka Re: albo 06.12.03, 19:07 ertes napisał: > Nie zadzieraj nosa. Nie zadzieram, mam zadarty od urodzenia :) Odpowiedz Link
szfedka Re: albo 06.12.03, 19:35 ertes napisał: > Nie wierz nigdy kobiecie. odpierdol sie raczej mezczyznie ;) Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Piosenka 06.12.03, 19:20 Trzeba wiedzeic kiedy ze sceny zejsc niepokonanym Odpowiedz Link
don2 Re: Piosenka 06.12.03, 19:23 Rozcwietaly jablonie i grusze,poplyli tumany nad rekoj Odpowiedz Link
szfedka Re: Piosenka 06.12.03, 19:24 don2 napisał: > > Brunetki ,blondynki..... Bruneci, blondyni... Odpowiedz Link
don2 Re: Piosenka 06.12.03, 19:26 Mojej mamie ladnie jest w pizamie........ Bo moja mama z miasta jokohama..... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Piosenka 06.12.03, 19:29 Po smolienskoj darogie liesa liesa liesa Po smolienskoj darogie stalby, stalby, stalby... Odpowiedz Link
szfedka Re: Piosenka 06.12.03, 19:43 szfedka napisała: > Kiedy rozum spi czasami lepiej zeby spal Odpowiedz Link
don2 Re: Piosenka 06.12.03, 19:48 GORALUUUUUUU CZY CI NIE ZALLLLLLLLLLL.....GORALUUUUU..WRACAJ DO HAL...... Odpowiedz Link
don2 Re: Piosenka 06.12.03, 19:53 dzie dzie dziewczyny sa jak grzyby ja ja jadalne lub trujace......... Odpowiedz Link
don2 Re: Piosenka 06.12.03, 19:56 Szumia jedly na gor szczycieeeee....... (Jontek,Halka.-wyk.Don sznapsbaryton) Odpowiedz Link
don2 Re: Piosenka 06.12.03, 20:04 Cuba wyspa jak wulkan goraca-ola la palm wachlarze wychyla do slonca slonce do niej usmiecha sie..... :)))))))) Odpowiedz Link
szfedka Re: Piosenka 06.12.03, 19:39 ertes napisał: > Sen o dolinie. Znowu w zyciu mi nie wyszlo Odpowiedz Link
szfedka Re: Piosenka 06.12.03, 19:45 ertes napisał: > Kolysanka dla nieznajomej. Zagubiona w kosmosie Odpowiedz Link
sabba Re: Ale wkolo jest wesolo /nt 06.12.03, 19:53 mam ochote na chwileczke zapomnienia.... Odpowiedz Link
szfedka Re: Ale wkolo jest wesolo /nt 06.12.03, 20:03 sabba napisała: > mam ochote na chwileczke zapomnienia.... zeby tylko chwileczke ;) Odpowiedz Link
don2 Re: Ale wkolo jest wesolo /nt 06.12.03, 20:14 hej traktory wy konie stalowe hej wychodzic na pola juz czas niech zagraja motory bojowe Odpowiedz Link
don2 Re: Ale wkolo jest wesolo /nt 06.12.03, 20:16 Budujemy nowy dom betonowy nowy dom Warszawooooo ! Odpowiedz Link
sabba Re: Ale wkolo jest wesolo /nt 06.12.03, 20:17 nie przenoscie nam stolicy do Krakowa:) Odpowiedz Link
don2 Re: Ale wkolo jest wesolo /nt 06.12.03, 20:25 ...a za stolem Murka w korzenom tuzurkie a na bokie wisiel nagan Odpowiedz Link
don2 Re: Ale wkolo jest wesolo /nt 06.12.03, 20:29 Manka ,manka czemus ty zdradzila mnie Gdzie wisly brzeg gdzie plazy piach tam czarnrj manki grob.... Odpowiedz Link
moore_ash Re: Ale wkolo jest wesolo /nt 06.12.03, 21:08 daj mi noge, daj mi noge, daj mi noge bo bez nogi, bo bez nogi zyc nie moge:P pozdr. ait Odpowiedz Link
moore_ash Re: Piosenka 06.12.03, 21:14 ertes nie wiem o co chodzi w tym watku, ale wlasciwie to malo mnie to interesuje bo to jeden z najciekawszych watkow jakie ostatnio czytalem:P (nie zebym ublizal wysokiemu poziomowi tego forum, ale ten watke jest p[o prostu najlepszy!) normalnie kurde... Twoje zdrowie!:) pozdr. tb p.s. a ja wole moja mame co ma oczy jak atrament Odpowiedz Link
basia553 Re: Piosenka 07.12.03, 09:29 Cholera!!! Zachcialo mi sie ogladac Fanny i Alexander i przegapilam taki swietny wontek! Precz z TV!! Odpowiedz Link