Dodaj do ulubionych

do Parkermarcin

02.05.06, 11:52
No wiec tak: nie rozbierałem tapicerki drzwi. Zdemontowałem tylko sam
przełącznik, który wraz z otaczającym go fragmentem plastyku jest zamocowany
na dwoch zatrzaskach (od góry i od dołu). Wystarczy podwadzić go szerokim
płaskim śrubokrentem (by nie porysować) i powinno pójść. Oczywiście to pomoże
jeśli problem tkwi w przełączniku! Dodam, że robiłem to w modelu 146.
poinformuj o efektach - powodzenia!
Obserwuj wątek
    • parkermarcin Re: do Parkermarcin 02.05.06, 13:02
      Wielkie dzięki, mam też 146 i popróbuje coś, a o efektach napewno napisze.
      Pozdrawiam.
    • parkermarcin Re: do Parkermarcin 02.05.06, 15:22
      Dostałem się pod plastik, przeczyściłem kilka blaszek i niestety bez rezultatu.
      Czym to przeczyszczałeś i czy wyciągałeś bzdyczek z tego plasiku co go otacza?
      Dodam że po stronie kierowcy jak nacisne bzdyczek aby zamknąc szybę po stronie
      pasażera również sie nie zamyka. I jeszcze jedno jak sprawdzić czy dochodzi
      impuls elektryczny?
      • alces1 Re: do Parkermarcin 02.05.06, 16:30
        hm... no to problem wyglada na bardziej złożony. Ja rozebrałem ten bzdyczek na
        czynniki niemalże pierwsze! Wyjąłem go z otaczającego go białego podajże
        plastyku i tam przeczyściłem małe styki wyglądające jak kowadełka, używając do
        tego bardzo drobnego papieru ściernego.
        Jeżeli sterowanie od strony kierowcy też nie działa - to sprawdź bezpieczniki
        jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Zobacz czy wogóle świeci podświetlenie prawego
        bzdyczka.
        Nie wiem co moge Ci jeszcze doradzić, bowiem u mnie problem rozwiązał się tylko
        po przeczyszczeniu wspomnianych "kowadełek". Pozdrawiam!
    • parkermarcin Re: do Parkermarcin 02.05.06, 16:36
      Dzięki za odpowiedz, zabiore się za to i będę informował o postępach. Pozdrawiam
    • parkermarcin Re: do Parkermarcin 03.05.06, 14:56
      Impuls elektryczny dochodzi, wszytkie bezpieczniki super, podświetlenie
      bzdyczka chodzi, przeczyszczone styki jednak szyba wciąż się nie podnosi :( i
      co tu robić, może jakiś elektryk samochodowy coś poradzi bo do ASO w życiu auta
      nie oddam!.
      • alces1 Re: do Parkermarcin 03.05.06, 15:24
        wiec wyglada na to, ze bzdyczek działa, a problem istnieje, na lini bzdyczek
        siłownik podnoszący/opuszczający szybe. Nie snam się na elektryce samochodowej
        niestety i chyba bez pomocy osób trzecich się nie obejdzie no i niestety trzeba
        pewnie będzie zdjąć tą tapicerkę...
        Pozdrawiam!
    • parkermarcin Re: do Parkermarcin 03.05.06, 20:42
      Wielkie dzięki za podpowiedzi, musze podjechać do jakiegos elektyka i może
      wtedy... tak czy siak jak zrobie to dam znać co to było. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka