mumio2000 28.06.06, 13:30 w przyszlym roku wchodzi model 149. jedno pismo motoryzacyjne juz publikuje jego zdjecia (a wlasciwie JEJ zdjecia). Dla mnie wypas. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alces1 Re: 149 28.06.06, 14:48 Fajnie, jeśli napotkasz gdzieś linka na ten temat, to zapodaj go na forum! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
maliek Re: 149 28.06.06, 15:04 Ja właśnie nie wiem co o niej sądzić. Podoba mi się ale nie wiem jak ją opisać. Okrągłe światła przednie i tylne, duża ilość blachy z boku nadwozia, sprawia wrażenie masywnej, ciężkiej a jednocześnie szybkiej i agresywnej. Musiał bym ją zobaczyć na żywo. Może wtedy sprecyzowałbym swoje "emocje". Odpowiedz Link
rav145 Re: 149 28.06.06, 16:44 www.leblogauto.com/2005/09/alfa_romeo_149.html rasowa dupa! Odpowiedz Link
cacodemon czy to następca... 28.06.06, 17:55 ...145/146/147 ??? Wygląda nieźle, ale bagażnika to ona nie ma, jak wszystkie 145/146/147... Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: czy to następca... 28.06.06, 18:27 Bagażnik ma 159. Seria 14x z założenia była kompaktem , a nie ciężarówką. Projektanci nie zakładali masowego zapychania bagażników gustowną butlą :) Odpowiedz Link
cacodemon Re: czy to następca... 28.06.06, 18:30 chyba nie pijesz do mnie :)) Od początku jeżdże na benzynie :)) Odpowiedz Link
ttomee Re: czy to następca... 28.06.06, 21:39 146 ma naprawdę niezly bagażnik. ze 420 litrów. Tyle samo ma Fiut Brava. Bagażnika nie ma 147 i 156 (320 literków i wąski wsad :) 159 już lepiej Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link
alces1 Re: czy to następca... 28.06.06, 23:48 hm... nikt chyba nie kupuje Alfy dla bagażnika? Mówimy o jego gabarytach, bo jeśli o jego kształt, to czemu nie! Prosty przykład: Bagażnik Seata Tolledo pomoieści ze dwa bagażniki AR 156, ale co z tego! Wystarczy jeden rzut oka i już widać, który jest lepszy:) A cp do 149, to hm... czy to jest juz wersja ostateczna, czy może jeszcze jakić concept car? Przyznam szczerze, że nie powala mnie na kolana, owszem ma w sobie coś, ale tego czegoś jezt zbyt mało (swój osąd opieram na fotkach, które widziałem). Zdecydowanie lepiej prezentuje się 169, ale to już nieco inna bajka... Pozdrawiam - Rafał Odpowiedz Link
da_vinci.go2.pl Re: czy to następca... 29.06.06, 07:21 Ktoś tu bredzi moim 146 pomimo zabudowy caraudio w bagażniku i 2 wielkich głośników na półce (właściwie pod) byłem na tygodniowych wakacjach w 5 osób i wszystko się zmieściło do bagażnika więc nie przesadzajmy - co wy luddzie 5 worków z ziemniakami chcecie wozić w osobówce do tego są inne auta. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: czy to następca... 29.06.06, 08:23 Witam. > Ktoś tu bredzi moim 146 pomimo zabudowy caraudio w bagażniku i 2 wielkich > głośników na półce (właściwie pod) byłem na tygodniowych wakacjach w 5 osób i > wszystko się zmieściło do bagażnika więc nie przesadzajmy - co wy luddzie 5 > worków z ziemniakami chcecie wozić w osobówce do tego są inne auta. Niektórzy już mają dzieci, wożą wózki, wanienki do kąpieli, elektryczne podgrzewacze do jedzonka, odciągacze do pokarmu, nocniki, paczkę pampersów, 15 rodzajów cichów na zmianę, zupki, dupki, strupki i 100 milionów innych popierdółek, nie mówiąc o moich gratach (np. stacjonarny komputer czy kamera miniDV). A mimo to żona od czasu do czasu zaakceptuje jazdę ze zmianą biegów przy czerwonym polu. Ja właśnie niedawno byłem w takiej sytuacji. I dla nich bagażnik 156 jest po prostu mały. Trzeba sporo pokombinować, żeby wszystko upchnąć a i tak jakieś podręczne rzeczy (jedzenie, picie, zabawki, itd.) leżą pomiędzy tylną kanapą i przednimi fotelami, a nawet na tylnej kanapie (choć tego staram się unikać). Plus "156" jest taki, że pod przednimi fotelami nic nie przeleci przy hamowaniu. ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
maliek Re: czy to następca... 29.06.06, 08:45 Podróż Alfą w cztery osoby wymaga dobrego przygotowania logistycznego. Należy uprzedzić współpasażerów o ilości bagażu jaki mają zabrać i w co go zapakować. Przeżyłem kilka wyjazdów swoją Alfą 146 gdzie przez kilka dni jazdy mieszkało w niej czterech ludzi z pełnym bagażnikiem (wożę w nim jeszcze koło zapasowe – konsekwencja zasilania LPG) i jakoś wszyscy to przeżyli i nie narzekali. Te auta są dopasowane do kierowcy i pasażerów. Jest tam miejsce aby komfortowo podróżować ale bez zbędnej rozpusty. Odpowiedz Link
da_vinci.go2.pl Re: czy to następca... 29.06.06, 09:07 Dla takich osób wymyślono kombi i powinni takimi jeździć lub sedanem Wartburg ten to miał bagażnik, ewentualnie proszę się ratować trumną na dach a ona przyda się także na narty. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: czy to następca... 29.06.06, 09:50 Witam. > Dla takich osób wymyślono kombi Zapominasz, że tacy ludzie mają żony. A moja mówi, że samo przystanięcie koło auta służącego do wożenia ziemniaczków jest gorsze niż pokazanie się w zeszłorocznych ciuchach... Zresztą ja mam podobne zdanie, choć mniej dosadne niż moja żona. ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
da_vinci.go2.pl Re: czy to następca... 29.06.06, 09:55 > A moja mówi, że samo przystanięcie koło auta służącego do wożenia ziemniaczków Przychylam się do tego zdania, więc pozostaje się męczyć lub trumne na dach bo przyczepka to już całkiem ziemniaczana sprawa. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: czy to następca... 29.06.06, 10:05 Witam. > Przychylam się do tego zdania, więc pozostaje się męczyć lub trumne na dach bo > przyczepka to już całkiem ziemniaczana sprawa. Wybralismy "męczarnie", bo ceny firmowych box'ów są "lekko" wygórowane jak na nasz gust, a czasami są zalecenia żeby nie przekraczać 130km/h z box'em na dachu (poczytać też można jak przy np;. 180km/h box odlatuje z dachu, brrrr...). Krótko mówiąc - będę narzekał na bagażnik, ale zostaję przy sedanie... ;) Pozdrawiam, Maciej Lore Odpowiedz Link
rav145 Re: czy to następca... 29.06.06, 16:00 tak jest! Jak się okaże za mały bagażnik w 149 to zrobią dla wymagających Thalię ;) Poza tym słyszałem że Logan jest pakowna i.... tania!!! Odpowiedz Link