28.06.06, 13:30
w przyszlym roku wchodzi model 149. jedno pismo motoryzacyjne juz publikuje
jego zdjecia (a wlasciwie JEJ zdjecia). Dla mnie wypas.
Obserwuj wątek
    • alces1 Re: 149 28.06.06, 14:48
      Fajnie, jeśli napotkasz gdzieś linka na ten temat, to zapodaj go na forum!
      Pozdrawiam!
    • maliek Re: 149 28.06.06, 15:04
      Ja właśnie nie wiem co o niej sądzić. Podoba mi się ale nie wiem jak ją opisać.
      Okrągłe światła przednie i tylne, duża ilość blachy z boku nadwozia, sprawia
      wrażenie masywnej, ciężkiej a jednocześnie szybkiej i agresywnej. Musiał bym ją
      zobaczyć na żywo. Może wtedy sprecyzowałbym swoje "emocje".
    • rav145 Re: 149 28.06.06, 16:44
      www.leblogauto.com/2005/09/alfa_romeo_149.html
      rasowa dupa!
      • cacodemon czy to następca... 28.06.06, 17:55
        ...145/146/147 ??? Wygląda nieźle, ale bagażnika to ona nie ma, jak wszystkie
        145/146/147...
        • rafal.gtv Re: czy to następca... 28.06.06, 18:27
          Bagażnik ma 159.

Seria 14x z założenia była kompaktem , a nie ciężarówką. Projektanci nie
          zakładali masowego zapychania bagażników gustowną butlą :)
          • cacodemon Re: czy to następca... 28.06.06, 18:30
            chyba nie pijesz do mnie :)) Od początku jeżdże na benzynie :))
        • ttomee Re: czy to następca... 28.06.06, 21:39
          146 ma naprawdę niezly bagażnik. ze 420 litrów. Tyle samo ma Fiut Brava.
          Bagażnika nie ma 147 i 156 (320 literków i wąski wsad :)
          159 już lepiej

Pozdrawiam
          Tomek
          • alces1 Re: czy to następca... 28.06.06, 23:48
            hm... nikt chyba nie kupuje Alfy dla bagażnika? Mówimy o jego gabarytach, bo
            jeśli o jego kształt, to czemu nie! Prosty przykład: Bagażnik Seata Tolledo
            pomoieści ze dwa bagażniki AR 156, ale co z tego! Wystarczy jeden rzut oka i
            już widać, który jest lepszy:)
            A cp do 149, to hm... czy to jest juz wersja ostateczna, czy może jeszcze jakić
            concept car? Przyznam szczerze, że nie powala mnie na kolana, owszem ma w sobie
            coś, ale tego czegoś jezt zbyt mało (swój osąd opieram na fotkach, które
            widziałem). Zdecydowanie lepiej prezentuje się 169, ale to już nieco inna
            bajka...
            Pozdrawiam - Rafał
        • da_vinci.go2.pl Re: czy to następca... 29.06.06, 07:21
          Ktoś tu bredzi moim 146 pomimo zabudowy caraudio w bagażniku i 2 wielkich
          głośników na półce (właściwie pod) byłem na tygodniowych wakacjach w 5 osób i
          wszystko się zmieściło do bagażnika więc nie przesadzajmy - co wy luddzie 5
          worków z ziemniakami chcecie wozić w osobówce do tego są inne auta.
          • malgoska1 Re: czy to następca... 29.06.06, 08:23
            Witam.

> Ktoś tu bredzi moim 146 pomimo zabudowy caraudio w bagażniku i 2 wielkich
            > głośników na półce (właściwie pod) byłem na tygodniowych wakacjach w 5 osób i
            > wszystko się zmieściło do bagażnika więc nie przesadzajmy - co wy luddzie 5
            > worków z ziemniakami chcecie wozić w osobówce do tego są inne auta.

Niektórzy już mają dzieci, wożą wózki, wanienki do kąpieli, elektryczne
            podgrzewacze do jedzonka, odciągacze do pokarmu, nocniki, paczkę pampersów, 15
            rodzajów cichów na zmianę, zupki, dupki, strupki i 100 milionów innych
            popierdółek, nie mówiąc o moich gratach (np. stacjonarny komputer czy kamera
            miniDV). A mimo to żona od czasu do czasu zaakceptuje jazdę ze zmianą biegów
            przy czerwonym polu.
            Ja właśnie niedawno byłem w takiej sytuacji.

I dla nich bagażnik 156 jest po prostu mały. Trzeba sporo pokombinować, żeby
            wszystko upchnąć a i tak jakieś podręczne rzeczy (jedzenie, picie, zabawki,
            itd.) leżą pomiędzy tylną kanapą i przednimi fotelami, a nawet na tylnej
            kanapie (choć tego staram się unikać). Plus "156" jest taki, że pod przednimi
            fotelami nic nie przeleci przy hamowaniu. ;)

Pozdrawiam,
            Maciej Loret
            • maliek Re: czy to następca... 29.06.06, 08:45
              Podróż Alfą w cztery osoby wymaga dobrego przygotowania logistycznego. Należy
              uprzedzić współpasażerów o ilości bagażu jaki mają zabrać i w co go zapakować.
              Przeżyłem kilka wyjazdów swoją Alfą 146 gdzie przez kilka dni jazdy mieszkało w
              niej czterech ludzi z pełnym bagażnikiem (wożę w nim jeszcze koło zapasowe –
              konsekwencja zasilania LPG) i jakoś wszyscy to przeżyli i nie narzekali. Te
              auta są dopasowane do kierowcy i pasażerów. Jest tam miejsce aby komfortowo
              podróżować ale bez zbędnej rozpusty.
            • da_vinci.go2.pl Re: czy to następca... 29.06.06, 09:07
              Dla takich osób wymyślono kombi i powinni takimi jeździć lub sedanem Wartburg
              ten to miał bagażnik, ewentualnie proszę się ratować trumną na dach a ona przyda
              się także na narty.
              • malgoska1 Re: czy to następca... 29.06.06, 09:50
                Witam.

> Dla takich osób wymyślono kombi

Zapominasz, że tacy ludzie mają żony.
                A moja mówi, że samo przystanięcie koło auta służącego do wożenia ziemniaczków
                jest gorsze niż pokazanie się w zeszłorocznych ciuchach...
                Zresztą ja mam podobne zdanie, choć mniej dosadne niż moja żona. ;)

Pozdrawiam,
                Maciej Loret
                • da_vinci.go2.pl Re: czy to następca... 29.06.06, 09:55
                  > A moja mówi, że samo przystanięcie koło auta służącego do wożenia ziemniaczków
                  Przychylam się do tego zdania, więc pozostaje się męczyć lub trumne na dach bo
                  przyczepka to już całkiem ziemniaczana sprawa.
                  • malgoska1 Re: czy to następca... 29.06.06, 10:05
                    Witam.

> Przychylam się do tego zdania, więc pozostaje się męczyć lub trumne na dach bo
                    > przyczepka to już całkiem ziemniaczana sprawa.

Wybralismy "męczarnie", bo ceny firmowych box'ów są "lekko" wygórowane jak na
                    nasz gust, a czasami są zalecenia żeby nie przekraczać 130km/h z box'em na
                    dachu (poczytać też można jak przy np;. 180km/h box odlatuje z dachu, brrrr...).
                    Krótko mówiąc - będę narzekał na bagażnik, ale zostaję przy sedanie... ;)

Pozdrawiam,
                    Maciej Lore
          • rav145 Re: czy to następca... 29.06.06, 16:00
            tak jest!
            Jak się okaże za mały bagażnik w 149 to zrobią dla wymagających Thalię ;)
            Poza tym słyszałem że Logan jest pakowna i.... tania!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka