12.10.06, 14:50
To ja, mumio2000. Teraz bede mumiem145 i tak juz zostanie. :))
Pytanie dotyczy pomp: wodnej i paliwa. Podobno w okolicy przebiegu 100
tysiecy warto wymienic obie (mowa o 145 i 146). jednak (znowu podobno) nie ma
tutaj podrobek i zamienników a oryginal pompy wodnej to okolo 6 stów. Czy to
co napisalem wyzej to jakies brednie czy sama prawda?
Obserwuj wątek
    • alces1 Re: Pompy 12.10.06, 18:00
      Witam!
      A co z nimi nie tak, że chcesz je już wymieniać? Jeśli chcesz uczynić to tylko
      z powodu, że "należy" przy tym przebiegu, to ja bym sobie darował. Ogólnie nie
      wpływa to na samochód, co najwyżej słychać głośniejszą pracę jednej, czy
      drugiej pompy. Co do ceny i zamienników, to przykro mi, ale nie pomogę. Możesz
      rozejrzeć się na allegro, może tam się czegoś dowiesz.
      Pozdrawiam!
    • piotr_tk Re: Pompy 13.10.06, 10:07
      nie wiem jak do 145 ale do 156 są zamienniki wodnej za ok 120 zł. a pompy
      paliwa to bym nie ruszał. stosując "podobno" to nikt z tu obecnych porumowiczów
      by nie jezdził alfą i tego forum by nie było bo "podobno" alby sie
      psują, "podobno" rdzewieją i wogóle są do bani. "podobno" jesli w układzie
      chłodzenia miałes zwykły płyn to lepiej wymien pompe, ale jesli ten włoski
      zalecany do alf (tutela czy jakos tak) to nie musisz.
      • mumio145 Re: Pompy 13.10.06, 10:13
        Kolega zakupil 146 i szef warsztatu spod Warszawy, gdzie robil przegląd zapodał
        mu informacje, ze skoro auto ma 110 tys to warto wymienic pompy, bo padną.
        Dlatego kolega zbladł i w te pędy przybiegł do mnie i mówi: ratuj, co robic. No
        to zapytalem Was:) Licząc po cichu, ze nie wetnie sie do tego wątku
        streetfighter, pisząc jakie to wspaniale i niezawodne pompy montują w BMW.
        • bedboys Re: Pompy 13.10.06, 11:04
          Powim Ci tak Mumio 145 - nie wim jaki masz silnik ale zarówno to TS-a jak BX
          pompa wody nie kosztuje więcej niż stokiladziesiąt zotych ( zamiennik) -
          powinno się ją wymieniać razem z rozrządem bo właśnie od paska jest napędzana.
          Co do pompy paliwa to pierwsze słyszę aby wymieniało się ja tylko dla tego że
          ma 100 tys czy ileś tam - są to jakieś bajki wymyślone przez niedouczonych
          pseudo mechaników nie warych jakiejkolwiek uwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka