Dodaj do ulubionych

wałki rozrządu

22.11.06, 12:25
Moze ktorys z alfowiczow ma do sprzedania wałki rozrzadu(wydechowy i ssacy)do silnika 1.6 ts
Obserwuj wątek
    • mechanikles5 Re: wałki rozrządu 23.11.06, 22:12
      jakie auto , jakie 1.6 jaka moc podaj dane to zerkne co mam
    • maliek Re: wałki rozrządu 24.11.06, 07:25
      Masz starte krzywki? Jaka była przyczyna starcia i ile Twój silnik ma
      przejechanych kilometrów? Pytam bo stało mi się to samo w 1,4TS i walczę w
      serwisie o naprawę gwarancyjną.
      • rafaln156 Re: wałki rozrządu 28.11.06, 12:18
        mOj silnik ma przejechane 180tys km,wytarcie krzywek bylo najprawdopodobniej spowodowane tym ze poprzedni wlasciciel nie pilnowal stanu oleju
        • marcingtv155 Re: wałki rozrządu 29.11.06, 15:19
          Ja szukam wałka ssącego do 2,0 t.s 16v...mój ma przejechane 140tyś, zapomniałem
          dolać oleju...poszła tylko jedna kżywka...a brakowało ponad 2 litrów
          • rafaln156 Re: wałki rozrządu 30.11.06, 14:00
            ciesz sie kolego ze tylko na jednym walku ci sie krzywki wytarly,u mnie trzeba bylo wymienic dwa walki+16 szklanek+wariator i przy okazji rozrzad.Cale szczescie ze udalo mi sie kupic nowe walki po 300zl.Koszt calkowity 2500zl.Poszukaj na alegro ,widzialem ze ktos ma do sprzedania walek do 2.0 ts
            • klezmer.z Re: wałki rozrządu 30.11.06, 23:11
              Mam wałki do 2.0 ts ale po jednej krzywce na każdym do regeneracji. Ja kupiłem
              wałki używane, oddałem do regeneracji a później tylko wymieniłem. Auto stało
              tylko 1 dzień.Moje wcześniejsze wałki mi zostały. Teraz jeżdżę 1,6 i mogę się
              ich pozbyć. Regenerację robiłem w f-mie Świątek w Bydgoszczy. Robota
              rewelacyjna. Można wysłać. Ja po umówieniu się dojechałem i zrobili mi "od
              ręki". Trwało niecałe 3 godz. Strona Świątka www.swiatek-
              tuning.com.pl/regeneracja.htm Mój tel. 602 522 955 Pozdrawiam ALFISTI.
        • maliek Re: wałki rozrządu 01.12.06, 18:39
          Ja mam starte krzywki cylindra 2 i 3 na wałku ssącym i wydechowym. Mój samochód
          stoi od 26 października w ASO i do dzisiaj nie wiedzą, jaka była przyczyna
          starcia krzywek. Ale co się dziwić skoro trzy razy naprawiali głowicę po
          trzykrotnym pęknięciu paska rozrządu, bo nie znaleźli przyczyny tych awarii.
          Jak w końcu znaleźli, naprawili głowicę to starły się krzywki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka